Hvordan Del et Eksternt Drev Mellem en Mac og en PC

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/07/External-Drive-PC-and-Mac.jpg

Du kan tænke, om det er muligt at bruge en ekstern harddisk på både PC og Mac. Ja, det er muligt, men det eneste krav er, at det anvendte filsystem er kompatibelt på begge disse maskiner. For at gøre dette skal du formatere drevet ved hjælp af exFAT eller FAT32, som er filsystemer, der er kompatible med både Windows og Mac.

Her er nogle detaljer for at hjælpe dig med at vælge mellem FAT32 og ExFAT. Generelt foretrækkes ExFAT frem for FAT32, da ExFAT har store partitions- og filstørrelsesgrænser og også klarer sig bedre. F.eks. Understøtter FAT32 filer op til 4 GB, mens ExFAT har en grænse på 16EB.

På den anden side, hvis du leder efter kompatibilitet med andre enheder som Xbox 360 og sådan, kan du bruge FAT32.

Nu hvor du ved, om du vil bruge FAT32 eller ExFAT, går vi videre til trinnene til at formatere en ekstern harddisk.

Hvordan formatere et drev i Windows?

Formatering af et drev er ret ligetil ved hjælp af ‘Disk Management’ værktøjet i Windows. Tilslut først den eksterne harddisk til din pc, og sørg for, at du har en sikkerhedskopi, da formatering sletter alle data på drevet. Følg derefter trinnene nedenfor.

 1. Trykke ‘Windows + X’ og vælg ‘Disk Management’. Dette værktøj bruges til at administrere alle diskdrev, der er tilknyttet din computer
 2. Identificer din ‘eksterne harddisk’ fra listen over drev, og højreklik på den
 3. Klik på ‘New Simple Volume’
 4. Vælg en ‘volumenstørrelse’ i guiden, der åbnes. Lydstyrken er den samme som den maksimale lydstyrke, der vises i den samme guide
 5. I det næste trin skal du tildele et ‘drevbogstav’ til det eksterne drev
 6. Formater derefter partitionen som ‘ExFAT’ i skærmbilledet med formatpartition
 7. Tildel til sidst lydstyrken et ‘nyt navn’ og klik på Next for at afslutte formatprocessen.

Når du er formateret ved hjælp af ‘ExFAT’ -filsystem, er den eksterne harddisk klar til brug i både Windows og Mac-maskiner. Lad os derefter se, hvordan du kan formatere et drev på en Mac.

Hvordan formaterer du et drev i Mac?

For at formatere et drev på Mac kan du bruge det indbyggede værktøj kaldet ‘Disk Utility’. Start med at tilslutte den eksterne harddisk til din Mac, og følg nedenstående trin.

 1. Åben ‘Finder’ og vælg ‘Applications’ på venstre rudel
 2. Klik på ‘Utilities’ > ‘Disk Utility’ for at åbne Diskværktøj
 3. På det venstre panel finder du en liste over drev; vælg din ‘eksterne harddisk’ fra listen
 4. Klik på ‘Erase’ knappen øverst. Bemærk, at dette sletter alle data på drevet; så sørg for, at du har en sikkerhedskopi, før du udfører dette trin.
 5. Tildel et ‘navn’ til partitionen og vælg ‘ExFAT’ filsystem til formatet
 6. Klik på ‘Erase’ for at afslutte formatprocessen

Når du har formateret drevet ved hjælp af exFAT-filsystem, er det klar til brug i både Windows og Mac-systemer.

Konklusion

Husk, at brug af det samme drev regelmæssigt mellem både Windows og Mac kan øge chancerne for korruption eller skade. Så sørg for at bruge ‘Fjern sikkert hardware’ efter hver brug. Og har også en sikkerhedskopi af alle data på den eksterne harddisk, der skal være klar til scenarier med korruption og datatab. Hvis der ikke er nogen tilgængelig sikkerhedskopi, og dit drev er beskadiget, kan du bruge Yodot Recovery-software til gendanne data fra beskadiget ekstern harddisk.

Softwaren kan bruges til at gendanne data ikke kun fra eksterne harddiske, men også fra USB-flashdrev, hukommelseskort osv. Softwaren er tilgængelig for både Windows- og Mac-brugere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *