Hvordan Reparation af Harddisk Hvis Mac Ikke Tændes

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/09/Mac-Wont-Turn-ON.jpg

Problemer med din harddisk kan let rettes ved hjælp af funktionen Førstehjælp i Diskværktøj. Dette er, hvis din Mac tænder, og du er i stand til at logge ind på dit system uden problemer. Men hvad nu hvis du er Mac ikke tænder? Adgang til Diskværktøj eller andre fejlfindingsværktøjer er muligvis ikke så ligetil.

Sådanne opstartproblemer i Mac kan opstå på grund af korruption i filstrukturen, inkompatible login-emner, ødelagte tilladelser, biblioteks- eller cache-problemer osv.

I denne artikel lærer vi dig, hvordan du reparerer problemer på harddisken, når din Mac ikke tændes. Så læs videre for at lære mere.

Løsning 1: Få Adgang til Diskværktøj Gennem Gendannelsestilstand

Indtastning Recovery Mode giver dig adgang til Disk Utility hvorigennem du kan reparere din harddisk. Følg trinnene nedenfor for at gå ind i gendannelsestilstand.

  1. Restart din Mac og tryk på Command + R taster efter opstartklokkeslættet
  2. Fortsæt med at trykke på tasterne, indtil du ser utility skærm
  3. I utility menu, vælg Disk Utility og vælg din Mac’s harddisk
  4. First Aid fanen, klik på Verify Disk at reparere dit drev

Diskværktøj scanner dit drev for fejl og giver besked, hvis din disk skal repareres. Hvis du modtager denne meddelelse, skal du klikke på Repair Disk. Disk reparation kan tage et stykke tid afhængigt af størrelsen på drevet og antallet af fejl. Vent, indtil alle fejlene er rettet, og prøv at starte i dit system normalt.

Løsning 2: Brug Sikker Tilstand

Sikker tilstand er en type starttilstand i Mac, der starter med et begrænset sæt udvidelser og funktionaliteter. Denne tilstand bruges hovedsageligt til at reparere opstartproblemer ved at reparere biblioteket og rydde cache.

Hvis sikker tilstand fungerer uden problemer, kan du prøve at starte dit system normalt.

  • Hvis de er i stand til at starte op på din Mac som sædvanligt uden problemer, var der sandsynligvis et problem, som Safe mode har løst nu.
  • Hvis du stadig ikke er i stand til at starte normalt, betyder det, at problemet stadig vedvarer. Hvis dette er tilfældet, skal du fortsætte til næste trin.

Løsning 3: Kør FSCK (enkeltbrugertilstand)

Denne tilstand bruges til at kontrollere og reparere filsystemets konsistens. Det kræver, at du bruger enbrugertilstand til at udføre denne handling. Følg nedenstående trin for at køre FSCK.

  1. Genstart din Mac og så snart du hører startklangen, skal du klikke på Command + S indtil du ser en sort baggrund med hvid tekst
  2. Skriv på kommandolinjen ‘fsck –fy’ og vent til operationen er afsluttet
  3. Hvis du finder meddelelsen “Et filsystem blev ændret”, skal du køre ‘fsck-fy’ igen, indtil du ser meddelelsen “Lydstyrken ser ud til at være OK”.
  4. Skriv derefter ‘reboot’ for at forlade enbrugertilstand og starte din Mac på den sædvanlige måde.

Konklusion

Hvis FSCK imidlertid mislykkes gentagne gange, og Disk Utility rapporterer fejl som ‘Diskværktøjet kan ikke reparere disken’, det kan være en indikation af, at din harddisk mislykkes. I sådanne tilfælde vil du muligvis hente alle dine data så hurtigt som muligt og udskifte drevet. Det kan ikke være en god ide at stole på dine værdifulde data med dette drev.

Hvis du vil hente data, når dit system ikke starter, kan du bruge datagendannelsesværktøjer såsom Yodot harddiskgendannelse. Det er et godt valg at gendanne data fra korrupte, beskadigede eller svigtede harddiske. Softwaren er designet til at udføre en detaljeret scanning og gendanne data i perfekt stand. Download en gratis prøveversion, og prøv den i dag!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *