Gebruikersprofiel Herstellen Windows

Samenvatting: Vraagt ​​u zich af hoe u een verwijderd gebruikersprofiel of een verwijderde map op een Windows-pc kunt herstellen? Dit artikel bevat enkele effectieve oplossingen om gebruikersprofielen in Windows 10 of een ander besturingssysteem zoals Windows 11/8/7 te herstellen.

“Om een ​​nieuw gebruikersaccount met beheerdersrechten op het Windows 10-systeem te maken, heb ik het oude gebruikersprofiel en de bijbehorende map op het Windows 10-systeem verwijderd en de optie “Bestanden bewaren” ingeschakeld. Nadat ik een nieuw Windows 10-gebruikersprofiel had gemaakt, controleerde ik de reservekopie van de oude gebruikersmap, maar deze was leeg. Ik raakte gespannen en controleerde de bestanden in mijn Prullenbak. Hoe moet ik de verwijderde gebruikersmap van de harde schijf van Windows 10 herstellen? Help me alstublieft!”

Windows-pc-instellingen en persoonlijke bestanden kunnen verloren gaan als we per ongeluk gebruikersprofielen verwijderen. Gewoonlijk bevindt de gebruikersmap zich in de primaire partitie, d.w.z. C: Drive op een Windows-pc, deze bevat volledige bestanden en mappen die zijn opgeslagen door de respectieve gebruiker.

Ik weet dat er een aantal vragen in je hoofd spelen, zoals Waar zijn mijn bestanden van het gebruikersprofiel gebleven? Kan ik de bestanden herstellen die zijn verwijderd uit het Windows-gebruikersaccount? Zo ja, hoe herstel ik de gebruikersmap op mijn Windows 10?

Vaak worden de meeste Windows-gebruikers geconfronteerd met dit soort onaangename gebeurtenissen en verliezen ze de toegang tot waardevolle gegevens die zijn opgeslagen in verwijderde gebruikersaccountmappen. Over het algemeen bevindt de gebruikersmap zich in de primaire partitie, d.w.z. C: Drive van een Windows-pc, en deze bevat de volledige bestanden en mappen die door de gebruiker zijn opgeslagen. Laten we, voordat we naar de oplossingen gaan, proberen te begrijpen waarom de gebruikersmap of het profiel mogelijk van uw Windows-pc wordt verwijderd.

Wat zijn de Belangrijkste Scenario’s Waarin Gebruiker Uiteindelijk Gebruikersprofielen Verwijdert in Windows 10/11/8/7?

Hier is een lijst met de meest voorkomende scenario’s waarbij het gebruikersprofiel wordt verwijderd of verloren in verschillende versies van Windows zoals Windows 11/10/8/7:

 • Accidental Deletion: Een gebruiker kan onbedoeld of opzettelijk een volledig gebruikersaccount verwijderen zonder een back-up te maken.
 • Human Error: Een gebruiker kan de gebruikersprofielen ook verliezen tijdens menselijke fouten, zoals het formatteren van de harde schijf of het installeren van een nieuw besturingssysteem zonder de back-up van eerdere profielen op te slaan.
 • Wrong Update: Het bijwerken van het verkeerde besturingssysteem kan ertoe leiden dat u ook uw gebruikersprofiel verliest.
 • Virus Attack: Wanneer uw gebruikersmap is geïnfecteerd met een virusbestand, kan deze verloren gaan.

Na verloop van tijd kunnen Windows-gebruikers echter onbedoeld of opzettelijk gebruikersprofielen van Windows 10 of een ander besturingssysteem verwijderen zonder eerdere back-up en lijden ze aan enorme hoeveelheden gegevensverlies. Laten we nu eens kijken naar enkele beproefde oplossingen om te herstellen.

Hoe Gebruikersprofiel Herstellen Windows 11/10/8/7?

U kunt verwijderde gebruikersbestanden in Windows herstellen met behulp van de onderstaande methoden:

Methode 1: Herstel verwijderd gebruikersprofiel handmatig

Stap 1:  Zoek beveiligings-ID

 • Type Command prompt in de zoekbalk en selecteer Run as administrator.
Type Command prompt in the search bar and select Run as administrator
 • Type whoami/user en druk op de Enter sleutel. Het toont u de SID van de huidige rekening.
Type whoami/user and press the Enter key

Stap 2: Bewerk het register

 • Type Regedit in het zoekvak en druk op de Enter sleutel. Klik op Yes om de Register-editor te openen.
Type regedit in the search box and hit the Enter key to openRegistry Editor
 • Ga nu naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CurrentVersion\ProfileList om de lijst met SID’s in de lijst met gebruikersprofielen te openen.
Go to the above mentioned location to open the list of SIDs in the User profile list

Stap 3: Herstel verwijderd/verloren gebruikersprofiel

 • Zoek de gebruikersmap die overeenkomt met uw SID. Selecteer vervolgens de rename optie door er met de rechtermuisknop op te klikken en te verwijderen .bak van zijn naam.
 • Druk nu op de Enter sleutel om wijzigingen aan te brengen.

Meestal werken de bovengenoemde oplossingen. Als het u echter niet is gelukt om het gebruikersprofiel op uw Windows-besturingssysteem te herstellen, kunt u doorgaan naar de volgende oplossing.

Methode 2: Gebruikersprofiel herstellen Windows met een back-up

Notitie: Als u eerder een herstelpunt hebt gemaakt, kunt u naar de onderstaande stappen gaan of anders kunt u zonder tijd te verspillen deze methode overslaan en naar methode 3 gaan.

 • Binnenkomen File History in het zoekvak.
 • Selecteer Restore your files with File History.
Select Restore your files with File History to restore the User folder from Windows PC
 • Kies de map i.e. C:\Users\folder [Als het gebruikersprofiel zich op een ander station bevond, navigeer dan naar die locatie en selecteer de map].
 • Klik op de Restore knopom het verwijderde gebruikersprofiel te herstellen.

Methode 3: Gebruikersmap herstellen Windows gebruiken map herstelprogramma

Als het je niet is gelukt om je verwijderde gebruikersmap te herstellen met de doe-het-zelf-methoden, dan vertrouw je op een professionele tool zoals Yodot bestand herstel. Deze tool kan de schijf effectief scannen en de verwijderde gebruikersmap/het profiel en alle andere documenten die onder verschillende omstandigheden verloren/verwijderd zijn, herstellen. Download de Yodot Bestandsherstel-applicatie via de onderstaande link en herstel uw gebruikersmap in een paar eenvoudige stappen.

downloadnow-win
downloadnow-mac

Stappen om de gebruikersmap te herstellen van Windows 11/10/8/7 OS:

 • Download en installeer de Yodot File Recovery programma op Windows 11.
 • Start de applicatie en selecteer de Deleted File Recovery optie om de gebruikersmap van Windows OS te herstellen.
recover deleted user folder using Yodot
 • Zodra deze applicatie is geïnstalleerd, worden alle Windows-partities en -stations op het systeem weergegeven.
 • Selecteer vervolgens de partitie (meestal C: Drive) om de verwijderde gebruikersmap op een Windows-pc te herstellen en het scanproces te starten.
select the drive from where you have deleted User Folder
 • Na het voltooien van een grondige scan van het geselecteerde station, vindt u een lijst met verwijderde bestanden en mappen van het geselecteerde station.
 • U kunt de herstelde gebruikersmap bekijken met behulp van Preview opties en Markeer de gebruikersmap of vereiste bestanden om ze terug te zetten naar uw Windows-systeem.
view the recover user folder with the help of preview option
 • Blader uiteindelijk naar een nieuw bestemmingspad om de gebruikersmap, inclusief de bestanden, op te slaan op Windows-partities op de harde schijf.
save the recovered user folder in the desired location

Notitie: Naast het herstellen van verwijderde Windows-gebruikersmappen, kunt u ook verborgen mappen herstellen in Windows 8 en andere versies.

Tips om te voorkomen dat de gebruikersmap van een Windows-pc verloren gaat:

 • Zorg ervoor dat u een reservekopie hebt gemaakt voordat u de Windows-gebruikersmap verwijdert.
 • Zorg ervoor dat uw Windows-systeem is beveiligd met een antivirusprogramma en een geldig wachtwoord.
 • Om te voorkomen dat gegevens worden overschreven, mag u geen nieuwe gegevens op een Windows-pc opslaan nadat u per ongeluk een gebruikersmap hebt verwijderd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *