Daagt u uit gezicht met OST-bestand

Outlook-applicatie maakt meestal gebruik van twee soorten gegevensbestanden: één is PST-bestand en vervolgens OST. En deze twee bestanden zijn de lokale kopieën van uw mailboxgegevens. Ze bevatten uw e-mails, agenda’s, contacten en andere postvakitems.

Als u een POP- of IMAP-account hebt geconfigureerd (die u van een ISP krijgt, worden uw mailboxgegevens opgeslagen in een Outlook-gegevensbestand met de naam PST (Personal Storage Table). En met het PST-bestand kunt u alleen met Outlook werken in online mode.

Om toegang te krijgen tot uw mailboxinformatie zonder een internetverbinding komen OST-bestanden (Offline Storage Table) in beeld.

Dus als u een Outlook.com-, Outlook 365- of Exchange-accountgebruiker bent, slaat Outlook uw gegevens op in een offline Outlook-gegevensbestand, d.w.z. in OST-indeling.

Over het algemeen zijn OST-bestanden als steunpilaar als u werkt met Outlook Email Client en Exchange-server. Deze offline bestanden slaan de volledige mailboxgegevens van de gebruiker op. Synchroniseer het vervolgens met een uitwisselingsdatabase wanneer de internetverbinding tot stand komt.

In het geval dat er geen internetverbinding is tussen Outlook Email Client en Exchange-server, kan de gebruiker ook in het OST-bestand werken (in offline modus). En alle wijzigingen die in de offlinemodus worden aangebracht, worden automatisch gesynchroniseerd met de Exchange-server, telkens wanneer de verbinding wordt hersteld.

Wanneer u in de offline modus (via OST-bestand) met Outlook werkt, kunt u nieuwe e-mails schrijven en deze ook verzenden. De verzonden e-mails worden bewaard in de offline outbox. En zodra de verbinding tot stand is gebracht, worden die e-mails verzonden.

Wanneer het OST-bestand en de Exchange-server worden gesynchroniseerd, wordt hetzelfde (wijzigingen aangebracht in de offlinemodus) weerspiegeld in beide databases (de OST- en Exchange-database).

Natuurlijk kunt u lange tijd zonder problemen met deze OST-bestanden werken. Maar vroeg of laat kunnen OST-bestanden fouten gaan geven, kan het bestand beschadigd raken of beschadigd raken, enz. Deze aspecten leiden tot verschillende problemen tijdens het werken.

Dus, hier zijn de uitdagingen die u mogelijk tegenkomt met uw OST-bestand van Outlook:

1. OST-bestandsgrootte

OST-bestanden kunnen behoorlijk groot worden naarmate de tijd vordert, vooral wanneer gebruikers 20GB tot 100GB mailboxen hebben. En deze grote OST-bestanden zijn de kernoorzaak voor de verschillende andere problemen en fouten zoals OST-bestand wordt niet herkend door Outlook, OST-bestandstoegang geweigerd, OST-bestand kan niet worden geopend, OST-bestand is in gebruik en kan niet worden geopend, enz. verder opduiken tijdens het gebruik van Outlook-app.

2. Ontbrekend OST-bestand

De belangrijkste uitdaging die een OST-bestandsgebruiker tegenkomt wanneer hij de Outlook-toepassing opent, is een Temp-profiel, hallo tegen hem. Dit gebeurt meestal als uw standaard OST-bestand ontbreekt, als het om een onbekende reden niet toegankelijk is of als het beschadigd is geraakt.

Dit kan een nogal ingewikkelde situatie zijn om een oplossing te vinden en de Outlook-gegevens te herstellen. Dit lijkt de echte uitdaging, omdat de gebruiker in dergelijke gevallen geen toegang heeft tot de gegevens in het OST-bestand.

3. OST-back-ups

OST back-upproces wordt eenmaal per dag uitgevoerd. Als de gemaakte back-ups niet betrouwbaar zijn, heb je een echt probleem.

  • Als er een stroomstoring optreedt wanneer Backup wordt uitgevoerd, mislukt (stopt) het back-upproces op dat moment zelf en moet u de back-upactie handmatig hervatten.
  • U kunt ook problemen ondervinden bij het beheren van back-upruimte waarbij als de tape of schijf (als u schijfback-ups doet) vol raakt, ook de back-up mislukt vanwege onvoldoende opslagruimte.

In bovenstaande gevallen gaan gegevens die zijn gemaakt na het back-upproces verloren en hebt u alleen OST-bestanden om op te vertrouwen.

4. Uitval serveruitwisseling

In de meeste werkomgevingen werken gebruikers met de desktopversies van Outlook. En het vergrendelen van alleen desktops / laptops terwijl Outlook nog actief is, is in de praktijk gebruikelijk. Als dit het geval is, slaat Outlook een kopie lokaal op de betreffende computer op.

Soms, wanneer rampen aanvallen zoals Exchange Server crashen waarbij de back-ups ook niet beschikbaar zijn, heeft dit direct invloed op de opgeslagen gegevens in uw OST-bestand. Soms kan het zelfs leiden tot volledig verlies van uw gegevens.

5. OST-bestand verplaatsen

Wanneer de gebruiker van de ene naar de andere machine gaat of van een bestaande naar een nieuw profiel overschakelt, verwijdert hij de oude mailbox (meestal door de Exchange-beheerder in organisaties). Zelfs als u een back-up van het bestaande OST-bestand hebt gemaakt, is het ook moeilijk om het in het nieuwe profiel te importeren.

Microsoft Outlook bevat het Postvak IN-reparatieprogramma (Scanpst.exe) om veelvoorkomende problemen met PST-bestanden te analyseren en te repareren, evenals OST-bestanden (Scanost.exe in Microsoft Outlook 2007 en eerdere versies).

Dus, de eerste optie is om de ingebouwde fix op het OST-bestand te proberen. U kunt de Exchange-database ook repareren met Eseutil.exe en Isinteg.exe.

Waarschuwing: Overweeg het repareren van een Exchange-database als laatste mogelijkheid, omdat dit tot gegevensverlies kan leiden. Het kost ook meer tijd omdat Exchange-databases over het algemeen erg groot zijn.

Alternatieven:

Er zijn veel tools online beschikbaar om u te helpen bij het oplossen van de problemen met het OST-bestand. Maar Yodot OST naar PST Converter onderscheidt zich het beste.

Deze krachtige OST naar PST Converter past het beste bij alle versies van Microsoft Outlook en alle versies van Windows OS-besturingssystemen.

Het conversieproces van deze tool is heel eenvoudig en direct. Het enige wat u hoeft te doen is het OST-bestand selecteren (de tool begeleidt u, zelfs als u de locatie van het OST-bestand niet kent) en drukt op de knop Convert. Het OST naar PST-conversieproces wordt voltooid. controleer de output – PST-bestand in Outlook-stijl interface.

Bovendien biedt de tool 24 uur per dag uitstekende technische assistentie. En er is ook een gratis proefversie van de software beschikbaar; zodat je het kunt proberen en beoordelen zonder zelfs maar een cent te betalen.

Dus waarom uitstellen? Ontvang uw proefexemplaar en wees getuige van het prachtige OST naar PST conversieproces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *