Hoe Ontbrekend Schijf Bestanden in Windows 10 Herstellen

One Drive is een bestandshostingservice van Microsoft waarmee u bestanden in de cloud kunt opslaan. Maar hoewel u bestanden opslaat in de cloud met behulp van OneDrive, zijn er bepaalde situaties waarin One Drive-bestanden kunnen ontbreken. Als u One Drive-bestanden of -mappen van uw Windows 10-computer bent verloren, helpt dit artikel u met enkele waardevolle tips om dergelijke bestanden te vinden. Om ontbrekende One Drive-bestanden te vinden, is de eerste en eenvoudigste oplossing om u aan te melden bij OneDrive.com. Om dat te doen, bezoek https://www.onedrive.com en gebruik het tabblad Zoeken om naar specifieke bestanden te zoeken. Als u het hier niet kunt vinden, kunt u andere tips proberen, zoals hieronder wordt uitgelegd:

  1. Controleer de prullenbak

Als u een One Drive-bestand op één apparaat verwijdert, wordt het meestal tot 30 dagen in de prullenbak opgeslagen. Dus als het geen 30 dagen geleden is dat het bestand is verwijderd, kunt u het herstellen door de onderstaande stappen te volgen:

  • In het linker menu in een schijf, klikt u op Recycle Bin
  • Als u in staat om het bestand dat u op zoek bent naar te zien zijn en klik op Restore om het bestand te herstellen

2. Zorg ervoor dat u het juiste Microsoft-account gebruikt

Het is mogelijk dat u niet het juiste Microsoft-account gebruikt. Log in dat geval uit en log vervolgens in op het juiste account. Controleer nu of u de bestanden kunt vinden

3. Synchroniseer een Drive-bestands

Als de bovenstaande oplossingen u niet helpen de ontbrekende bestanden te vinden, is het mogelijk dat het bestand niet is gesynchroniseerd. Over het algemeen worden bestanden op Office 2016 eerst geüpload naar One Drive en vervolgens gesynchroniseerd met uw pc. Als u echter problemen ondervindt bij het synchroniseren van deze bestanden, volgt u de onderstaande instructies.

  • Klik op de Start menu en type ‘Select with icons’ om het pictogram voor meldingsinstellingen weer te geven
  • Dan klikken Microsoft OneDrive
  • Als het OneDrive-pictogram niet wordt weergegeven, is One Drive mogelijk niet geopend. Klik in dat geval op Start menu en selecteer One Drive
  • Als u een rode cirkel en een wit kruis ziet, klikt u erop en selecteert u View Sync problems
  • Als u geen leescirkel ziet, selecteert u de OneDrive icon
  • Als u het OneDrive-pictogram niet ziet, moet u mogelijk de nieuwste versie van OneDrive opnieuw installeren en inloggen op uw account om de bestanden te bekijken

4. Herstel One Drive-bestanden met Yodot-gegevensherstelsoftware

Als u One Drive-bestanden niet kunt vinden met behulp van een van de bovenstaande methoden, kunt u de hulpmiddelen voor gegevensherstel zoals Yodot gebruiken. Yodot data recovery software is gespecialiseerd in het herstellen van verloren of verwijderde bestanden van uw systeem. Het voordeel van het gebruik van deze tool is dat al uw gegevens in de oorspronkelijke vorm en structuur worden hersteld zonder wijzigingen in de oorspronkelijke bestanden.

Ongeacht op welk apparaat uw One Drive-bestanden zijn opgeslagen, kan Yodot deze herstellen. Het kan bestanden herstellen van USB-sticks, externe harde schijven en andere opslagapparaten. Nadat de bestanden zijn hersteld, kunt u de bestanden opslaan op elke gewenste locatie op uw computer of op andere externe apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *