Hoe Backup Maken Bestanden van Dood Windows Computer

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/08/Backup-Data-from-Dead.jpg

Stelt u zich eens voor dat u uw computer slechts één dag AAN wilt zetten en merkt dat deze niet opstart. Het zal je waarschijnlijk bang maken, maar de situatie kan beter zijn als je een back-up van belangrijke bestanden hebt. Maar wat als je dat niet doet? Laten we eens kijken wat uw herstelopties zijn voor het geval u geen back-up hebt en uw systeem niet opstart.

Oplossing 1: Opstarten vanaf Windows-installatieschijf

This method doesn’t work if your hard drive is actually dead. But if it’s the Windows installation that is damaged and you’re mistaking it for a dead hard drive, this method can be useful.

  1. Koop een Windows-installatieschijf en plaats deze in het systeem dat dood is
  2. Start op vanaf de installatieschijf en klik op Repair your computer
  3. Klik op Troubleshoot > Command Prompt
  4. Typ ‘notepad.exe’ in de opdrachtprompt
  5. In het notitieblok, klik op File Open
  6. Dit opent een File Explorer die u kunt gebruiken om bestanden en mappen te vinden. Kopieer belangrijke naar een externe harde schijf of een USB.

Oplossing 2: Sluit de harde schijf aan op een gezonde pc en maak back-upbestanden

Als uw computer dood is en u niet in staat was om bestanden te herstellen met behulp van de Windows-installatieschijf, is er mogelijk een probleem met andere hardware op uw computer. Maar er zijn kansen dat uw harde schijf prima is. Dus, ga je gang, verwijder de harde schijf van de niet-opstartcomputer, sluit deze aan op een gezonde pc en je kunt mogelijk bestanden van de schijf halen.

Het verwijderen van de harde schijf is een eenvoudig proces, maar het is een goed idee om alleen door te gaan als u bekend bent met het werken met de componenten van een pc. Dus zodra u de harde schijf verwijdert, sluit u deze aan op een werkende pc en gebruikt u een hulpprogramma voor gegevensherstel, zoals het herstel van de Yodot-harde schijf.

Het is een geweldig hulpmiddel dat al uw gegevens en partities met de oorspronkelijke structuur en indeling kan herstellen. Uw rit wordt sector voor sector gescand; om ervoor te zorgen dat er geen gegevens achterblijven bij het scanproces.

Bovendien kan Yodot Software ook in verschillende andere situaties worden gebruikt, bijvoorbeeld herstel gegevens van dode interne harde schijf, na OS-herinstallatie of na een fabrieksreset.

Met behulp van Yodot Software is heel eenvoudig. Voer slechts een paar klikken uit en de software zorgt ervoor dat alle gegevens voor u worden hersteld. Wat meer is, is dat er een aantal handige functies zoals zijn Sort en Find waarmee u specifieke items in de herstelde gegevens kunt sorteren of zoeken, zodat u gemakkelijker de gewenste bestanden kunt vinden.

Voorzorgsmaatregelen

U kunt nooit voorspellen wanneer uw computer kan sterven of wanneer uw harde schijf kan worden beschadigd, maar wat u kunt doen, is de impact op u verminderen door een back-up van alle gegevens te maken. Als u een back-up hebt, hoeft u alleen maar een nieuwe computer in te stellen en de bestanden terug te importeren. Dat is het en u zou uw werk en leven weer moeten kunnen hervatten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *