Udfordrer dig muligvis med OST fil

Outlook-applikation bruger typisk to typer datafiler – en er PST-fil og derefter OST. Og disse to filer er de lokale kopier af dine postkassedata. De har dine e-mails, kalendere, kontakter og andre postkasseemner.

Hvis du har konfigureret en POP- eller IMAP-konto (dem, du får fra en internetudbyder, gemmes dine postkassedata i en Outlook-datafil kaldet PST (Personal Storage Table). PST-fil giver dig kun mulighed for at arbejde med Outlook i online-tilstand.

For at få adgang til dine postkasseoplysninger uden en internetforbindelse kommer OST (Offline Storage Table) dog ind i billedet.

Så hvis du er en Outlook.com-, Outlook 365- eller Exchange-bruger, gemmer Outlook dine data i en offline Outlook-datafil, dvs. i OST-format.

Generelt er OST-filer som bærebjælken, hvis du arbejder med Outlook Email Client og Exchange-server. Disse offline filer gemmer brugerens hele postkassedata. Derefter synkroniseres det med en udvekslingsdatabase, når internetforbindelsen etableres.

I tilfælde af at der ikke er nogen internetforbindelse mellem Outlook E-mail-klient og Exchange-server, giver OST-filen også brugeren mulighed for at arbejde (i offline-tilstand). Og alle ændringer, der er foretaget i offline-tilstand, synkroniseres automatisk med Exchange-server, hver gang forbindelsen genoprettes.

Når du arbejder med Outlook i offline-tilstand (via OST-fil), kan du skrive nye e-mails og sende dem også. De sendte e-mails opbevares i den offline udbakke. Og når forbindelsen er etableret, sendes disse e-mails.

Når OST-filen og Exchange-serveren synkroniseres, vil de samme (ændringer foretaget i offline-tilstand) blive reflekteret på begge databaser (OST- og Exchange-databasen).

Naturligvis kan du gå i lang tid uden problemer med disse OST-filer. Men før eller senere kan OST-filer begynde at give fejl, filen kan blive ødelagt eller beskadiget osv. Disse aspekter fører til forskellige problemer, mens du arbejder med den.

Så her er de udfordringer, du kan møde med din Outlook OST-fil:

1. OST-filstørrelse

OST-filer kan vokse temmelig store som tidsruller, især når brugerne har 20 GB til 100 GB postkasser. Og disse store OST-filer er hovedårsagen til de forskellige andre problemer og fejl som OST-fil genkendes ikke af Outlook, OST-filadgang nægtes, OST-fil kan ikke åbnes, OST-fil er i brug og kan ikke fås adgang osv. beskær dig yderligere, mens du bruger Outlook-appen.

2. Manglende OST-fil

Den største udfordring, som en OST-filbruger støder på, når de åbner Outlook-applikationen, er en Temp-profil, der siger hej til dem. Dette sker normalt, hvis din standard OST-fil mangler, hvis den ikke er tilgængelig af en eller anden ukendt grund, eller hvis den blev beskadiget.

Dette kan være en ganske besværlig situation for at finde en løsning og gendanne Outlook-data. Dette ser ud til at være den rigtige trods, da brugeren ikke kan få adgang til dataene i OST-filen i sådanne tilfælde.

3. OST Backups

OST-backup-processen udføres en gang om dagen. Hvis de oprettede sikkerhedskopier ikke er pålidelige, vil du have et reelt problem.

  • Hvis der er et strømfald, når sikkerhedskopien kører, mislykkes (stoppes) backupprocessen på selve det punkt, og du skal manuelt genoptage sikkerhedskopieringshandlingen igen.
  • Du kan også møde problemer med styring af backup-plads, hvor hvis båndet eller disken (hvis der udføres disk-sikkerhedskopiering) bliver fuld, også sikkerhedskopien mislykkes på grund af utilstrækkelig lagerplads.

I ovenstående tilfælde vil data, der er oprettet efter sikkerhedskopieringsprocessen gå tabt, og du vil kun have OST-filer til at afhænge af.

4. Exchange Server Opdeling

I de fleste af arbejdsmiljøerne arbejder brugerne med desktopversioner af Outlook. Og det er den almindelige ting, der er i praksis at låse kun desktops / laptops, mens Outlook stadig kører. I så fald cache Outlook en kopi lokalt på den respektive maskine.

Til tider, når katastrofer overfald som Exchange Server-nedbrud, hvor sikkerhedskopierne heller ikke er tilgængelige, påvirker det direkte de gemte data på din OST-fil. Nogle gange kan det endda føre til fuldstændigt tab af dine data.

5. Flytning af OST-fil

Når brugeren flytter fra en maskine til en anden eller skifter til en ny profil fra en eksisterende, sletter de gamle postkasser (typisk af Exchange Admin i organisationer). Selv hvis du har formået at tage backup af den eksisterende OST-fil, er det også svært at importere den til den nye profil.

Microsoft Outlook inkluderer værktøjet Inbox Repair (Scanpst.exe) til analyse og reparation af almindelige problemer med PST-filer samt OST-filer (Scanost.exe i Microsoft Outlook 2007 og tidligere versioner).

Så den første mulighed er at prøve den indbyggede rettelse på OST-filen. Du kan også reparere Exchange-databasen ved hjælp af Eseutil.exe og Isinteg.exe.

Forsigtig: Overvej at reparere en Exchange-database som den sidste mulighed, da det kan føre til datatab. Det tager også mere tid, da Exchange-databaser generelt er meget store.

Alternativer:

Der er mange tilgængelige værktøjer online til at hjælpe dig med at løse problemerne med OST-filen. Men Yodot OST til PST Converter skiller sig ud bedst.

Denne potente OST til PST Converter passer bedst til alle versioner af Microsoft Outlook og alle udgaver af Windows OS-kørende systemer.

Konverteringsprocessen, der er involveret i dette værktøj, er meget enkel og direkte. Alt hvad du behøver at gøre er at vælge OST-fil (værktøjet guider dig, selvom du ikke kender placeringen af OST-filen) og rammer Convertbutton. OST til PST-konverteringsprocessen bliver færdig. Kontroller output – PST-fil i Outlook-stylet interface.

Derudover giver værktøjet fremragende teknisk assistance døgnet rundt. Og en gratis prøveversion af softwaren er også tilgængelig; så du kan prøve det og bedømme uden at betale ikke engang en øre.

Så hvorfor forsinke? Få din prøvekopi og vidne til den pragtfulde OST til PST konverteringsproces.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *