Hoe Reparatie Harde Schijf Foutcode 0146

In dit artikel bespreken we een hardeschijffout ‘0146’ die optreedt wanneer er problemen zijn met uw harde schijf. Normaal begint het met een foutmelding ‘Er is een schijfleesfout opgetreden; druk op Ctrl + Alt + Del om opnieuw te starten’. Wanneer u later enkele stappen voor probleemoplossing probeert of F12 of F8 invoert, ziet u mogelijk een foutcode ‘2000-0146’.

De factoren die verantwoordelijk zijn voor deze fout zijn schijffouten, stuurprogrammaproblemen, onjuiste BIOS-instellingen, virus- of malware-aanvallen enz. Laten we nu eens kijken hoe we dit probleem met enkele eenvoudige technieken kunnen oplossen.

Oplossing 1: Voer antivirus uit

Het is mogelijk dat een virus of malware de fout ‘2000-0146’ veroorzaakt. Om deze mogelijkheid uit te sluiten, gebruikt u een betrouwbaar antivirusprogramma en voert u een volledige systeemscan op uw systeem uit.

Nadat de scan is voltooid, verwijdert u alle virussen of malware en dit zou u moeten helpen de fout op te lossen.

Oplossing 2: Voer Systeembestandscontrole uit

Systeembestandscontrole is een geweldig programma om corruptie in systeembestanden te herstellen. Volg de onderstaande stappen om dit hulpprogramma uit te voeren.

 1. Klik op Windows + X om het stroommenu te openen
 2. Selecteer vervolgens Command Prompt uit het menu
 3. Typ in de opdrachtprompt ‘SFC /Scannow’ om de scan uit te voeren

Zodra de scan is voltooid, worden alle beschadigde systeembestanden hersteld en dit zou u moeten helpen het probleem op te lossen.

Oplossing 3: Ruim uw schijf op

Schijfopruiming uitvoeren is een goede manier om onnodige systeembestanden, tijdelijke bestanden, gedownloade programmabestanden en andere ongewenste bestanden van uw schijf op te ruimen. Volg de onderstaande stappen om Schijfopruiming uit te voeren.

 1. Klik op Start en typ Disk Cleanup in de zoekbalk
 2. Klik op Disk Cleanup en wacht tot het uw rit scant
 3. Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik Ok

Oplossing 4: Stel BIOS-instellingen in op standaard

BIOS-standaardinstellingen kunnen om verschillende redenen zijn gewijzigd, waardoor deze fout mogelijk wordt weergegeven. In dergelijke gevallen kunt u de BIOS-instellingen opnieuw instellen op standaard om de fout op te lossen. Om dit te doen,

 • Restart uw systeem en druk op F2 of F8 of een willekeurige sleutel, afhankelijk van de fabrikant van uw computer om in te voeren BIOS
 • Gebruik de pijltoetsen om naar te bladeren ‘Setup Defaults’ en selecteer het. Let op deze term kan enigszins afwijken ‘Reset to default’ of vergelijkbaar.

Nogmaals uw systeem opnieuw op en controleer of de fout is opgelost. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.

Oplossing 5: Start de veilige modus op

Voordat u deze stap uitvoert, moet u alle externe apparaten zoals printers, modem enz. Verwijderen. Volg daarna de onderstaande stappen.

 1. Restart uw computer en druk op F8 key
 2. Selecteer vervolgens ‘Safe Mode with Networking’ nadat het Windows-logo verschijnt
 3. Klik dan op Windows and R toetsen om te openen Run dialoog
 4. Type ‘msconfig’ en klik Enter
 5. Klik op de General tab in de System Utility venster en klik op Selective Startup
 6. Onder Selective startup, uitvinken ‘Load startup items
 7. Ga dan naar de Services tab, vink het vakje naast aan ‘Hide all Microsoft Services’ en klik Disable All

Oplossing 6: Vervang uw harde schijf

Als geen van de bovenstaande methoden u helpt de fout op te lossen, is de kans groot dat uw harde schijf defect is waardoor een fout wordt veroorzaakt. In dat geval is het verstandig om alle gegevens van de harde schijf te herstellen en deze zo snel mogelijk te vervangen.

Als de schijf echter is gecorrumpeerde of beschadigd, heeft u mogelijk problemen met de toegang tot gegevens op de schijf. Gebruik in dat geval Yodot om gegevens herstellen van beschadigde harde schijf en maak een back-up. Vervang vervolgens de schijf en u zou goed moeten zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.