Hoe Deel een Externe Schijf Tussen een Mac en een PC

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/07/External-Drive-PC-and-Mac.jpg

Je denkt misschien na of het mogelijk is om een externe harde schijf op zowel pc als Mac te gebruiken. Ja, het is mogelijk, maar de enige vereiste is dat het gebruikte bestandssysteem compatibel is op beide machines. Om dit te doen, moet u de schijf formatteren met exFAT of FAT32, dit zijn bestandssystemen die compatibel zijn met zowel Windows als Mac.

Hier volgen enkele details om u te helpen bij het selecteren tussen FAT32 en ExFAT. Over het algemeen heeft ExFAT de voorkeur boven FAT32 omdat ExFAT grote partities en bestandsgroottelimieten heeft en ook beter presteert. FAT32 ondersteunt bijvoorbeeld bestanden tot 4 GB, terwijl ExFAT een limiet heeft van 16EB.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar compatibiliteit met andere apparaten zoals Xbox 360 en dergelijke, kunt u FAT32 gebruiken.

Nu u weet of u FAT32 of ExFAT wilt gebruiken, gaan we verder met de stappen om een externe harde schijf te formatteren.

Hoe een schijf in Windows te formatteren?

Het formatteren van een schijf is vrij eenvoudig met behulp van het hulpprogramma ‘Schijfbeheer’ in Windows. Sluit eerst de externe harde schijf aan op uw pc en zorg ervoor dat u een back-up hebt, want tijdens het formatteren worden alle gegevens op de schijf gewist. Volg daarna de onderstaande stappen.

 1. Pers ‘Windows + X’ en selecteer ‘Disk Management’. Deze werktuig wordt gebruikt om alle schijfstations te beheren die aan uw computer zijn gekoppeld
 2. Zoek uw ‘externe harde schijf’ uit de lijst met schijven en klik erop met de rechtermuisknop
 3. Klik op ‘New Simple Volume’
 4. Kies een ‘volumegrootte’ in de wizard die wordt geopend. De volumegrootte is hetzelfde als de maximale volumegrootte die in dezelfde wizard wordt weergegeven
 5. Wijs in de volgende stap een ‘stationsletter’ toe aan de externe schijf
 6. ‘Formatteer’ de partitie als ‘ExFAT’ in het format partitie scherm
 7. Wijs ten slotte het volume een ‘nieuwe naam’ toe en klik op Next om het formatteerproces te voltooien.

Nadat u hebt geformatteerd met het bestandssysteem ‘ExFAT’, is de externe harde schijf klaar voor gebruik op zowel Windows- als Mac-machines. Laten we vervolgens eens kijken hoe u een schijf op een Mac kunt formatteren.

Hoe een schijf in Mac te formatteren?

Om een schijf op de Mac te formatteren, kunt u het ingebouwde hulpprogramma ‘Schijfhulpprogramma’ gebruiken. Begin met het aansluiten van de externe harde schijf op uw Mac en volg de onderstaande stappen.

 1. Open ‘Finder’ en selecteer ‘Applications’ op het linker paneel
 2. Klik op ‘Utilities’ > ‘Disk Utility’ om Schijfhulpprogramma te openen
 3. Op het linkerpaneel vindt u een lijst met stations; selecteer uw ‘externe harde schijf’ uit de lijst
 4. Klik op ‘Erase’ knop bovenaan. Houd er rekening mee dat hierdoor alle gegevens op de schijf worden gewist; zorg dus dat u een back-up hebt voordat u deze stap uitvoert.
 5. Wijs een ‘naam’ toe aan de partitie en selecteer het bestandssysteem ‘ExFAT’ voor de indeling
 6. Klik op ‘Erase’ om het formatteerproces te voltooien

Nadat u de schijf hebt geformatteerd met behulp van het exFAT-bestandssysteem, is deze klaar voor gebruik in zowel Windows- als Mac-systemen.

Gevolgtrekking

Houd er rekening mee dat het regelmatig gebruiken van dezelfde schijf tussen Windows en Mac de kans op corruptie of schade kan vergroten. Zorg er daarom voor dat u na elk gebruik ‘Hardware veilig verwijderen’ gebruikt. En maak ook een back-up van alle gegevens op de externe harde schijf om voorbereid te zijn op corruptie en gegevensverlies. Als er geen back-up beschikbaar is en uw schijf is beschadigd, kunt u de Yodot Recovery-software gebruiken om gegevens herstellen van beschadigde externe harde schijf.

De software kan worden gebruikt om gegevens te herstellen, niet alleen van externe harde schijven, maar ook van USB-sticks, geheugenkaarten enz. De software is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-gebruikers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *