Convert Outlook OST naar PST

Wat zijn OST-bestanden en waarom OST naar PST-conversie?

Microsoft Outlook fungeert als een beste berichten-app voor een breed scala van zakelijke organisaties. En bijna alle organisaties gebruiken Outlook meestal voor zowel interne als externe communicatie.

En de meeste Outlook-gebruikers hebben een Microsoft Exchange Server-account die een offline opslagtabelbestand samenbrengt. Offline bestanden (ook wel OST genoemd) worden gemaakt door Microsoft Exchange Server. Kortom, deze OST-bestanden zijn cachebestanden die zijn gekoppeld aan een Exchange-account.

Wanneer uw account is geconfigureerd met de Exchange-server in de cache-modus, genereert Outlook een OST-bestand om de gegevens op te slaan waartoe u toegang hebt terwijl u in de offline modus werkt. Een OST-bestand bevat al uw e-mailitems die zijn opgeslagen in de offline modus op de harde schijf van uw systeem.

Alle wijzigingen die u aanbrengt zonder internetverbinding, worden opgeslagen in dit OST-bestand en zodra de internetverbinding is hersteld, worden de wijzigingen bijgewerkt op de Exchange-server, dwz elke keer dat u zich aanmeldt bij uw account, uw OST bestand wordt gesynchroniseerd met de Exchange-server.

Deze OST-bestanden werken in harmonie met het Outlook PST-bestand, waardoor uw mailbox up-to-date blijft met e-mails, vergaderverzoeken, afleveringsrapporten en meer.

Hoewel u met het OST-bestand in de offlinemodus kunt werken, zijn er enkele beperkingen (behoeften), die u vereisen voor de conversie van het OST-bestand naar PST.

Omdat het PST-bestand profielonafhankelijk is, kunt u het openen in elk Outlook-profiel en toegang krijgen tot de gegevens.

Als u bijvoorbeeld naar een ander Outlook-account wilt gaan, dan u moeten outlook OST converteren naar PST. Niet alleen dit, er zijn verschillende andere situaties waarbij u een OST-bestand moet converteren naar een ander Outlook-compatibel bestandsformaat zoals PST.

Waarom moet u Outlook OST naar PST converteren?

Geval 1: Uitvaltijd Exchange-server

Tijdens de periode van uitval van Exchange Server of het onderhoud van Exchange Server hebt u geen toegang tot uw mailbox. Als het echter nodig is om toegang te krijgen tot uw postvakitems tijdens downtime of onderhoudsperiode, moet u het OST-bestand gebruiken. Maar het bestand werkt synchroon met de Microsoft Exchange Server.

De enige optie die u hebt om toegang te krijgen tot uw e-mailitems, is dus het OST-bestand naar het PST-formaat te exporteren en naar uw Outlook-profiel te importeren.

Geval 2: crash van Exchange Server

Soms crasht de Exchange-server zonder waarschuwing vanwege verschillende redenen, zoals een stroomstoot, schadelijke software, virusindringing en meer. Als de crash ernstig was, kan dit leiden tot ernstige problemen of kan het je zelfs op het moment belanden waar je geen verbinding kunt maken met MS Exchange Server.

Over het algemeen zijn dergelijke omstandigheden erg lastig en moeilijk om door te modderen. Aangezien de meeste van dergelijke gebeurtenissen, upshots herhaalde foutmeldingen die moeilijk te begrijpen zijn, zelfs voor een normale gebruiker.

Geval 3: Toegankelijkheid van bestanden

De grootste uitdaging met OST-bestanden is dat u geen toegang hebt tot een OST-bestand of de gegevens (gemaakt door één Outlook-profiel) in andere profielen. Dit komt omdat elke keer dat een OST-bestand wordt gegenereerd, een coderingscode wordt gemaakt, die het bestand aan het specifieke profiel koppelt (dat het OST-bestand heeft gemaakt). En wanneer een gebruiker het OST-bestand opent, probeert Outlook de coderingscode te vinden. Als de code overeenkomt met de opgeslagen code op de server, wordt het OST-bestand geopend. Anders heeft de gebruiker geen toegang tot het OST-bestand.

Dus het omzetten van de OST naar PST helpt bij het overbrengen van zijn gegevens van de ene plaats (account of computer) naar een andere.

Geval 4: Corruptie

Zoals eerder gezegd, kunt u met OST-bestanden e-mails verzenden / ontvangen en verwijderen, zelfs wanneer u niet bent verbonden met Exchange Server. En zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt al uw werk gesynchroniseerd met de Exchange-server. Dit betekent dat alle wijzigingen die u aanbrengt in het OST-bestand wanneer u in de offlinemodus werkt, worden doorgevoerd in de Exchange Server wanneer de serververbinding wordt opgebouwd.

Dit OST-bestand wordt echter corrupt en uw volledige e-mailitems worden ontoegankelijk. En het repareren van een corrupt OST-bestand is een andere grote hoofdpijn.

Over het algemeen raakt een OST-bestand beschadigd,

• Het bestand (Outlook) ten onrechte beëindigen

• Abrupt afsluiten van het systeem

• Softwareproblemen

• Hardwarestoring

• Database corruptie / schade

• Server defect

• Virale infectie

• Onvoldoende opslagruimte

• Netwerkproblemen

• Verkeerde instellingen

Het is dus verstandiger om dat te doen converteer OST naar PST, in plaats van een beschadigd bestand te repareren.

Afgezien van deze genoemde aspecten, kunt u verschillende andere redenen vinden voor de conversie van OST naar PST, inclusief OST-fouten die verhinderen dat u toegang krijgt tot het bestand.

En alle bovenstaande elementen bewijzen de barrière die een gebruiker kan tegenkomen wanneer hij / zij met het OST-bestand werkt.

Toegang krijgen tot het OST-bestand in een ander profiel wordt een groot probleem wanneer de gebruiker de gegevens wil ophalen die in het OST-bestand zijn opgeslagen. Daarom is de enige methode die het mogelijk maakt conversie van OST naar PST.

Er zijn verschillende handmatige methoden om een ​​OST-bestand naar PST te converteren. Maar gebruik geen handmatige methode tenzij u een geavanceerde gebruiker bent; omdat ze gevoelig zijn voor problemen. Het OST-naar-PST-conversieproces vereist een professionele tool die het OST-bestand perfect in PST-formaat kan converteren. De beste optie hiervoor is om te gaan voor een betrouwbaar en getest professioneel programma zoals Yodot OST naar PST Converter.

Deze OST naar PST Converter is een ideaal hulpmiddel om zonder problemen OST naar PST te converteren. Het biedt een zelf-instructieve interface en uitstekende technische assistentie die u helpt om het OST-bestand eenvoudig naar PST te converteren. Het helpt dus om veel tijd en moeite te besparen; het proberen waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *