Hoe Verwijderde Gebruikersmap Herstellen van Windows 11/10/8/7?

Vraagt u zich af hoe u een verwijderd gebruikersprofiel of map op een Windows-pc kunt herstellen? Dit artikel bevat enkele effectieve oplossingen om gebruikersprofielen in Windows 10 of een ander besturingssysteem zoals Windows 11/8/7 te herstellen.

“Om een nieuw gebruikersaccount met beheerdersrechten op het Windows 10-systeem aan te maken, heb ik het oude gebruikersprofiel en de bijbehorende map op het Windows 10-systeem verwijderd en de optie “Bestanden behouden” ingeschakeld. Nadat ik een nieuw Windows 10-gebruikersprofiel had gemaakt, controleerde ik de back-up van de oude gebruikersmap, maar deze was leeg. Ik werd gespannen en controleerde of er bestanden in mijn Prullenbak stonden. Hoe moet ik de verwijderde gebruikersmap herstellen van de Windows 10-harde schijf? Help me alstublieft!”

Windows-pc-instellingen en persoonlijke bestanden kunnen verloren gaan als u per ongeluk gebruikersprofielen verwijdert. Meestal bevindt de gebruikersmap zich op de primaire partitie, d.w.z. C: Drive op een Windows-pc. Deze bevat volledige bestanden en mappen die zijn opgeslagen door de betreffende gebruiker.

Vaak worden de meeste Windows-gebruikers met dit soort onaangename situaties geconfronteerd en verliezen ze de toegang tot waardevolle gegevens die zijn opgeslagen in verwijderde gebruikersaccountmappen. Over het algemeen bevindt de gebruikersmap zich op de primaire partitie, d.w.z. C: schijf van een Windows-pc, en bevat deze de volledige bestanden en mappen die door de gebruiker zijn opgeslagen. Voordat we naar de oplossingen gaan, proberen we te begrijpen waarom de gebruikersmap of het profiel mogelijk van uw Windows-pc wordt verwijderd.

Een van de meest voorkomende problemen die veel mensen tegenkomen zijn de “Verwijderde bestanden van een Windows Server”. Maar wees niet bang! We hebben een bericht waarmee u dit probleem eenvoudig kunt oplossen met behulp van eenvoudige oplossingen. Met slechts een beetje hulp van onze instructies kunt u eenvoudig verwijderde bestanden van Windows Server herstellen.

Belangrijke scenario’s die kunnen leiden tot het verwijderen van gebruikersprofielen in Windows 10/11/8/7

Hier is een lijst met de meest voorkomende scenario’s die kunnen leiden tot verlies of verwijdering van gebruikersprofielen in verschillende versies van Windows, zoals Windows 11/10/8/7:

 • Per ongeluk verwijderen: Een gebruiker kan onbedoeld of opzettelijk een volledig gebruikersaccount verwijderen zonder een back-up te maken.
 • Menselijke fout: Een gebruiker kan de gebruikersprofielen ook verliezen tijdens menselijke fouten, zoals het formatteren van de harde schijf of het installeren van een nieuw besturingssysteem, zonder de back-up van eerdere profielen op te slaan.
 • Verkeerde update: Het updaten van het verkeerde besturingssysteem kan ertoe leiden dat u ook uw gebruikersprofiel kwijtraakt.
 • Virusaanval: Wanneer uw gebruikersmap is geïnfecteerd met een virus, kan deze verloren gaan. Maar je kunt nog steeds gegevens herstellen na een virusaanval.

U hoeft niet in paniek te raken als u uw gebruikersprofiel uit uw Windows 10 of andere versies verwijdert. Dit is geen exclusief probleem. Er zijn verschillende methoden om dit probleem op te lossen. We hebben u de veiligste, efficiënte, beproefde methodekeuzes aangeboden.

Hoe kan ik het gebruikersprofiel herstellen in Windows 11/10/8/7?

Hieronder vindt u onze beste methoden om verloren of verwijderde gebruikersprofielen te herstellen.

Methode 1: Herstel verwijderd gebruikersprofiel handmatig

Stap 1: Zoek de beveiligings-ID

 • Typ in de Windows-zoekbalk Command prompt en selecteer Als administrator uitvoeren.
Type Command prompt in the search bar and select Run as administrator
 • Typ de opdracht whoami/user en druk op de Enter sleutel. Hier ziet u de SID van het huidige account.
Type whoami/user and press the Enter key

Stap 2: bewerk het register 

 • Type regedit in het zoekvak en druk op Enter. Klik vervolgens op Ja om de Register-editor te openen.
Type regedit in the search box and hit the Enter key to openRegistry Editor
 • Navigeer nu naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CurrentVersion\ProfileList om de lijst met SID’s in de lijst Gebruikersprofielen te openen.
Go to the above mentioned location to open the list of SIDs in the User profile list

Stap 3: Herstel het verwijderde/verloren gebruikersprofiel

 • Zoek de gebruikersmap die overeenkomt met uw SID. Selecteer vervolgens de Rename optie door er met de rechtermuisknop op te klikken en de .bak-extensie uit de naam te verwijderen.
 • Druk nu op de Enter sleutel om wijzigingen aan te brengen.

Meestal zal de hierboven genoemde oplossing werken. Als u het gebruikersprofiel op uw Windows-besturingssysteem echter niet kunt herstellen, kunt u doorgaan naar de volgende oplossing.

Methode 2: Herstel verwijderd gebruikersprofiel vanuit een back-up

Opmerking: Als u eerder een herstelpunt heeft gemaakt, kunt u naar de onderstaande stappen gaan. Anders kunt u zonder tijd te verspillen deze methode overslaan en naar methode 3 gaan.

 • Binnenkomen File History in het zoekvak.
 • Selecteer Restore your files with File History 
Select Restore your files with File History to restore the User folder from Windows PC
 • Kies de map, d.w.z., C:\Users\folder [ Als het gebruikersprofiel zich op een ander station bevond, navigeer dan naar die locatie en selecteer de map]
 • Klik op de Restore knop om het verwijderde gebruikersprofiel te herstellen.

Methode 3: Herstel verwijderde gebruikersmap met behulp van Yodot bestandsherstelprogramma

Hoewel de bovengenoemde methoden zeer betrouwbaar zijn, kunnen ze in sommige gevallen zelfs mislukken. In dergelijke gevallen vertrouwt u op een professionele tool zoals Yodot File Recovery.

Deze tool kan de schijf effectief scannen en de verwijderde gebruikersmap/profiel en alle andere documenten herstellen die onder verschillende omstandigheden verloren of verwijderd zijn. Download de Yodot Bestandsherstel-applicatie via de onderstaande link en herstel uw gebruikersmap in een paar eenvoudige stappen.

Stappen om de gebruikersmap te herstellen van Windows 11/10/8/7 OS:

 • Downloaden en installeer de Yodot File Recovery app op uw Windows-pc. Start de applicatie.

Voorzichtigheid– Gebruik niet het station waarop de gebruikersprofielmap is opgeslagen. Dit kan leiden tot het overschrijven van gegevens en tot gegevensverlies.

 • Klik op de Deleted File Recovery optie om de gebruikersmap te herstellen vanuit Windows OS.
recover deleted user folder using Yodot
 • Kies de schijf (meestal C: Drive) en klik op de Next om het scanproces te starten en de verwijderde gebruikersmap van de Windows-pc te herstellen.
select the drive from where you have deleted User Folder
 • Na voltooiing van de scan vindt u een lijst met verwijderde bestanden en mappen van het geselecteerde station.
 • U kunt de herstelde gebruikersmap bekijken met behulp van Preview opties en markeer de gebruikersmap of vereiste bestanden om ze op uw Windows-systeem te herstellen.
view the recover user folder with the help of preview option
 • Blader uiteindelijk naar een nieuw bestemmingspad om de gebruikersmap op te slaan, inclusief de bestanden op de harde schijfpartities van Windows.
save the recovered user folder in the desired location

Opmerking: Naast het herstellen van verwijderde Windows-gebruikersmappen, kunt u dat ook doen 숨겨진 폴더 복원 in Windows 11, 10, 8 en andere versies.

Volgens TopTechpal: Yodot-bestandsherstel is een van de snelste en veiligste software.

Per ongeluk bestanden kwijtraken is een van de grootste problemen waarmee pc-gebruikers te maken krijgen. Het per ongeluk verwijderen van belangrijke bestanden kan een grote stress veroorzaken. Software zoals Yodot-bestandsherstel kan bij dergelijke incidenten levensreddend zijn.

Yodot file recovery is one of the fastest and safe software.

Tips om te voorkomen dat u de gebruikersmap van een Windows-pc kwijtraakt:

 • Voordat u de Windows-gebruikersmap verwijdert, moet u ervoor zorgen dat u een reservekopie hebt gemaakt.
 • Zorg ervoor dat uw Windows-systeem is beveiligd met een antivirusprogramma en een geldig wachtwoord.
 • Om te voorkomen dat gegevens worden overschreven, mag u geen nieuwe gegevens opslaan op een Windows-pc nadat u per ongeluk een gebruikersmap hebt verwijderd.

Conclusie:

Als u uw gebruikersprofiel kwijt bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze gids heeft de beste oplossing voor u. We bieden drie verschillende methoden om u te helpen uw verwijderde gebruikersprofiel te herstellen. Van deze methoden is het gebruik van herstelsoftware de veiligste, betrouwbaarste en meest effectieve optie.

Veel Gestelde Vragen:

Hoe herstel ik de gebruikersmap op mijn bureaublad?

Om de gebruikersmap op uw bureaublad te herstellen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad, selecteert u ‘Personaliseren’, kiest u ‘Thema’s’ en schakelt u ‘Gebruikersbestanden’ in de bureaubladpictograminstellingen in.

Waar gaat het verwijderen van gebruikersprofielen naartoe?

Verwijderde gebruikersprofielen worden doorgaans verplaatst naar de map “C:\Users\Deleted” of volledig verwijderd van het systeem.

Wat gebeurt er als u de map van de gebruiker verwijdert?

Wanneer u de map van de gebruiker verwijdert, worden alle bestanden en gegevens die aan die gebruiker zijn gekoppeld, inclusief documenten, instellingen en persoonlijke bestanden, permanent van het systeem verwijderd. Het is essentieel om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van gebruikersmappen om gegevensverlies te voorkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *