Sådan Bruges din Mac’s Diskværktøj til at Partitionere, Udslette, Reparere, Gendanne og Kopiere Drev

Du har ikke brug for smarte partitionsværktøjer eller diskadministratorer for at administrere partitioner på din Mac. Du kan gøre det ved hjælp af det indbyggede diskværktøj. Men sørg for at tage backup af dit drev på forhånd, da disse procedurer fører til datatab.

Gå til for at åbne Diskværktøj Finder og klik på Applications. Klik derefter på Utilities > Disk Utility.

Når du har fundet Diskværktøj, kan du følge nedenstående afsnit afhængigt af behovet for din situation. I denne artikel forklarer vi, hvordan man partitionerer, sletter, reparerer filsystemer og gendanner billeder ved hjælp af Diskværktøj.

Sådan partitioneres drev ved hjælp af Diskværktøj

Når du har åbnet Diskværktøjet, vil du se en liste over alle drev. Vælg den aktuelle harddisk, dvs. den harddisk, hvor du vil oprette partitioner.

 1. Klik på Partition tab og klik derefter på ‘+’ tegnet
 2. Brug størrelseskontrollerne til at tilpasse størrelsen på den partition, du ønsker at oprette
 3. Tildel et navn til den nye partition, og klik på Apply

Dette vil skabe en ny partition på den valgte harddisk. I det næste afsnit vil vi se, hvordan man sletter en partition.

Slet en partition ved hjælp af Diskværktøj

Åbn Diskværktøj, og du får vist en liste over alle drev. For at slette en partition skal du klikke på en harddisk og vælge Erase. Når du vælger Slet, har du en mulighed for at vælge sikkerhedsfunktioner for at slette et drev.

Vælg høj sikkerhed, hvis du vil have dine data overskrevet flere gange, så datagendannelsessoftware ikke kan hente dem. Hvis ikke, kan du vælge den hurtigste sletning, som ikke er særlig sikker, hvilket betyder, at datagendannelsesværktøjer kan hente data, hvis du vælger denne mulighed. Når sikkerhedsindstillingerne er valgt, skal du klikke på Slet for at starte processen. Når processen er afsluttet, slettes drevet.

Reparer problemer med filsystemer

Førstehjælp funktion i Diskværktøj er et fantastisk værktøj til at kontrollere og reparere fejl i filsystemet. Du kan bruge denne funktion, når den eksterne enhed ikke fungerer korrekt, eller hvis en fil er beskadiget, og du vil fejlsøge drevet. First Aid kan naturligvis også reparere problemer med din interne harddisk, som du bliver nødt til at få adgang til Diskværktøjet gennem gendannelsestilstand.

 1. Når du åbner Diskværktøjet, vises drev på listen. Men hvis du ikke kan se drevet, skal du klikke på View > Show all devices
 2. Vælg det drev, du vil reparere
 3. Klik First Aid og klik derefter på Run. Hvis reparationen er afsluttet, modtager du en succesmeddelelse. Hvis det rapporterer en fejl, skal du undersøge det nærmere. I nogle tilfælde kan kørsel af førstehjælp igen løse problemet.

Gendan diskbilleder

Diskbilleder er en vidunderlig skabelse, der giver dig mulighed for at lave en kopi til en hel partition. Disse billeder kan derefter gendannes til en anden partition. Følg nedenstående trin for at oprette et diskbillede.

 1. I Diskværktøj skal du vælge volume hvoraf du vil oprette et diskbillede
 2. Klik derefter på File > New Image
 3. Vælg derefter Image fra <Navn på partitionen>

Når billedet er oprettet, kan du også gendanne det let ved at følge nedenstående trin. For at gendanne et billede skal du bruge en partition, der er tom.

 1. I menuen til venstre skal du vælge volume du vil gendanne. Dette er den lydstyrke, der slettes og forberedes til gendannelse.
 2. Klik derefter på Edit og vælg Restore
 3. I pop-up-vindue, skal du klikke på Image knappen, og vælg disk image
 4. Klik til sidst på Restore for at gendanne diskbilledet

Du kan bruge Diskværktøjet til at udføre diskadministrationsfunktioner som partitionsdrev, reparere og gendanne dem. Det er et kraftfuldt værktøj, som du kan få adgang til gennem gendannelse, når din Mac ikke starter, eller når der er problemer med det interne drev.

Hvis du mister data efter at have udført disse procedurer, og ingen sikkerhedskopiering er tilgængelig, kan du bruge datagendannelsesværktøjer som Yodot til din redning. Yodot gendannelsessoftware kan også bruges til at gendanne data på grund af beskadiget Apple-partitionskort i Mac.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *