Hoe te Controleren SMART Status op Mac

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/08/SMART-Status-Check-Mac.jpg

De SMART-test is een test op harde schijven om de gezondheidstoestand te bepalen. Het SMART-testrapport geeft aan of de harde schijf in goede staat verkeert of dat er een probleem is. Als de test een probleem aangeeft, kunnen gebruikers preventieve actie ondernemen, zoals gegevens herstellen voordat de harde schijf uitvalt.

Hoe te controleren SMART Toestand?

Gelukkig kunnen Mac-gebruikers eenvoudig de SMART-status controleren met behulp van het programma Schijfhulpprogramma. Om dit te doen,

  1. Ga naar het dock en klik op Applications > Utilities
  2. Kiezen Disk Utility van de utility menu en klik op de harde schijf die moet worden gecontroleerd (selecteer hier de harde schijf en niet de partitie)
  3. In de schijf informatie venster, op zoek naar SMART De berichten op SMART-status vertellen u de status van uw harde schijf. Als de SMART-status aangeeft
  • Verified: Je rit is OK
  • Failing: Dit duidt op een probleem met uw harde schijf en dat deze op het punt staat te mislukken. Als u dit bericht ziet, moet u een back-up van de schijf maken en voorbereid zijn.
  • Fatal error: Dit geeft aan dat uw harde schijf een fatale fout heeft en onmiddellijke actie vereist. Maak in dat geval een back-up van alle gegevens die u kunt en vervang uw schijf onmiddellijk. Met deze harde schijf kunt u uw gegevens niet langer vertrouwen.

De harde schijf gedraagt zich vreemd, maar de SMART-status vertoont geen fouten

In sommige gevallen kunt u problemen ondervinden met uw harde schijf, maar de SMART-status geeft geen fouten weer. Deze situaties zijn normaal omdat problemen die kunnen worden gerepareerd met Schijfhulpprogramma, meestal niet als SMART-fouten worden weergegeven.

Zulke fouten kunnen meestal worden gerepareerd met behulp van de herstelschijffunctie van Schijfhulpprogramma of met behulp van de herstelmodus.

Wat als mijn schijf niet wordt weergegeven in Schijfhulpprogramma?

Er zijn kansen dat uw rit niet verschijnt Disk Utility en in dat geval kunt u mogelijk geen SMART-controle uitvoeren. Dit kan gebeuren door een losse verbinding intern of als de schijf defect is of een groot probleem ondervindt. Als u zeer belangrijke gegevens op de schijf hebt, kunt u deze het beste zo snel mogelijk herstellen.

Houd uw gegevens veilig

Het is geweldig als u de gezondheid van uw schijf in de gaten houdt door af en toe SMART-controles en andere schijfreparatietools uit te voeren. Als dit niet het geval is, is het onmogelijk te voorspellen wanneer uw harde schijf mogelijk defect raakt en wanneer u gegevens kunt verliezen.

Om dergelijke situaties van gegevensverlies te voorkomen, is het verstandig om regelmatig een back-up van uw gegevens te maken. Als u dit doet, kunt u zelfs in situaties van uitval van de harde schijf besparen. Als u een Mac-gebruiker bent, is Time Machine een geweldige back-upstrategie waarop u kunt vertrouwen.

Maar als u iemand bent die gegevensverlies ervaart en op zoek bent naar herstelopties, gebruik dan Yodot Software. Het biedt een uitgebreide hersteloplossing voor allerlei situaties van gegevensverlies. Verwijzen gegevens herstellen van corrupte harde schijven voor details over het herstelproces. Downloaden een proefversie van Yodot en probeer het gratis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.