Hoe iMovie naar MP4 Converteer of Exporteer?

In het huidige tijdperk gebruiken de meesten van ons iMovie om alle soorten video’s te bewerken, van lange YouTube-video’s tot korte TikToks. Het is logisch om uw momenten in realtime vast te leggen en te bewerken met tools zoals iMovie op Mac of Camtasia. Op Mac OSX-apparaten is iMovie vooraf geïnstalleerd, dat compatibel is met krachtigere videobewerkingsplatforms zoals Premiere Pro.

Apple iMovie

Aangezien iMovie een Mac-toepassing is en MP4 een universeel formaat is, wilt u wellicht iMovie naar MP4 exporteren. Mp4 wordt ondersteund door de meeste mediaspelers en is gemakkelijk toegankelijk op verschillende apparaten en platforms zoals Instagram, Facebook, Twitter, Mac, iOS, Android, Windows. Het is dus voordelig om iMovie naar MP4 te converteren/exporteren. Dit artikel helpt u iMovie eenvoudig naar MP4 te exporteren en leert u hoe u problemen kunt oplossen waarbij iMovie niet goed werkt of vastloopt. Laten we beginnen met te begrijpen waarom iMovie naar MP4 moet worden geëxporteerd.

Waarom iMovie Exporteren naar MP4?

MP4 is een zeer erkende videostandaard die de voorkeur geniet van gebruikers over de hele wereld. Dit videoformaat is uitermate geschikt voor videostreaming via internet, dat het belangrijkste platform is geworden voor het openen of streamen van video’s. Omdat MP4 internetvriendelijker is in vergelijking met andere populaire videoformaten zoals MOV, AVI, FLV, enz., Wordt de conversie onvermijdelijk.

MP4-video’s zijn sterk gecomprimeerd met behulp van verschillende procedures met minder kwaliteitsverlies en worden ondersteund door mediaspelers zoals VLC, Apple’s QuickTime-speler, Microsoft’s Windows-mediaspeler en nog veel meer

Kan ik iMovie naar MP4 Converteer?

Ja, iMovie-bestanden kunnen worden geconverteerd naar MP4. Gelukkig ben je, als je een Mac of een iOS-gebruiker bent, misschien niet op de hoogte van het feit dat iMovie kan worden gebruikt om .mov naar .mp4 te exporteren. Dus dit artikel helpt je te begrijpen hoe iMovie naar MP4 converteer of exporteer.

Hoe exporteer ik een QuickTime bestand van iMovie naar MP4 op Mac?

Volg de gegeven stappen om iMovie eenvoudig naar MP4 te exporteren:

 1. Open de iMovie app en selecteer een video file in de browser.
 2. Klik Share optie beschikbaar in de werkbalk en klik vervolgens op File optie.
Export iMovie
 • Vervolgens verschijnt er een dialoogvenster waarin u de titel, beschrijving, tags, indeling, resolutie, kwaliteit en compressie kunt wijzigen.
 • Om de titel van de gedeelde film in te stellen: Klik op de naam bovenaan en voer de nieuwe naam in.
 • De beschrijving van de gedeelde film instellen: Klik op het veld Beschrijving en voer de nieuwe tekst in.
 • Om tags voor de gedeelde film in te stellen: Klik op het veld Tags en voer de tagnamen in.
 • Het uitvoerformaat van de gedeelde film instellen: Klik op het pop-upmenu Formaat en kies de juiste optie. [Je kunt ervoor kiezen om video + audio of alleen een audiobestand te exporteren.]
 • De resolutie van de gedeelde film instellen: Klik op het pop-upmenu Resolutie en kies de juiste optie.
 • De uitvoerkwaliteit van de gedeelde film instellen: Klik op het pop-upmenu Kwaliteit en kies de juiste optie.
 • Om een compressie-instelling te kiezen: Klik op het pop-upmenu Comprimeren en kies de juiste optie.
Export iMovie

 (Opmerking: Selecteer om iMovie naar MP4 te exporteren Low of Medium of High in Kwaliteit optie gegeven in het dialoogvenster. Lees waarom in de volgende secties.)

 • Lage kwaliteit heeft de voorkeur voor het uploaden van een video op YouTube
 • Gemiddelde kwaliteit heeft de voorkeur als je geen concessies wilt doen aan de kwaliteit van je gemaakte video
 • Hoge kwaliteit heeft de voorkeur om een film te maken
 • Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Next.
 • Wijzig de naam of laat de standaardnaam (film of trailer of clip) in de Save As File optie.
 • Selecteer de locatie van uw keuze en klik vervolgens op Save.

Aan de rechterkant van de werkbalk ziet u een voortgangsindicator die verdwijnt nadat het proces is voltooid.

Converteer MOV naar MP4 met QuickTime

QuickTime-speler is eigendom van en ontwikkeld door Apple Inc., dat verschillende videoformaten, beeldformaten, audioformaten, enz. Ondersteunt. De Quick Time-mediaspeler staat bekend om zijn diverse functies. Maar helaas kunt u .mov niet naar MP4 exporteren met Quick Time Player. In plaats daarvan moet u QuickTime Pro gebruiken, een betaalde versie van QuickTime Player om MOV omzetten naar MP4.

Stappen om MOV bestand omzetten naar MP4 met QuickTime Pro:

 1. Selecteer File optie in de werkbalk.
 2. Selecteer Open File om te bladeren en kies MOV-bestanden die aanwezig zijn om MOV naar MP4 op uw Mac te converteren.
 3. Zodra u de .mov-bestanden met succes hebt toegevoegd, is de optie van Export uit het drop-down menu wordt geactiveerd. Selecteer het om door te gaan naar het volgende scherm.
Convert MOV to MP4 using QuickTime
 • U zult zien dat het deelvenster Exporteren een lijst met opties weergeeft, selecteer Movie to MPEG-4 optie uit de lijst.
 • Klik op Opslaan om QuickTime Pro toe te staan bestanden naar MP4 te exporteren.

Hoe iMovie naar MP4 op Windows te converteren?

Om iMovie naar MP4 op Windows te exporteren, moet je online converters gebruiken die helemaal gratis zijn. Hoewel er beperkingen zijn aan de grootte van de video die je kunt converteren, kun je sommige online tools gebruiken, zoals Zamzar en vele andere.

Volg de onderstaande stappen om iMovie naar MP4 op Windows te exporteren met behulp van een online converter:

 1. Lanceer uw Browser en zoek naar de free online converter. (selecteer een van de volgende converters en ga verder met de volgende stappen)
 2. Klik op Add Files en add the video u iMovie naar de MP4 wilt exporteren. (Dit kan ook via de optie slepen en neerzetten)
 3. Bewerk vervolgens de opties voor de conversie door te kiezen voor MP4 als het uitvoerbestand.
 4. Klik vervolgens op de Convert Now keuze.
 5. Wacht tot het conversieproces is voltooid en klik op Download

Hoe iMovie naar MP4 exporteer op iPhone?

Dus, om iMovie naar MP4 op iPhone te exporteren, volg je de onderstaande stappen:

 1. Open eerst de iMovie app op je iPhone.
 2. Dan, add uw project en edit het. Als u klaar bent, klikt u op de Done in de linkerbovenhoek.
 3. Tik op de video die je wilt exporteren.
 4. Druk de Share knop en klik op Export Project.
 5. Klik op de Save to Files optie en druk op My iPhone.
 6. Klik nu op Save opnieuw en klik vervolgens op de X knop.

Door de bovengenoemde stappen te volgen, kunt u iMovie met succes naar MP4 converteren. Omdat het converteren van een video gepaard gaat met het wijzigen van de bestandsstructuur en het opnieuw toewijzen van video-inhoud, bestaat de mogelijkheid dat de video beschadigd raakt. Deze corruptie is mogelijk niet beperkt tot het bron .mov-bestand, het kan ook gebeuren met het geconverteerde .mp4-bestand.

Gelukkig is Yodot MOV Repair-software handig in dergelijke situaties en kan het gemakkelijk beschadigde MOV- en MP4-bestanden repareren in slechts een paar stappen. Deze tool ondersteunt Mac- en Windows-besturingssystemen.

Conclusie:

Dit artikel heeft beantwoord hoe u .mov-video’s kunt converteren naar .mp4-video’s met iMovie en QuickTime Pro. Maar aangezien u weet dat MOV-bestanden of MP4-bestanden om bepaalde redenen beschadigd kunnen raken, gebruikt u Yodot MOV Repair Tool voor veilig en beveiligd exporteren van iMovie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *