Fast – Kan ikke Skrive til iPhoto Bibliotek

Applikationen ‘iPhoto’ i Apple er et fantastisk værktøj til at administrere dine billeder. Du kan redigere, organisere, dele og importere billeder ved hjælp af denne app. Billeder, der importeres fra iPhoto-appen, gemmes i et iPhoto-bibliotek. Dette bibliotek kan gemmes på din Mac eller en lagerenhed, såsom en ekstern harddisk.

Selvom iPhoto er en nyttig app, kan du nogle gange støde på problemer, mens du bruger den. Brugere klager over fejl som f.eks ‘The iPhoto Library is locked’ eller ‘Unable to write to iPhoto library. Check that you have permission to write to the library directory’.

Dette er en almindelig fejl, der hovedsageligt opstår på grund af tilladelsesproblemer i det drev, hvor biblioteket er gemt, eller på grund af korruption i biblioteket. Lad os gennemgå de forskellige årsager til, at iPhoto-biblioteket er holdt op med at fungere.

Hvorfor Virker mit iPhoto Bibliotek ikke på Min Mac?

Korruptionen af iPhoto-biblioteket kan være en rystende oplevelse, der efterlader dig angst og panik. Her er et par årsager til, at iPhoto-biblioteket er låst:

Adgang på flere enheder: Når du forsøger at få adgang til iPhoto-biblioteket fra flere enheder, kan det føre til denne fejl. Du skal lukke iPhoto-biblioteket på andre enheder, før du kan få adgang til iPhoto på din nuværende enhed.

Ejerskabsstrid: Det er muligt, at der er en tilladelsestvist på et eksternt drev, der deles af mange Mac-brugere. Dette forhindrer andre brugere eller enheder i at få adgang til dit iPhoto-bibliotek.

Problem med Mac OS opdatering: Du vil sandsynligvis løbe ind i iPhoto-biblioteksproblemer, hvis dit Mac OS ikke er blevet opdateret i et stykke tid. De fleste problemer løses ved at opdatere dit Mac OS.

Løber tør for ledig plads: Årsagen til, at dit iPhoto-bibliotek muligvis er blevet låst, kan være, at det drev, det opbevares på, løber tør for ledig plads.

Hvordan Låser jeg mit iPhoto Bibliotek op?

Vi har nedenfor opsummeret alle de løsninger, der har været nyttige for brugerne til at løse problemet ‘Unable to write to iPhoto library’ eller ‘The iPhoto Library is locked’.

Løsning 1: Løs problemer med tilladelser

Der kan opstå tilladelsesproblemer, når iPhoto-biblioteket er gemt på en ekstern harddisk, og der er adgang til biblioteket fra forskellige konti. For at løse dette problem kan du følge nedenstående trin.

 1. Tilslut din eksterne harddisk, som indeholder iPhoto library til din Mac
 2. Åben Finder og vælg din external hard drive
 3. Klik på File menu > Get Info
 4. I den dialogboks, der vises, afkryds boksen ‘ Ignore ownership on this volume ’ på bunden

Tjekker ‘Ignore ownership on this volume’ giver dig adgang til filer på drevet, selvom det er blevet skrevet ind med en anden konto. Tjek nu, om dit problem er løst. Gå videre til næste løsning, hvis du stadig får den samme fejl igen. 

Løsning 2: Genopbyg iPhoto biblioteket

Photos Library First Aid-værktøj giver dig mulighed for at reparere såvel som genopbygge fotobibliotekets database. Nedenfor er de 4 muligheder, som værktøjet giver, og der kan kun vælges én mulighed ad gangen. Du kan vælge alt efter dit problem:

 • Reparationstilladelser: Vælg denne mulighed, hvis iPhoto-biblioteket ikke åbner eller modtager en fejlmeddelelse, der siger ‘iPhoto-biblioteket er låst’. Normalt foretrækkes det at starte reparationsprocessen med denne mulighed.
 • Genopbyg miniaturebilleder: Vælg denne mulighed, når du ser grå felter på en billedfil, eller hvis miniaturebillederne i iPhoto ikke vises korrekt.
 • Reparation database: Vælg denne mulighed, hvis iPhoto-biblioteket pludselig opfører sig med manglende billeder.
 • Genopbyg database: Vælg denne mulighed, hvis iPhoto uventet afsluttes, ikke kan indlæse, iPhoto hænger ved at importere billeder, eller databasen er fuldstændig ulæselig. 

Trin til genopbygning af fotobibliotek:

 1. Luk Fotos-appen ved at vælge Photos og klikker på Quit Photos.
 2. Åbn programmappen, og find iPhoto-appen.
 3. Hold nu nede Option og Command tasten og klik på iPhoto app. Hold tasterne nede, indtil iPhoto indlæses, og du ser dialogboksen i Photo Library First Aid.
 4. Vælg Repair Permissions mulighed og klik Repair.

Løsning 3: Ret korruption i iPhoto biblioteksdatabasen

Korruption i bibliotekets database er også en af hovedårsagerne til denne fejl. Således vil reparation af korruption i biblioteket hjælpe dig med at løse fejlen i de fleste tilfælde.

Men før du begynder med nedenstående trin, skal du sørge for at have en sikkerhedskopi af alle filer i biblioteket, da du kan miste data.

Trin til reparation af iPhoto bibliotek:

 1. Tryk på Command + Option nøgler og åbn iPhoto
 2. Hold tasterne nede indtil Rebuild library dialogboksen åbnes
 3. I den dialogboks, der åbnes, skal du klikke på Repair iPhoto library database mulighed for at rette korruption i biblioteksdatabasen og vælge Rebuild.

Når reparationsprocessen er fuldført, skal du kontrollere, om fejlen er løst. Hvis dette ikke hjælper, kan du også prøve andre muligheder i Rebuild Photo library dialogue box.

I nogle tilfælde kan du have glemt at tage backup af billeder, før du udfører en reparation af iPhoto-biblioteket, eller nogle af dine billeder mangler muligvis på grund af korruption i biblioteket. I sådanne tilfælde, hvis du har brug for at gendanne dine tabte billeder, Yodot Mac fotogendannelse er dit bedste valg.

downloadnow-mac

For en detaljeret vejledning om gendannelsesprocessen, henvise gendan billeder fra beskadiget iPhoto bibliotek. Hent en prøveversion af softwaren og se, hvor let datagendannelse kan blive!

Forslag:

 • Vedligehold flere sikkerhedskopier af dine vitale filer
 • Du må ikke tilføje, slette eller ændre filstrukturen på dit iPhoto-bibliotek uden for iPhoto. Det kan ødelægge dit fotobibliotek, hvilket gør det utilgængeligt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.