Adobe Photoshop CS6 – Hoe het Opzetten van Voorkeuren Bestandsverwerking?

Met Adobe Photoshop kunt u naast het standaard PSD-formaat bestanden opslaan in verschillende formaten zoals TIFF, BMP of JPEG. Dankzij deze functie kunt u deze afbeeldingen zonder problemen openen in andere beeldbewerkingsprogramma’s. Daarnaast biedt Photoshop u ook de mogelijkheid te kiezen welke informatie in een bestand wordt opgeslagen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om rotatiemetagegevens of EXIF-profieltags te negeren en andere details in de afbeelding op te slaan. Laten we in dit artikel enkele van deze interessante functies voor bestandsverwerking in Photoshop CS6 bekijken.

Bestandsvoorkeuren in Adobe Photoshop CS6

  • Camera RAW-Voorkeuren

Gebruik deze optie om uw standaard afbeeldingsinstellingen, DNG-bestandsverwerking en cachegrootte te kiezen. Hier kunt u ook kiezen of u JPEG-bestanden wilt openen met de camera RAW-optie.

  • Geef de voorkeur aan Adobe Camera RAW voor ondersteunde RAW-afbeeldingen

U kunt deze optie kiezen om Camera RAW te gebruiken om RAW-afbeeldingen te openen die door Adobe worden ondersteund.

  • Negeer EXIF-profieltag

Selecteer deze optie om Photoshop de sRGB-metagegevens te laten negeren die veel camera’s aan hun afbeeldingen toevoegen. Als u dit detail op uw afbeelding heeft, kan het uiterlijk van uw afbeelding worden aangetast, dus u wilt deze optie selecteren om de EXIF-profieltag te negeren.

  • Negeer rotatie meta-data

Sommige camera’s hebben rotatiegegevens in het beeld, d.w.z. dat het beeld 90 graden draait bij het openen. U kunt deze optie voor Photoshop selecteren om dergelijke rotatiegegevens voor verticaal geschoten afbeeldingen te negeren.

  • Vraag voordat u gelaagde TIFF-bestanden opslaat

Hiermee kunt u gelaagde afbeeldingen maken en deze opslaan in TIFF-indeling. U kunt deze functie gebruiken om gelaagde bestanden zonder PSD-indeling te gebruiken.

  • Schakel compressie van PSD- en PSB-bestanden uit

Met deze optie wordt compressie van PSD- en PSB-bestanden uitgeschakeld. Als u deze optie selecteert, worden bestanden snel opgeslagen, maar de bestanden nemen aanzienlijk veel ruimte in beslag.

  • Maximaliseer PSD- en PSB-compatibiliteit

Als u deze optie selecteert, wordt de compatibiliteit van PSD- en PSB-bestanden gemaximaliseerd; dat wil zeggen dat u deze bestanden in oudere versies van Photoshop en ook in andere beeldbewerkingsprogramma’s kunt openen. Dit gebeurt door zowel een plat als een gelaagd bestand op te slaan om ervoor te zorgen dat andere beeldbewerkingsprogramma’s het bestand kunnen openen.

  • Adobe Drive

Selecteer deze optie als u uw bestand met andere gebruikers wilt delen wanneer uw computer zich in een netwerk bevindt.

  • Lijst met recente bestanden bevat

Kies het aantal bestanden dat u wilt weergeven onder ‘Recent geopende bestanden’. U kunt elk nummer tussen 0 en 30 selecteren.

Dit zijn enkele voorkeuren voor bestandsverwerking die u kunt instellen in Adobe Photoshop CS6. Hiermee kunt u wijzigen welke bestandsinformatie u wilt opslaan en wat u niet doet. Daarnaast kunt u ook andere voorkeuren voor bestandsverwerking wijzigen, zoals een bestand automatisch opslaan, voorbeeldafbeeldingen instellen enz.

Herstel PSD-bestanden met Yodot PSD-reparatiesoftware

Hoewel Adobe Photoshop de beste beeldbewerkingstoepassing ter wereld is, is het niet zonder problemen. Photoshop kan onverwacht sluiten of crashen en fouten zoals melden ‘Adobe Photoshop werkt niet meer’ tijdens het werken aan een PSD-bestand waardoor het bestand beschadigd raakt.

In dergelijke gevallen is het noodzakelijk dat u het PSD-bestand repareert om uw harde werk te beschermen. Om uw PSD-bestand te repareren, is Yodot PSD-reparatie de beste keuze. Het herstelt alle soorten problemen met uw PSD-bestanden en repareert ze zonder de originele inhoud te wijzigen.

De software ondersteunt reparatie van PSD-bestanden die zijn gemaakt op alle versies van Photoshop zoals CC, CS6, CS5, CS4, CS2, CS1, CS, Photoshop 7, 6 en 5.5. U zou dus geen problemen met compatibiliteit moeten hebben. Downloaden en probeer het vandaag nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *