3 Måder at Reparation Windows 10 Harddisk Fejl Ved Brug af CHKDSK

hard-drive-error-using-chkdsk

En velfungerende Windows 10-harddisk kan muligvis begynde at vise fejlmeddelelser efter lang tid. Disse harddiskfejl er typisk forårsaget af pludselige strømfejl, harddisknedbrud, filsystemskade / korruption, systemnedbrud, forkert nedlukning, ødelagt software / metadata, virusangreb med mere. Disse faktorer kan også føre til fuldstændig utilgængelighed eller datatab fra et Windows 10-diskdrev i alvorlige omfang.

Hvordan kontrolleres og repareres derefter windows 10-harddiskfejl på egen hånd? Nå, denne informative redaktion forklarer, hvordan man scanner en fejl ved at kaste Windows 10-drev og rette det ved hjælp af det gratis Reparation Windows 10 harddisk FejlVed brug af CHKDSK

Alt om CHKDSK (Kontroller disk):

Check Disk in short CHDSK er et Windows indbygget hjælpeprogram, der er tilgængeligt til scanning og reparation af harddisk. Dette Windows-systemværktøj hjælper med at kontrollere og reparere logiske fejl, dårlige sektorer, problemer med filsystemets integritet eller andre fejl på en Windows-harddisk.

Så når du har stødt på Windows 10-harddiskfejlmeddelelser som “disk skal formateres”, “disk ikke formateret. Vil du formatere det? ”,“ Drevet er beskadiget og utilgængeligt ”,“ Filsystemet er RAW ”og mere, så kan du køre CHKDSK for at løse problemerne.

Og her er 3 nemme måder at Reparation Windows 10 harddisk FejlVed brug af CHKDSK:

Måde 1: Kør CHKDSK på Windows 10 Hard Drive / Partition fra denne pc

Åbn Windows 10 File Explorer, og klik på Denne pc.

File Explorer

Højreklik på det drev / partition, som du vil køre CHKDSK, og vælg Egenskaber .

vælg-egenskaber

Skift til fanen Værktøjer , og klik på knappen Kontroller .

switch-til-værktøjer-fanen

Windows 10 CHKDSK-hurtig scanner det valgte drev og beder dig om at kontrollere disken, hvis der opdages fejl. Hvis der ikke findes nogen fejl, viser du nedenstående meddelelse:

scan-drev

Klik på indstillingen Scan drev, hvis du vil kontrollere drevet yderligere. Efter afslutningen af ​​processen giver værktøjet en endelig bekræftelsesmeddelelse eller registrerede fejl til rettelse.

scan-afsluttet

Måde 2: Kør CHKDSK på Windows 10 Hard Drive fra Disk Management

Højreklik på Windows 10 Start- knappen og vælg Disk Management .

disk-management

I diskhåndteringsguiden skal du vælge det drev / partition, du vil køre CHKDSK på, højreklikke og vælge Egenskaber .

disk-managemnet

Vælg fanen Værktøjer , og klik på knappen Kontroller .

switch-til-værktøjer-fanen

Windows 10 CHKDSK-hurtig scanner det valgte drev og beder dig om at kontrollere disken, hvis der opdages fejl. Hvis der ikke findes nogen fejl, viser du nedenstående meddelelse.

scan-drev

CHKDSK viser en meddelelse efter en vellykket afslutning af scanningsprocessen. Hvis der ikke opdages fejl, siger det, at der ikke blev fundet nogen fejl. Luk derefter vinduet.

scan-afsluttet

Hvis der opdages fejl, anmoder Windows om en genstart for at løse de fundne fejl. Du kan acceptere at genstarte computeren for at reparere fejlene.

Måde 3: Kør CHKDSK på Windows 10 harddisk fra kommandoprompten.

Indtast cmd i Windows 10 Cortana, højreklik på kommandoprompten og vælg Kør som administrator .

cmd-run-som-admin

kommandoprompten skriver du chkdsk: D / r (erstatt D med drevbogstavet på din harddisk, som du vil scanne efter), og tryk på Enter- tasten.

chkdsk-2

Denne kommando angiver CHKDSK til at scanne den specificerede harddisk / partition for fejl og forsøge at løse, hvis der er nogen lyd under scanningen.

Skriv derefter exit for at lukke vinduet Kommandoprompt efter afsluttet scannings- og rettelsesproces.

Foreslået: CHKDSK kan ikke scanne data, der findes på hårde dårlige sektorer på drevet. Således kan dine data, der er gemt i disse hårde dårlige klynger, gå tabt eller blive utilgængelige. Så glem ikke at tage backup af dine vigtige filer, før du begynder at rette et drev vha. CHKDSK.

Bemærk:

  • Nogle gange kan du modtage en fejlmeddelelse “CHKDSK kan ikke køre, fordi lydstyrken er i brug af en anden proces. Vil du planlægge, at dette lydstyrke skal kontrolleres næste gang systemet genstarter? ”Mens du scanner den partition / drev, der er i brug. Hvis det er tilfældet, skal du indtaste Y og klikke på Enter derefter, genstart computeren og fortsætte med at reparere drevet ved hjælp af CHKDSK.

Hvis du ved en tilfældighed ikke kan genstarte computeren eller støder på fejlmeddelelser som CHKDSK ikke er tilgængelig for RAW-drev , skal du prøve at køre CHKDSK-værktøjet ved hjælp af Kommandoprompt enten fra gendannelsestilstand eller ved hjælp af den originale Windows 10-installationsdisk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *