Hoe Een Schijf Downgraden van APFS Naar HFS +

Zoals velen van uw Mac-gebruikers weten, brengt de nieuwe High Sierra een nieuw type bestandssysteem met de naam APFS met zich mee. Het nieuwe bestandssysteem APFS is een modern formaat dat speciaal is ontworpen voor gebruik met SSD’s. Dus als je een SSD hebt en je upgrade naar High Sierra, dan wordt deze automatisch geconverteerd naar APFS.

Hoewel APFS-bestandssystemen bepaalde voordelen hebben, zoals grotere efficiëntie, hoge lees- en schrijfsnelheid en betere systeemprestaties, zijn er echter enkele nadelen. Uw APFS-bestandssystemen zijn bijvoorbeeld nog steeds niet compatibel met Time Machine, File Vault, enkele van de mooie en handige functies die Mac biedt. Dus als u Een Schijf Downgraden van APFS Naar HFS een probleem vindt, is het mogelijk om zonder problemen terug te keren naar High Sierra.

Natuurlijk kunt u het standaardschijfhulpprogramma niet gebruiken, maar het is mogelijk met behulp van de Terminal.

Stappen om te Downgraden van APFS naar HFS +

  1. Ga naar de Terminal- toepassing in de map Toepassingen > Hulpprogramma’s
  2. Zodra u in het Terminal-venster bent, typt u de volgende opdracht

‘diskutil lijst’

Mac-Terminal-lis-schijf
  • Nu krijgt u een lijst met schijven die zich in uw Mac bevinden en die zijn aangesloten op uw Mac. Noteer de naam van de ID voor het APFS-volume.
  • Vervolgens gaan we het APFS-volume wissen. Dus als u gegevens hebt opgeslagen, zorg er dan voor dat u een back-up hebt en ga dan verder met deze stap. Vervang in de opdracht het gedeelte tussen haakjes door de APFS-volume-id die u in de vorige stap hebt genoteerd.

‘diskutil apfs deleteContainer [naam van het APFS-volume]’

  • Vervolgens gaan we de schijf formatteren met de volgende opdracht. Vervang de eerste term tussen haakjes door de gewenste naam en de tweede term tussen haakjes door de identificatie die in stap 3 is genoteerd.

‘diskutil eraseDisk JHFS + “[Naam van het volume]” [naam van het APFS-volume]’

Nu wordt de schijf geformatteerd naar het HFS + -bestandssysteem en hernoemd met een naam die u in de laatste stap hebt opgegeven. Maar vergeet niet, het belangrijkste om te onthouden is dat het overschakelen van APFS naar HFS een nachtmerrie kan zijn als u geen back-up van gegevens hebt. Maak dus een back-up van gegevens op de schijf voordat u probeert om te zetten van APFS naar HFS.

Gegevens Herstel met behulp van Yodot Gegevensherstelsoftware

Idealiter is het belangrijk dat u over een werkende back-up beschikt voordat u doorgaat en een schijf formatteert. Zo niet, dan zouden alle gegevens op die schijf verloren gaan. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, is het gelukkig nog steeds mogelijk om gegevens te herstellen met een tool genaamd Yodot- gegevensherstelsoftware voor Mac .

Yodot is een ideaal hulpmiddel voor gegevensherstel dat gegevens kan herstellen na het formatteren van een schijf, het opnieuw Een Schijf Downgraden van APFS Naar HFS van een schijf of na het partitioneren van een schijf. Alle herstelde gegevens behouden dezelfde structuur en bestandsnamen als het origineel.

Bovendien kan deze tool worden gebruikt om gegevens te herstellen van harde schijven , USB-sticks, iPods, SD-kaarten en verschillende andere opslagapparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.