Hoe kan Ik Uittreksel Audio van MP4 met VLC

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/08/Extract-Audio-from-VLC.jpg

Een video is tegenwoordig de meest gebruikte vorm van inhoud. Je kunt video’s vinden over bijna elk onderwerp; dankzij YouTube, Vimeo en honderden van dergelijke sites. Maar soms merk je dat het niet altijd handig is om ze te bekijken als je niet genoeg tijd hebt. Zou het niet mooi zijn als je naar de inhoud zou kunnen luisteren zonder de video? Op deze manier kunt u luisteren terwijl u naar uw werk reist, terwijl u boodschappen doet of op een geschikt moment.

In dit artikel leren we u 2 manieren om audio uit een MP4-bestand te extraheren. Houd er rekening mee dat deze techniek die we hier gaan leren, ook kan worden gebruikt om audio uit YouTube-video’s te extraheren.

Oplossing 1: Met behulp van VLC Media Player

Het extraheren van audio uit MP4 is uiterst eenvoudig met behulp van VLC Media Player. Downloaden gewoon de VLC-speler en begin met het proces.

  1. Open VLC-speler en klik op Media tab
  2. Klik op Convert/Save om een bestand te converteren of op te slaan
  3. Klik dan op Add om de te selecteren MP4 bestand waaruit u de audio wilt extraheren. (Als het een YouTube-bestand is, zorg er dan voor dat je het op je computer hebt gedownload voordat je met het proces begint).
  4. Kies in de volgende stap het uitvoerformaat als MP3
  5. Sla het bestand op de gewenste locatie op door te klikken op Browse en wijs een nieuwe naam toe voor het geconverteerde bestand
  6. Klik ten slotte op Save om het bestand op te slaan

Oplossing 2: Met behulp van FFmpeg

Bij deze methode wordt de opdrachtprompt gebruikt, dus u vindt het misschien een beetje technisch. Als u om welke reden dan ook geen VLC-speler kunt gebruiken, kunt u deze methode proberen.

  1. Downloaden FFmpeg
  2. Nadat u de bestanden hebt uitgepakt, opent u de ‘bin’ map en typ in de adresbalk van de Explorer ‘cmd
  3. Zodra een opdrachtprompt opent op die locatie, het type

‘ffmpeg –i <path of the file.mp4> <path of the file.mp3>’

4. Nadat de opdracht is uitgevoerd, kunt u het audiobestand vinden op de locatie die is opgegeven in stap 3.

Dit zijn 2 eenvoudige manieren om audio uit een MP4-bestand te extraheren. Nadat het audio- of MP3-bestand is uitgepakt, gebruikt u het bestand om naar uw favoriete programma te luisteren terwijl u winkelt of op een ander geschikt moment.

Deze methoden zijn mogelijk niet succesvol als uw bestand beschadigd of beschadigd is. Als u merkt dat uw bestand corrupt is en problemen heeft met spelen, kan het worden gerepareerd met professionele tools zoals Yodot Repair Software.

Het reparatieproces is eenvoudig en omvat slechts 3 stappen. Nadat u de software hebt gedownload, selecteert u het corrupte MP4-bestand en drukt u op Herstellen. Dat is het! De software zal herstel corrupte MP4-bestanden en slaat het op een specifieke locatie op. Bekijk vandaag nog een gratis proefversie! Dus, repareer je corrupte bestand en zorg ervoor dat het in goede staat is voordat je er audio uit probeert te extraheren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.