Hoe Start uw Mac-Systeem op met de Doelschijfmodus

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/05/Target-Disk-Mode.jpg

Doelschijfmodus is een functie waarmee uw scherm kan functioneren als een externe monitor voor een andere computer. Het maakt directe bestandsoverdracht tussen twee Macs mogelijk via FireWire of Thunderbolt. Houd de T-toets ingedrukt en start een van de Mac’s in doelschijfmodus en de schijven verschijnen op het bureaublad van de andere Mac. U kunt bestanden overbrengen met behulp van de optie slepen en neerzetten.

Hier zijn andere momenten waarop de doelschijfmodus van pas komt:

 • Problemen oplossen met de schijf van een Mac die niet vanaf het bureaublad kan opstarten.
 • Om een optisch station op de Mac met doelschijfmodus te gebruiken alsof deze op uw Mac is aangesloten.

Voordat we een Mac-systeem opstarten met deze functie, zijn hier enkele dingen die absoluut essentieel zijn om verder te gaan:

 • Twee Macs: Dit is een no-brainer, maar benadrukt alleen dat de doelschijfmodus alleen werkt tussen twee Macs. Elke Mac heeft een FireWire-, Thunderbolt- of USB-C-poort nodig.
 • Wisselstroom: U kunt een Mac zonder batterij gebruiken in doelschijfmodus, maar u kunt de batterijvermogen niet controleren. Dit kan ertoe leiden dat de Mac in doelschijfmodus onverwacht wordt afgesloten. Het wordt daarom aanbevolen om uw Macs van stroom te voorzien via een wisselstroombron terwijl u de doelschijfmodus gebruikt.
 • FireWire / Thunderbolt-kabel: U moet een FireWire- of Thunderbolt-kabel gebruiken. USB-kabel werkt niet. Als de ene Mac een Thunderbolt-poort heeft en de andere Mac een FireWire-poort, moet u een Thunderbolt-naar-FireWire-adapterkabel gebruiken.
 • Schakel FileVault uit: Uw FileVault-codering is standaard ingeschakeld op Mac. Dit voorkomt dat u via de doelschijfmodus toegang krijgt tot de FileVault-mappen. Start uw Mac normaal op. Ga naar System Preferences -> Security & Privacy -> FileVault en zet hem tijdelijk uit. U kunt het later inschakelen met de doelschijfmodus.
 • Schakel Firmware-wachtwoord uit: Als het firmwarewachtwoord is ingesteld in de herstelomgeving, schakelt u het uit.

Laten we twee manieren verkennen om start uw Mac-systeem op met de doelschijfmodus:

 1. Met behulp van sneltoets voor het starten

Deze methode werkt op alle Macs met functionele toetsenborden.

 • Houd de T-toets ingedrukt en start uw Mac.
 • Blijf de T-toets ingedrukt houden totdat je een FireWire- of Thunderbolt-pictogram op je Mac-scherm ziet.

Als je op een draadloos toetsenbord, niet in het bezit T-toets ingedrukt totdat u het opstartgeluid klokkenspel te horen, en houd de T-toets als hierboven.

2. Het systeemvoorkeurenpaneel van de opstartschijf gebruiken

Als u problemen ondervindt met de bovenstaande methode terwijl u een toetsenbord gebruikt, kunt u voor deze methode kiezen. Het nadeel van deze methode is dat u mogelijk de sneltoets voor de optietoets moet gebruiken om opnieuw op te starten met uw normale opstartschijf.

 • Klik op Apple menu en selecteer System Preferences.
 • Selecteer in het venster Systeemvoorkeuren Startup Disk pictogram en klik Target Disk Mode knop om je Mac in doelschijfmodus opnieuw op te starten.

Uw Mac wordt opnieuw opgestart en toont het FireWire- of Thunderbolt-pictogram om aan te geven dat deze nu in de doelschijfmodus werkt.

Eenmaal aangesloten, kunt u de schijf zien als een externe harde schijf met de naam Macintosh HD. U hebt toegang tot bestanden en kunt ze kopiëren, net als bij andere schijven.

U kunt de Migratie-assistent gebruiken om al uw bestanden en mappen van Mac in doelschijfmodus naar uw Mac te importeren.

Afgezien van het gebruik van de doelschijfmodus om bestanden te kopiëren of uw Mac op te starten, kan het ook worden gebruikt om schijven te repareren die zich misdragen. Meestal installeer je de schijf in een externe behuizing om de interne schijf te repareren, naar een ander Mac-apparaat te brengen of gebruik te maken van methoden voor gegevensherstel / reparatie.

U kunt de doelschijfmodus voor hetzelfde doel gebruiken, waardoor u uw Mac niet meer hoeft te demonteren en de schijf in een externe behuizing moet installeren.

OPMERKING: De doelschijfmodus gebruiken

 • Beide Macs moeten van hetzelfde jaar zijn, model: Verschillende modellen en jaren rekenen op verschillende ondersteunende eisen voor interne hardware. Je zou kunnen opstarten vanaf een Mac die niet de benodigde stuurprogramma’s heeft voor hardware in de tweede Mac.
 • Besturingssystemen moeten hetzelfde zijn: Als de Mac die de doelschijfmodus gebruikt, een ouder besturingssysteem gebruikt, biedt deze mogelijk niet de benodigde ondersteuning voor hardware op uw tweede Mac.

Gegevensherstel met behulp van Yodot Mac Data Recovery-software

Als uw Mac-harde schijf crashte tijdens het bestandsoverdrachtproces met behulp van de doelschijfmodus, kunt u alle gegevens herstellen met Yodot Mac Data Recovery-software.

De software voor gegevensherstel ondersteunt gegevensherstel van alle soorten harde schijven – HFS +, HFSX, FAT, NTFS en exFAT-schijven.

U kunt ook gegevens herstellen van geformatteerde, opnieuw geformatteerde Mac-schijven.

De gebruikersinterface is vrij eenvoudig en legt uit hoe herstellen mac gecrashte harde schijf in eenvoudig te volgen instructies.

De herstelde gegevens kunnen gemakkelijk worden bekeken dankzij de interface van de Mac finder-stijl. De herstelde bestanden kunnen worden bekeken via een Preview-functie. U kunt de bestanden vervolgens opslaan in een map naar keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.