Hoe Maak je van je Mac Schijfhulpprogramma Gebruiken om Schijven te Partitioneren, te Wissen, te Repareren, te Herstellen en te Kopiëren

U hebt geen speciale partitioneringstools of schijfbeheerders nodig om partities op uw Mac te beheren. U kunt dit doen met het ingebouwde hulpprogramma Schijfhulpprogramma. Maar zorg ervoor dat u vooraf een back-up van uw schijf maakt, omdat deze procedures gegevensverlies tot gevolg hebben.

Ga naar om Schijfhulpprogramma te openen Finder en klik op Applications. Klik dan op Utilities > Disk Utility.

Nadat u Schijfhulpprogramma hebt gevonden, kunt u de onderstaande secties volgen, afhankelijk van de behoefte in uw situatie. In dit artikel leggen we uit hoe u bestandssystemen kunt partitioneren, wissen, repareren en afbeeldingen kunt herstellen met Schijfhulpprogramma.

Hoe schijfeenheden te partitioneren met Schijfhulpprogramma

Nadat u Schijfhulpprogramma hebt geopend, ziet u een lijst met alle stations. Selecteer de harde schijf in kwestie, d.w.z. de harde schijf waar u partities wilt maken.

 1. Klik op de Partition tab en klik dan op de ‘+’ teken
 2. Gebruik de besturingselementen voor grootte om de grootte van de partitie aan te passen die u wilt maken
 3. Wijs een naam toe aan de nieuwe partitie en klik Apply

Hiermee maakt u een nieuwe partitie op de geselecteerde harde schijf. In de volgende sectie zullen we zien hoe een partitie te wissen.

Wis een partitie met Schijfhulpprogramma

Open Schijfhulpprogramma en u krijgt een lijst met alle stations te zien. Om een partitie te wissen, klik op een harde schijf en selecteer Erase. Nadat u Wissen hebt geselecteerd, kunt u beveiligingsfuncties selecteren om een schijf te wissen.

Selecteer hoge beveiliging als u wilt dat uw gegevens meerdere keren worden overschreven, zodat de software voor gegevensherstel deze niet kan ophalen. Als dit niet het geval is, kunt u de snelste wisoptie selecteren, die niet erg veilig is, wat betekent dat hulpprogramma’s voor gegevensherstel gegevens kunnen ophalen als u deze optie selecteert. Nadat de beveiligingsopties zijn geselecteerd, klikt u op Wissen om het proces te starten. Zodra het proces is voltooid, wordt de schijf gewist.

Herstel problemen met bestandssystemen

Eerste functie Aid in Disk Utility is een geweldig hulpmiddel om te controleren en repareren van fouten in het bestandssysteem. U kunt deze functie gebruiken wanneer het externe apparaat niet goed werkt of als een bestand corrupt is en u de schijf wilt debuggen. Natuurlijk kan First Aid ook problemen met uw interne harde schijf repareren, waarvoor u via de herstelmodus toegang moet krijgen tot Schijfhulpprogramma.

 1. Nadat u Schijfhulpprogramma hebt geopend, worden schijven weergegeven. Maar als u de schijf niet ziet, klik dan op View > Show all devices
 2. Selecteer de schijf die u wilt repareren
 3. Klik First Aid en klik vervolgens op Run. Als de reparatie is voltooid, ontvangt u een succesbericht. Als er een fout wordt gemeld, moet u dit nader onderzoeken. In sommige gevallen kan het probleem worden opgelost door EHBO opnieuw uit te voeren.

Herstel schijfkopieën

Schijfkopieën zijn een prachtige creatie waarmee u een volledige partitie kunt kopiëren. Deze afbeeldingen kunnen vervolgens worden hersteld op een andere partitie. Volg de onderstaande stappen om een schijfkopie te maken.

 1. In Schijfhulpprogramma, selecteert u de volume waarvan u een schijfkopie wilt maken
 2. Klik dan op File > New Image
 3. Selecteer vervolgens Image van <Naam van de partitie>

Nadat de afbeelding is gemaakt, kunt u deze ook eenvoudig herstellen door de onderstaande stappen te volgen. Om een afbeelding te herstellen, hebt u een lege partitie nodig.

 1. In het linker menu, selecteert u de volume u wilt herstellen. Dit is het volume dat wordt gewist en voorbereid voor herstel.
 2. Dan klikken Edit en kies Restore
 3. Klik in het pop-upvenster op Image knop en selecteer de disk image
 4. Klik ten slotte op Restore om de schijfkopie te herstellen

U kunt Schijfhulpprogramma gebruiken om schijfbeheerfuncties uit te voeren, zoals partitieschijven, deze te repareren en te herstellen. Het is een krachtig hulpmiddel dat toegankelijk is via herstel wanneer uw Mac niet opstart of wanneer er problemen zijn met de interne schijf.

Als u gegevens verliest na het uitvoeren van deze procedures en er geen back-up beschikbaar is, kunt u gegevensherstelhulpmiddelen zoals Yodot gebruiken. Yodot Recovery-software kan ook worden gebruikt om gegevens te herstellen als gevolg van beschadigde Apple partitiekaart in Mac.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.