Harde schijf

Hoe de Partitietabel op een Externe Harde Schijf te Herstellen?

De partitietabel is als een speciale tabel die door het besturingssysteem is gemaakt. Het bevat belangrijke details over alle verschillende onderdelen (partities genoemd) in een opslagstation. Meestal bevindt deze zich in de eerste sector van de harde schijf, bekend als de MBR-partitietabel.

De partitietabel bevat informatie zoals het aantal partities op de schijf, de grootte en locatie van elke partitie, en begin- en eindwaarden. Het is belangrijk om te weten dat zelfs externe harde schijven hun partitietabellen hebben met informatie over de partities op die schijf.

Als het om externe harde schijven gaat, installeren sommige gebruikers een ander Windows-besturingssysteem op de externe schijf dan die op hun desktop / pc. Zodat ze dit alternatieve Windows-besturingssysteem op elk gewenst moment vanaf een externe harde schijf kunnen laden.

Maar soms kan het opstarten van een computer door te proberen het besturingssysteem vanaf een externe harde schijf te laden een foutmelding weergeven zoals “Ongeldige partitietabel”. Wanneer deze fout verschijnt, start de computer niet op en vraagt u zich af waarom deze fout überhaupt wordt weergegeven.

Als u liever de introductie overslaat en direct naar de sectie gaat van verloren partitietabel herstellen windows op een externe harde schijf. Klik hier

Oorzaken van partitieverlies op een externe harde schijf

Er zijn veel redenen waarom u een partitie op uw externe harde schijf kwijtraakt. Enkele veel voorkomende oorzaken zijn onder meer:

Symptomen Beschrijving
Het formatteren van het verkeerde partitie:Als u per ongeluk de verkeerde partitie op uw externe harde schijf formatteert, worden alle gegevens op die partitie gewist.
Stroomstoot of plotselinge systeemuitschakeling:Een onverwachte stroomstoot of plotselinge uitschakeling, terwijl de externe harde schijf in gebruik is, kan schade aan de partitietabel veroorzaken, wat resulteert in partitieverlies.
Fysieke schade aan de externe harde schijf:Als u de externe harde schijf laat vallen of verkeerd gebruikt, kan dit fysieke schade veroorzaken, waardoor de partities onleesbaar of ontoegankelijk worden.
Onjuist uitwerpen of verwijderen van de externe apparaten:Het verwijderen van de externe harde schijf zonder de juiste uitwerpprocedure te volgen, kan leiden tot gegevensbeschadiging en partitieverlies.
Besturingssysteem- of softwarefouten: Fouten of storingen in het besturingssysteem of schijfbeheersoftware kunnen problemen met de partitietabel veroorzaken, wat resulteert in partitieverlies.

Methoden om partitie op externe harde schijf te herstellen

Yodot Partition Recovery is een vertrouwde tool voor het ophalen van gegevens van externe harde schijven met een corrupte partitietabel. Het ondersteunt verschillende bestandssystemen en kan bestanden herstellen van verschillende soorten partities, en werkt met zowel externe als interne schijven. Het is compatibel met Windows-besturingssystemen en ondersteunt verschillende soorten opslagapparaten.

Herstel verwijderde partitietabel op externe schijf met behulp van Yodot Partition Recovery

Het instrument is daartoe in staat gegevens herstellen van externe harde schijven met opstartproblemen ook

Stap1: Download en installeer de Yodot-partitieherstel om te verwijderde partitietabel herstellen

Stap 2: Nadat u de software hebt geïnstalleerd, opent u de applicatie en selecteert u de partitie herstel optie.

Stap 3: Zoek de beschadigde gepartitioneerde harde schijf in de lijst met schijven. Klik “Next.” Selecteer de specifieke partitie die u wilt herstellen en klik “Next” om te beginnen met het herstellen van de gegevens.

Stap 4: Om de mappen en bestanden te kiezen die u wilt herstellen, gebruikt u deData View of File Type View tabbladen en markeer ze.

Stap 5: U kunt een voorbeeld van de herstelde bestanden van de beschadigde partitie bekijken met behulp van de Preview keuze.

Stap 6: Sla ten slotte de herstelde bestanden op de gewenste locatie op door op de knop Save button.

Volgens het laatste nieuws van hackingnews.com is Yodot Hard Drive Recovery een betrouwbare en effectieve oplossing. 

Yodot Data Recovery-software is een leuk en handig hulpprogramma voor het herstellen van verwijderde of verloren gegevens. Of het nu gaat om beschadigde geheugenkaarten, verloren partities of geformatteerde schijven, de software scant de bron soepel en herstelt verschillende afbeeldingen, audiobestanden, video’s en RAR-gegevensbestanden.

Yodot is een goed geprijsd en nuttig alternatief voor andere dure opties. 

We hebben twee geteste methoden ter beschikking gesteld die u gratis kunt uitproberen om een partitietabel op uw harde schijf te herstellen, samen met software voor gegevensherstel. Volg deze methoden één voor één om te controleren op fouten op de externe harde schijf en uw gegevens handmatig te herstellen.

Notitie: Houd er rekening mee dat deze methoden enige tijd kunnen duren en enige technische kennis vereisen.

Methode 1: Herstel verloren partitie met behulp van Schijfbeheer

Schijfbeheer is de manier waarop u de opslag op de harde schijf van uw computer beheert en organiseert, inclusief taken zoals het maken, verwijderen en formatteren van partities, het toewijzen van stationsletters en het beheren van volumes. 

Stap 1: Open Schijfbeheer door op te drukken Windows key + R, en druk op Enter.

Stap 2: Zoek de missing partitie in de lijst met stations en right-click Het.

Stap 3: Klik op “Change Drive Letters and Paths”.

Stap 4: Klik op “Add” en selecteer de stationsletter die aan de externe harde schijf is gekoppeld.

Als de bovengenoemde methode niet werkt, probeer dan de onderstaande methode met CheckDisk (CHKDSK).

Methode 2: Herstel verwijderde partitietabel met behulp van de CHKDSK-opdracht

Elke Windows-computer bevat een ingebouwd hulpprogramma voor schijfcontrole genaamd CHKDSK. Deze tool kan worden gebruikt voor het scannen en repareren van zowel interne als externe harde schijven. Het controleert de integriteit van het bestandssysteem op het volume en probeert eventuele gevonden logische bestandssysteemfouten te herstellen.

Stap 1: Open de opdrachtprompt als beheerder: zoeken “cmd” Klik met de rechtermuisknop in de taakbalk “Command Prompt” in de resultaten en selecteer “Run as administrator.”

Step 2: ITyp de opdracht in het opdrachtpromptvenster “chkdsk E: /f” en druk op Enter. Vergeet niet te vervangen “F” met de toegewezen letter van uw externe harde schijf.

Stap 3: Scanning kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de externe harde schijf. Sluit na het scannen CMD en start de computer opnieuw op om te controleren of de schijf werkt.

Notitie: Met deze methode kunt u gegevens herstellen van een externe harde schijf die niet goed werkt of beschadigd is.

Met deze methoden kunt u controleren of uw harde schijf fouten bevat of beschadigd is, of dat een partitie lijkt te ontbreken. Als u de partitie zelfs na het proberen van deze methoden niet kunt vinden, is uw beste oplossing het gebruik van betrouwbare partitieherstelsoftware zoals Yodot Partition Recovery Software.

Hoe u gegevensverlies in de partitietabel van een externe harde schijf kunt voorkomen:

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat gegevens verloren gaan in de partitietabel van een externe harde schijf:



Regelmatige back-ups:
Maak regelmatig een back-up van uw belangrijke gegevens vanaf de externe harde schijf naar een ander opslagapparaat of cloudopslag.


Bescherm tegen stroompieken:
Om uw externe harde schijf te beschermen tegen stroompieken die de partitietafel kunnen beschadigen, gebruikt u overspanningsbeveiligingen of ononderbroken stroomvoorzieningen (UPS). Deze apparaten zorgen voor een stabiele stroomvoorziening en voorkomen mogelijke schade.


Breekbaar:
Ga voorzichtig om met de externe harde schijf en vermijd fysieke schokken, vallen of blootstelling aan extreme temperaturen die tot gegevensverlies kunnen leiden.


Voer regelmatig schijfcontroles uit:


Gebruik hulpprogramma’s voor schijfcontrole om eventuele fouten op de externe harde schijf te scannen en op te lossen, zodat de integriteit van de partitietabel wordt gewaarborgd.

Door deze preventieve maatregelen te volgen, kunt u het risico op partities minimaliseren en uw waardevolle gegevens beschermen .

Notitie: Kijk ook eens naar Hoe herstel ik een GPT-partitie in 2024? als u problemen ondervindt. We moeten een GPT-partitie ophalen en repareren. Lees dit artikel door voor meer informatie.

Conclusie:

Om de partitietabel van een externe harde schijf te herstellen, volgt u de stappen zorgvuldig met behulp van betrouwbare partitieherstelsoftware. Neem voorzorgsmaatregelen, maak regelmatig een back-up van uw gegevens en zoek indien nodig professionele hulp. Met de juiste aanpak kun je succesvol zijn herstel van partitietabell en haal uw belangrijke bestanden op van de externe harde schijf.

belangrijke opmerking door het bovenstaande artikel te lezen kunt u dat doen verloren partitietabel herstellen

Veel Gestelde Vragen:

Zal het herstellen van de partitietabel mijn gegevens wissen?

Nee, het herstellen van de partitietabel mag uw gegevens niet wissen. Het wordt echter altijd aanbevolen om een back-up van uw gegevens te maken voordat u herstelwerkzaamheden uitvoert, om mogelijk gegevensverlies te voorkomen.

Kan ik een beschadigde partitie van mijn externe harde schijf herstellen?

Ja, u kunt proberen een beschadigde partitie te herstellen met behulp van gespecialiseerde partitieherstelsoftware die is ontworpen om situaties van gegevensverlies als gevolg van partitiecorruptie op te lossen.

Hoe lang duurt het om een partitietabel van een externe harde schijf te herstellen?

De hersteltijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de externe harde schijf, de omvang van het gegevensverlies en de prestaties van uw computer. Het wordt aanbevolen om geduld te hebben tijdens het herstelproces.

Kan ik de partitietabel herstellen van elk type externe harde schijf?

Ja, software voor partitieherstel is ontworpen om te werken met verschillende soorten externe harde schijven, inclusief schijven die verschillende bestandssystemen gebruiken, zoals NTFS, FAT32 en exFAT.

Lucy J

Lucy is one of the most thoughtful content creator in data recovery and management industry. You can find her writing content around data security and management with focus around data recovery, file repair, Outlook issues and outlook data migration and related tech ways to help people with tech issues. Lucy enjoys the ever changing world of data management and security and has a strong voice in the industry. When she is not busy creating content, you can find her engrossed in books or hiking.

Recent Posts

Hoe Gegevens Overbrengen van HDD naar SSD? [3 Beste Methoden]

Mogelijk wilt u om verschillende redenen overstappen van HDD naar SSD. Maar wat vaak voorkomt,…

14 uur ago

Hoe Gegevens Herstellen van Geformatteerde Sd Kaart?

Om verdere complicaties te voorkomen, is snelle actie noodzakelijk als uw SD-kaart wordt geformatteerd. Dit…

17 uur ago

Hoe Ontbrekende Bestanden Windows Desktop 10,11 Herstellen?

Windows 11 is het recente besturingssysteem dat door Microsoft is gelanceerd. Het is een krachtig…

2 dagen ago

NVMe-Gegevensherstel: Gegevens Herstellend Van uw NVMe-Schijf

NVMe-gegevensherstel is een vrij lastige beproeving, maar kan werken als u alle noodzakelijke actie onderneemt…

2 dagen ago

Los fout ‘PST is Geen Outlook-Gegevensbestand’ op Met Eenvoudige Oplossingen.

Heeft u problemen met het openen van een Outlook PST-bestand? Ziet u de foutmelding 'PST…

3 dagen ago

Hoe Verwijderde Mappen op Mac Herstellen?

Per ongeluk mappen op uw Mac-computer verwijderd? Vraagt u zich af of er een manier…

3 dagen ago