Anmodet System Enhed kan Ikke Findes Fejl

Denne artikel dækker detaljer om anmodet system enhed kan ikke findes fejl og en potentiel løsning til at løse det samme. Men inden vi begynder, er det vigtigt at forstå nogle af de udtryk, der er forklaret her,

Boot sektor: Område, der indeholder oplysninger, der er nødvendige for at indlæse OS

MBR: forkortelse til Master Boot Record er den første sektor på harddisken, der indeholder info om placeringen af OS, så BIOS kan kigge efter det.

BCD: forkortelse af Boot Configuration Data indeholder konfiguration af starttid, og disse oplysninger bruges af Boot Manager

Normalt, hvis partitionstabellen eller boot-sektoren er korrupt, er du muligvis ikke i stand til at starte op i Windows normalt. I stedet skal du gå ind i gendannelsesmenuen eller bruge et Windows-installationsmedie og vælge Startup-reparation. Hvis dette ikke hjælper, kan du manuelt fejlfinde brug af Bootrec.exe i kommandoprompten.

Ved hjælp af Bootrec.exe-værktøjet kan du reparere MBR, genopbygge BCD eller endda skrive en ny startsektor. At udføre disse operationer er forskellige kommandoer, f.eks /FixMbr, /rebuildbcd, /ScanOS etc.

/FixMbr bruges til at skrive en ny MBR, når den eksisterende MBR er beskadiget eller beskadiget.

/FixBoot bruges til at skrive en ny startsektor til systempartitionen. Det bruges, når boot-sektoren er beskadiget

/ScanOS scanner og viser alle de installationer, som Boot Manager ikke gør

/RebuildBCD bruges til at genopbygge BCD fuldstændigt

/BCDEDIT bruges til at administrere startmenu, f.eks. oprette nye butikker, ændre eksisterende, tilføje startindstillinger osv.

Mens de udfører / BCDEDIT, klager nogle brugere over fejlen ‘Den anmodede systemenhed kan ikke findes’. Denne fejl findes normalt, når du prøver at udføre Bootrec-operationer ved hjælp af et USB-installationsmedie. Reparere anmodet system enhed kan ikke findes fejl,

  1. I menuen Avanceret gendannelsesindstillinger skal du klikke på Command Prompt
  2. Skriv ‘diskpart’ for at liste alle partitioner og for at identificere EFI-partition (Bemærk, at EFI-partition er formateret ved hjælp af FAT32)
  3. Skriv ‘sel vol #’ (hvor # er det volumenummer, der er knyttet til denne partition)
  4. Skriv ‘assign letter=x’ at tildele et brev til EFI-partitionen; udskift x med et bogstav efter eget valg
  5. Skriv ‘exit’ for at afslutte diskpart
  6. Skriv derefter følgende kommandoer, og tryk på Enter efter hver kommando
  • ‘cd /d < drevbrev >: \EFI\Microsoft\Boot\’
  • ‘bootrec /fixboot’
  • ‘ren BCD BCD.bak’
  • ‘bcdboot C:\Windows /l en–gb /s < drevbrev:> /f ALL’ (Ved brug af ‘/f ALL command’ opdaterer UEFI-firmware og andre BIOS-indstillinger)

Konklusion

Denne dækkede løsning skulle hjælpe dig med at løse fejlen ‘Den anmodede systemenhed kan ikke findes’ og genopbygge BCD. Hvis denne metode imidlertid ikke fungerer, kan du prøve at geninstallere Windows fra bunden. Selvom geninstallation af Windows kan være besværligt, kan det i værre situationer hjælpe.

Bortset fra disse problemer er naturligvis scenarier med tab af data på grund af beskadiget boot sektor eller partitionstabel. Hvis du ikke har en ordentlig sikkerhedskopi på plads, kan det være ekstremt svært at håndtere. Heldigvis er der datagendannelsesprogrammer såsom Yodot Recovery til at gendanne data fra formaterede eller partitionerede harddiske. Det kan også bruges med GPT-partitioner, se Gendannelse af GPT-partition for flere detaljer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *