Mac Documenten Map is Leeg – Hoe het te Repareren?

Ooit geconfronteerd met een situatie waarin uw map ‘Documenten’ ontbreekt op de Mac? Zo ja, dan bent u aan het juiste adres, want we gaan u een aantal effectieve oplossingen bieden om u te helpen het te vinden. Allereerst zijn er veel redenen waarom de map Documenten op uw Mac ontbreekt. Het kan te wijten zijn aan corruptie op uw harde schijf, virussen of andere onbekende redenen. Maar wat de reden ook is, we helpen u de documentenmap voor u te vinden.

Oplossing 1: Herstellen vanuit Time Machine

Als u Time Machine hebt ingesteld, is dit de beste manier om uw documentenmap te herstellen, ongeacht de reden voor het verlies ervan. Volg de eenvoudige stappen hieronder om de map ‘Documenten’ te herstellen met Time Machine

  1. Selecteer in de menubalk Enter Time Machine.
  2. Als u deze optie niet in de menubalk ziet, gaat u naar System Preferences > Time Machine en selecteer Show Time Machine in menu bar
  3. Zoek in de Time Machine de map ‘Documenten’ die u wilt herstellen en klik op Restore

Oplossing 2: Gebruik professionele hulpmiddelen voor bestandsherstel

Als u Time Machine niet hebt ingesteld of om de een of andere reden niet de map ‘Documenten’ vindt die u zoekt, moet u mogelijk gebruikmaken van professionele oplossingen voor bestandsherstel, zoals Yodot. Yodot bestandsherstel Mac-software is de perfecte keuze om verloren of verwijderde bestanden van uw systemen te herstellen.

Het beste ding over de software is dat het kan worden gebruikt om alle soorten bestanden te herstellen, zoals Excel-bestanden, Word-documenten, PPT’s, PDF’s, notities, samen met foto’s en video’s. U kunt deze tool niet alleen gebruiken om uw documentenmap te herstellen, maar ook om bestanden herstellen van desktop, Prullenbak of andere mappen op uw Mac-systemen.

Zelfs als bestanden permanent worden verwijderd, uit de prullenbak worden verwijderd of verloren gaan vanwege virussen, kunnen ze worden hersteld met behulp van het Yodot-bestandherstelprogramma. Bovendien is het proces van het herstellen van verloren bestanden en mappen heel eenvoudig met deze software. Klik op een paar knoppen en uw bestand is binnen enkele minuten hersteld.

Nadat u de map Documenten hebt hersteld, kunt u een aantal dingen doen om verlies van andere bestanden of mappen van uw systemen te voorkomen.

Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat sommige van uw andere bestanden en mappen weer verloren gaan, kunt u enkele van deze tips gebruiken.

Voer anti-virus uit: Het is mogelijk dat de documentenmap ontbreekt vanwege een virus op uw systeem. In dat geval is het het beste om een antivirusscan uit te voeren om van het virus af te komen. Als het bestandsverlies is veroorzaakt door een virus, voorkomt deze procedure dat andere bestanden verloren gaan.

Voer Schijfhulpprogramma uit: Corruptie op uw harde schijf kan ook de oorzaak zijn dat uw map ‘Documenten’ ontbreekt. Ga in dat geval naar Toepassingen> Hulpprogramma’s> Schijfhulpprogramma. Selecteer het volume waarop u Schijfhulpprogramma wilt uitvoeren en klik op EHBO. Klik vervolgens op Uitvoeren voor het hulpprogramma om problemen met uw harde schijf op te lossen. Dit zou corruptieproblemen die uw bestanden mogelijk hebben veroorzaakt moeten herstellen en zouden hopelijk kunnen helpen voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *