Hvordan skal Tjekkes SMART Status på Mac

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/08/SMART-Status-Check-Mac.jpg

SMART-testen er en test, der udføres på harddiske for at bestemme dens helbred. SMART-testrapporten viser, om harddisken er i god stand, eller om der er et problem. Hvis testen indikerer et problem, kan brugere tage forebyggende handlinger, som f.eks. Gendanne data, før harddisken mislykkes.

Hvordan skal tjekkes SMART-status?

Heldigvis kan Mac-brugere let kontrollere SMART-status ved hjælp af et program kaldet Disk Utility. For at gøre det,

  1. Gå til dock og klik på Applications > Utilities
  2. Vælg Disk Utility fra det utility og klik på den harddisk, der skal kontrolleres (husk at vælge harddisken og ikke partitionen)
  3. I vinduet disken oplysninger, se efter SMART De meddelelser, der er angivet på SMART-status, fortæller dig status for din harddisk. Hvis SMART-status viser
  • Verified: Dit drev er ok
  • Failing: Dette indikerer et problem med din harddisk, og at den er ved at fejle. Hvis du ser denne meddelelse, skal du tage en sikkerhedskopi af drevet og være forberedt.
  • Fatal error: Dette indikerer, at din harddisk oplever en dødelig fejl og har brug for øjeblikkelig handling. I dette tilfælde skal du sikkerhedskopiere alle data, du kan, og erstatte din disk med det samme. Du kan ikke længere stole på dine data med denne harddisk.

Harddisken opfører sig underligt, men SMART-status viser ingen fejl

I nogle tilfælde kan du opleve problemer med din harddisk, men SMART-status viser ikke fejl. Disse situationer er normale, da problemer, der kan repareres ved hjælp af Diskværktøjet, normalt ikke vises som SMART-fejl.

Sådanne fejl kan normalt repareres ved hjælp af Disk Utility’s Repair Disk-funktion eller ved hjælp af gendannelsestilstand.

Hvad hvis mit drev ikke vises i Diskværktøj?

Der er chancer for, at dit drev ikke vises i Disk Utility og du kan muligvis ikke udføre en SMART-kontrol i dette tilfælde. Dette kan ske på grund af en løs forbindelse internt, eller hvis drevet mislykkes eller oplever et stort problem. Hvis du har meget vigtige data på drevet, er det bedst at gendanne dem ASAP.

Hold dine data sikre

Det er dejligt, hvis du holder en fane med dit drevs sundhed ved at køre SMART-kontroller og andre diskreparationsværktøjer en gang imellem. Hvis ikke, er det umuligt at forudsige, hvornår din harddisk muligvis mislykkes, og hvornår du muligvis mister data.

For at undgå sådanne datatabssituationer er det klogt at foretage regelmæssige sikkerhedskopier af dine data. Hvis du gør det, spares du selv i situationer med harddiskfejl. Hvis du er Mac-bruger, er Time Machine en god sikkerhedskopi-strategi, som du kan stole på.

Men hvis du er en person, der oplever tab af data og leder efter gendannelsesmuligheder, skal du bruge Yodot Software. Det giver en omfattende gendannelsesløsning til alle former for datatabssituationer. Henvise gendanne data fra korrupte harddiske for detaljer om gendannelsesprocessen. Hent en prøveversion af Yodot og prøv gratis!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *