Hoe Repareren Harde Schijf Als Mac Gaat Niet Aan

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/09/Mac-Wont-Turn-ON.jpg

Problemen met uw harde schijf kunnen eenvoudig worden opgelost met behulp van de EHBO-functie in Schijfhulpprogramma. Dit is als uw Mac AAN staat en u zonder problemen kunt inloggen op uw systeem. Maar wat als je Mac niet AAN gaat? Toegang krijgen tot Schijfhulpprogramma of andere hulpmiddelen voor probleemoplossing is misschien niet zo eenvoudig.

Dergelijke opstartproblemen op de Mac kunnen optreden als gevolg van corruptie in de bestandsstructuur, incompatibele aanmeldingsitems, kapotte machtigingen, map- of cacheproblemen, enz.

In dit artikel leren we u hoe u problemen met de harde schijf kunt repareren wanneer uw Mac niet wordt ingeschakeld. Dus lees verder voor meer informatie.

Oplossing 1: Toegang tot Schijfhulpprogramma via Herstelmodus

Het invoeren Recovery Mode geeft u toegang Disk Utility waarmee u uw harde schijf kunt repareren. Volg de onderstaande stappen om de herstelmodus te openen.

  1. Restart je Mac en druk op Command + R toetsen na het opstartgeluid
  2. Blijf op de toetsen drukken totdat u de ziet utility scherm
  3. In de utility menu, selecteer Disk Utility en kies de harde schijf van uw Mac
  4. In de First Aid tabblad, klik op Verify Disk om uw schijf te repareren

Schijfhulpprogramma scant uw schijf op fouten en geeft aan of uw schijf moet worden gerepareerd. Als u dit bericht ontvangt, klikt u op Repair Disk. Schijfreparatie kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de schijf en het aantal fouten. Wacht tot alle fouten zijn verholpen en probeer normaal op uw systeem op te starten.

Oplossing 2: Veilige Modus Gebruiken

Veilige modus is een type opstartmodus in Mac die begint met een beperkte set extensies en functionaliteiten. Deze modus wordt voornamelijk gebruikt om opstartproblemen te herstellen door de map te repareren en de cache te wissen.

Als de veilige modus zonder problemen werkt, probeer je systeem dan normaal op te starten.

  • Als je zoals altijd probleemloos op je Mac kunt opstarten, was er waarschijnlijk een probleem dat nu in de veilige modus is opgelost.
  • Als u nog steeds niet normaal kunt opstarten, betekent dit dat het probleem blijft bestaan. Als dit het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 3: FSCK uitvoeren (Modus voor één gebruiker)

Deze modus wordt gebruikt om de consistentie van het bestandssysteem te controleren en te repareren. Het vereist dat u de modus voor één gebruiker gebruikt om deze bewerking uit te voeren. Volg de onderstaande stappen om FSCK uit te voeren.

  1. Herstart uw Mac en zodra u het opstartgeluid hoort, klikt u op Command + S totdat u een zwarte achtergrond met witte tekst ziet
  2. Typ in de opdrachtregel ‘fsck –fy’ en wacht tot de bewerking is voltooid
  3. Als het bericht ‘Een bestandssysteem is gewijzigd’ wordt weergegeven, voert u uit ‘fsck-fy’ totdat u het bericht ‘Het volume lijkt in orde te zijn’ ziet.
  4. Typ vervolgens ‘reboot’ om de modus voor één gebruiker af te sluiten en uw Mac op de gebruikelijke manier op te starten.

Gevolgtrekking

Als FSCK echter herhaaldelijk faalt en Schijfhulpprogramma fouten meldt zoals ‘Schijfhulpprogramma kan de schijf niet repareren’, het kan een indicatie zijn dat uw harde schijf defect is. In dergelijke gevallen wilt u misschien al uw gegevens zo snel mogelijk ophalen en de schijf vervangen. Het is misschien geen goed idee om uw waardevolle gegevens met deze schijf te vertrouwen.

Om gegevens op te halen wanneer uw systeem niet opstart, kunt u hulpprogramma’s voor gegevensherstel gebruiken, zoals het herstel van de Yodot-harde schijf. Het is een geweldige keuze om gegevens te herstellen van corrupte, beschadigde of defecte harde schijven. De software is ontworpen om een gedetailleerde scan uit te voeren en gegevens in perfecte staat te herstellen. Download een gratis proefversie en probeer het vandaag nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *