Gegevens Herstellen via Migratieassistent op Mac

Als u gegevens van uw oude Mac- of Windows-systeem moet overzetten naar een nieuw Mac-systeem, kunt u gebruikmaken van de getalenteerde tool ‘Migratieassistent’. Dit is een geweldige tool die al het overdrachtswerk doet met slechts een beetje hulp van jou. Met behulp van de Migratieassistent kunnen al uw gegevens, instellingen, apps enz. Met een paar klikken worden overgedragen.

Dingen die u moet weten over Migratieassistent

Gegevensoverdracht met Migratieassistent is mogelijk als een verbinding tussen het oude en nieuwe systeem tot stand wordt gebracht op een van de volgende manieren

  • Via een bekabelde of draadloze verbinding
  • Thunderbolt- of FireWire-kabel
  • Van een Time Machine-back-up
  • Een opstartstation gebruiken dat op de doel-Mac kan worden gemonteerd

Maar voordat u Migratieassistent gebruikt, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het overdrachtproces soepel en snel te laten verlopen. Ten eerste, als je apps hebt die je niet gebruikt of als ze niet worden ondersteund door het nieuwe Mac OS, is het beter dat ze worden verwijderd. Ten tweede, als de bron-Mac (d.w.z. de Mac waarvan u bestanden overbrengt) een besturingssysteem gebruikt dat ouder is dan Snow Leopard; je moet het updaten naar Snow Leopard. Ten derde, zorg ervoor dat je de bijgewerkte versie van het besturingssysteem hebt dat je hebt.

Dit zijn enkele dingen die het gegevensoverdrachtproces soepel kunnen laten verlopen. Ondanks al deze voorbereidingen kunt u echter af en toe problemen met Migration Assistant ondervinden. Als de draadloze of bekabelde verbinding bijvoorbeeld vertraagt of de verbinding verbreekt, kunt u problemen ondervinden en gegevensverlies ervaren.

Gegevens herstellen met Yodot-gegevensherstelsoftware

Als u gegevens verliest tijdens een overdrachtsproces, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er zijn tools zoals Yodot om gegevens voor u te herstellen. Yodot-herstel is een geweldige manier om allerlei soorten bestanden, zoals documenten, foto’s, muziek, enz. Van uw harde schijf te herstellen.

Of bestanden verloren gaan tijdens gegevensoverdracht, zoals in het hierboven beschreven geval, bestanden die uit de prullenbak zijn verwijderd of verloren zijn gegaan door derde opruimtools, wat het geval ook is, Yodot Recovery-tool kan worden gebruikt om gegevens te herstellen. Omdat de software heel eenvoudig is, kunnen alle gebruikers de tool zonder problemen gebruiken. Raadpleeg de link voor gedetailleerde instructies over hoe u herstel verloren bestanden op Mac.

Een ander voordeel van het gebruik van de software is dat deze compatibel is met alle nieuwste versies van Mac, waaronder High Sierra, Sierra, El Capitan en Yosemite enzovoort.

Tips voor een succesvolle overdracht met behulp van Migratieassistent

Hoewel het mogelijk is om gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan tijdens een overdrachtsproces, is het altijd beter om voorzichtig te zijn en uw gegevens te beschermen. Als vuistregel moet u een back-up van alle gegevens maken voordat u iets overdraagt of iets nieuws probeert. Ten tweede, wanneer u Migratieassistent gebruikt, moet u rekening houden met het volgende.

  • Ethernet-kabel heeft de voorkeur boven wifi als u internet moet gebruiken om de twee Macs te verbinden. Een nog betere optie is om FireWire-kabel of Thunderbolt te gebruiken en de Mac in doelschijfmodus te zetten.
  • Als je een optie hebt, gebruik dan de Time Machine-schijf of een ander extern opslagapparaat om gegevens naar je nieuwe Mac over te zetten in gevallen waar mogelijk in plaats van over te dragen tussen 2 Macs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *