Hvordan Støvle Mac fra USB Drev

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/07/Mac-Boot-USB.jpg

Uanset om du kører en Mac eller Windows OS, er en ting sikker; de kan begge løbe ind i startproblemer på et eller andet tidspunkt. I sådanne tilfælde bruges opstartbare medier såsom en CD eller DVD.

Men væk er de dage, hvor computere kom med startbar CD eller DVD, i stedet er bootable USB-drev blevet normen i dag.

I denne artikel lærer du, hvordan du starter en Mac fra en USB, der indeholder opstartbart OS. Der er 2 måder at gøre dette på – den ene bruger et indbygget værktøj kaldet Startup Manager og andre bruger Systemindstillinger, og begge disse metoder er dækket her.

 1. Start fra USB ved hjælp af ‘Startup Manager’

Denne metode er ret ligetil, men du bliver nødt til at vælge USB-disken, hver gang du starter din Mac. Følg nedenstående trin for at starte fra USB.

 1. Tilslut ‘USB indeholdende startbart Mac OS’ til dit system
 2. ‘Restart’ din Mac, og når du hører opstartstøj, skal du trykke på ‘Option’ Dette åbner ‘Startup Manager’, hvor alle startbare drev vises
 3. Vælg det ‘USB-drev’, du vil starte fra
 4. Følg derefter instruktionerne på skærmen for at starte fra USB

2. Start fra USB vha ‘System Preferences’

En anden måde at starte din Mac ved hjælp af bootbar USB er gennem ‘Systemindstillinger’. Dette fortæller din Mac at bruge denne USB til at starte op hver gang den genstarter. Følg nedenstående trin for at gøre dette.

 1. Klik på på dokken i dock ‘System Preferences’
 2. Vælg ‘Startup disk’ og du vises med forskellige diskindstillinger
 3. Vælg det ‘USB-drev’, hvorfra du vil starte din Mac
 4. Klik på ‘Restart’ for at genstarte din Mac vha. den valgte disk

Udover disse 2 metoder er der andre måder, du kan starte din Mac på, f.eks. ‘Safe Mode’, ‘Verbose Mode’ og ‘Target Disk Mode’.

 • Safe Mode

Denne tilstand er designet til, at systemet starter med et begrænset sæt drivere og software. Det bruges hovedsageligt til at løse opstartproblemer. For at gå ind i ‘Safe mode’ skal du genstarte din Mac, og når du hører opstartstøj, skal du trykke på ‘Skift’-tasten og holde den nede.

 • Verbose Mode

Dette bruges primært til at løse problemer med opstart og med kerneudvidelser. Dette er især nyttigt, hvis du vil modtage statusmeddelelser under opstartreparationsprocessen. For at gå ind i ‘Verbose Mode’ skal du genstarte din Mac, og når du hører opstartstøj, skal du trykke og holde ‘Kommando + V’-tasterne nede.

 • Target Disk Mode

Denne tilstand bruges, når du vil forbinde to Mac-computere sammen for enten at overføre filer eller for at få adgang til startdisk, når en af dine Mac’er har opstartproblemer. For at gå ind i ‘måldisktilstand’ skal du genstarte din Mac, og når du hører startklangen, skal du trykke på ‘T’ tasten og holde den nede.

Gendan data efter et styrt

Sikker på, at de metoder, der er forklaret ovenfor, kan bruges til at fejlfinde din Mac, når den ikke starter eller oplever et nedbrud. Men hvad sker der med dataene i sådanne begivenheder? Der er chancer for datatab!

Det er dejligt, hvis du har en sikkerhedskopi, men hvis ikke, kan det være ekstremt svært at håndtere. Heldigvis er der datagendannelsesværktøjer til sådanne hændelser.

Yodot Software er et fantastisk værktøj til at gendanne data fra en styrtede Mac harddisk. Ikke bare det, det kan også bruges til at gendanne data fra en korrupt eller beskadiget harddisk. Download en gratis prøveversion i dag og prøv den.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *