Adobe Photoshop CS6 – Hvordan Opsættes Præferencer for Filhåndtering?

Adobe Photoshop giver dig mulighed for at gemme filer i forskellige formater som TIFF, BMP eller JPEG ud over standard PSD-format. Takket være denne funktion kan du åbne disse billeder på andre billedredigeringsprogrammer uden problemer. Sammen med dette tilbyder Photoshop dig også at vælge, hvilke oplysninger der gemmes i en fil. For eksempel kan du vælge at ignorere rotationsmetadata eller EXIF-profiltags og gemme andre detaljer på billedet. I denne artikel, lad os se nogle af disse interessante funktioner til filhåndtering i Photoshop CS6.

Filpræferencer i Adobe Photoshop CS6

  • Camera RAW-Indstillinger

Ved hjælp af denne mulighed, skal du vælge din standard billedindstillinger, DNG-fil håndtering, og cache størrelse. Her kan du også vælge, om du vil åbne JPEG-filer ved hjælp af kameraets RAW-indstilling.

  • Foretrækker Adobe Camera RAW til understøttede RAW-billeder

Du kan vælge denne mulighed for at bruge Camera RAW til at åbne RAW-billeder understøttet af Adobe.

  • Ignorer EXIF-profiltag

Vælg denne indstilling for at få Photoshop til at ignorere sRGB-metadata, som mange kameraer tilføjer til deres billeder. At have denne detalje på dit billede kan ødelægge udseendet på dit billede, så du vil vælge denne indstilling for at ignorere EXIF-profilmærke.

  • Ignorer rotationsmetadata

Nogle kameraer har rotationsdata på billedet, dvs. det får billedet til at rotere 90 grader efter åbning. Du kan vælge denne indstilling for Photoshop for at ignorere sådanne rotationsdata for billeder, der er taget lodret.

  • Spørg inden du gemmer lagdelte TIFF-filer

Dette giver dig mulighed for at oprette lagdelte billeder og gemme dem i TIFF-format. Du kan bruge denne funktion til at bruge lagdelte filer uden PSD-format.

  • Deaktiver komprimering af PSD- og PSB-filer

Denne indstilling deaktiverer komprimering af PSD- og PSB-filer. Hvis du vælger denne indstilling, gemmes filer hurtigt, men filerne optager betydeligt stor plads.

  • Maksimer PSD- og PSB-kompatibilitet

Valg af denne indstilling maksimerer kompatibiliteten af PSD- og PSB-filer; det vil sige, at du kan åbne disse filer i ældre versioner af Photoshop og også i andre billedredigeringsprogrammer. Det gør det ved at gemme en flad såvel som en lagd fil for at sikre, at andre billedredigeringsprogrammer kan åbne filen.

  • Adobe Drive

Vælg denne indstilling, hvis du har brug for at dele din fil med andre brugere, når din computer er placeret på et netværk.

  • Seneste filliste indeholder

Vælg det antal filer, du vil have en liste, under ‘Nyligt åbnede filer’. Du kan vælge et hvilket som helst tal mellem 0 og 30.

Dette er nogle af de filhåndteringspræferencer, du kan indstille i Adobe Photoshop CS6. Ved hjælp af dette kan du ændre hvilke filoplysninger, du vil gemme, og hvad du ikke gør. Sammen med dette kan du også ændre andre indstillinger for filhåndtering, som automatisk at gemme en fil, opsætte billedeksempler osv.

Reparer PSD-filer ved hjælp af Yodot PSD Repair Software

Selvom Adobe Photoshop er det bedste billedredigeringsprogram i verden, er det ikke uden dets andel af problemer. Photoshop kan muligvis lukke uventet eller gå ned og rapportere fejl som ‘Adobe Photoshop er ophørt med at fungere’ mens du arbejder på en PSD-fil, hvor filen er ødelagt.

I sådanne tilfælde er det bydende nødvendigt, at du reparerer PSD-filen for at beskytte dit hårde arbejde. For at reparere din PSD-fil er Yodot PSD Repair det bedste valg. Den reparerer alle typer problemer med dine PSD-filer og reparerer dem uden at ændre det originale indhold.

Softwaren understøtter reparation af PSD-filer oprettet på alle versioner af Photoshop som CC, CS6, CS5, CS4, CS2, CS1, CS, Photoshop 7, 6 og 5.5. Så du skulle ikke have nogen problemer med kompatibilitet. Download og prøv det i dag!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *