Hoe op te Lossen RAW Schijf kan Probleem Niet Oplossen

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/05/RAW-Drive-Fix.jpg

Wat wordt bedoeld met een RAW-schijf?

Soms wordt uw schijf weergegeven als RAW in Schijfbeheer. Dit betekent dat het bestandssysteem op de schijf niet wordt herkend door uw besturingssysteem. Het gebeurt wanneer de records die het bestandssysteemtype of de locatie bepalen beschadigd zijn, voornamelijk partitietabel of opstartsector.

Omdat uw besturingssysteem geen bestandssysteem ziet; het kan u vragen om het station te formatteren. Het is echter geen goed idee om te formatteren, omdat tijdens het formatteren alle inhoud op uw schijf wordt gewist.

Redenen waarom de harde schijf RAW wordt

De meest voorkomende oorzaak van het feit dat harde schijven RAW worden, is als ze worden losgekoppeld van de computer zonder de functie Hardware veilig verwijderen te gebruiken. Dit kan gebeuren door een stroomstoring of het abrupt verwijderen van de schijf uit de USB-poort.

Over het algemeen wordt CHKDSK gebruikt om problemen met harde schijven op te lossen. Maar, CHKDSK is niet beschikbaar voor RAW-schijven USB. Daarom moet u gebruik maken van andere hulpmiddelen zoals Test Disk om gegevens te herstellen en de schijf te repareren. Het is een open source en gratis hulpprogramma. Download gewoon de tool en volg de onderstaande stappen.

Hoe Test Disk uit te voeren?

 1. Rennen exe, kiezen om Create en druk op Enter
 2. Zorg ervoor dat de externe schijf is geselecteerd, kies Proceed en druk op Enter
 3. kiezen Intel en druk op Enter
 4. kiezen Analyze en druk op Enter
 5. kiezen Quick Search en druk op Enter
 6. Nu wordt Snel zoeken uitgevoerd en zodra het is voltooid, ziet u partities
 7. Selecteer elke partitie en druk op ‘p’ om de bestanden / mappen weer te geven. Als u al uw bestanden ziet, gaat u verder met stap 12.
 8. Als u niet alle bestanden / mappen vindt, drukt u op ‘Q’ om terug te gaan naar het vorige scherm
 9. kiezen Deeper Search en druk op Enter
 10. Mogelijk ziet u partities die niet werden vermeld in Snel zoeken. Selecteer in dat geval de nieuwe partitie en druk op ‘p’ om alle bestanden / mappen te bekijken
 11. Druk op ‘Q’ om terug te gaan naar het vorige scherm
 12. kiezen Write om de partitie naar de schijf te schrijven
 13. Druk op ‘Y’ om te bevestigen dat u de partitietabel op de schijf wilt schrijven
 14. Op dit punt zal Test Disk vragen om corrupties te herstellen. Als de opstartsector in orde is, selecteert u Backup BS, zo niet, dan moet u selecteren Rebuild BS.
 15. Druk op ‘Y’ om de reparatie van de opstartsector te bevestigenr
 16. Kies dan Quit en druk op Enter

Start de computer nu opnieuw op om te zien of uw schijf zichtbaar is. Als het zichtbaar is, kunt u op dit moment een back-up van CHKDSK-bestanden maken en andere bestandssysteemfouten uitvoeren.

Het nadeel van Test Disk

Het uitvoeren van een testschijf is een langdurig proces. Het kan uren of zelfs dagen duren om het reparatieproces te voltooien en kan in sommige gevallen ook niet werken. Als u een snellere en gegarandeerde tool wilt om RAW-schijven te repareren, gebruik dan professionele tools voor gegevensherstel zoals Yodot.

Over Yodot Data Recovery Software

Yodot Recovery-software is een uitstekende tool die is ontworpen om gegevens van RAW-harde schijven te herstellen. Het maakt gebruik van robuuste scanalgoritmen om uw schijfsector per sector te scannen en gegevens op te halen.

Naast RAW-schijven kan het ook worden gebruikt om gegevens op te halen van corrupte en ontoegankelijke schijven. Alle bestandssystemen zoals NTFS, FAT16, FAT32 enz. Worden ondersteund. Naast externe harde schijven kunnen gegevens ook worden hersteld van USB’s, geheugenkaarten en andere opslagapparaten.

Downloaden en installeer de software op uw systeem, sluit uw harde schijf aan en volg de onderstaande stappen om gegevens van RAW-schijven te herstellen met behulp van Yodot-software:

 1. Selecteer in het hoofdscherm Recover Drives
 2. Selecteer vervolgens Partition Recovery in het volgende scherm
 3. Selecteer uw schijf in de lijst met beschikbare schijven
 4. Er wordt een lijst met partities weergegeven. Selecteer de partitie die u wilt herstellen
 5. Nadat de software het scanproces heeft voltooid, wordt een lijst met bestanden weergegeven
 6. Bekijk een voorbeeld van de bestanden en sla ze op de gewenste locatie op

Opmerking: De software ondersteunt alle versies of Windows inclusief Windows 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *