Opgelost – Documenten en Instellingen / Documentenmap is niet Toegankelijk

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/07/Inaccessible-Documents.jpg

Voordat we aan de slag gaan, moeten we ervoor zorgen dat u de documenten op de juiste plaats zoekt. De map Documenten bevindt zich op een andere locatie op elke versie van Windows OS, vandaar de verwarring. Raadpleeg de onderstaande gids.

In Windows XP, Deze computer> C: \> Documenten en instellingen.

In Windows Vista, Gebruikersnaam> Documenten.

In Windows 7, Bibliothekenmap> Documenten> Mijn documenten.

In Windows 8, Deze pc> Documenten

In Windows 10, u vindt het in Deze pc> Documenten.

Dus, zodra de juiste locatie is geïdentificeerd, probeert u de map te openen. Als u er echter nog steeds geen toegang toe kunt krijgen of als u een foutmelding krijgt ‘Deze map is niet toegankelijk’, helpt dit artikel u. U moet begrijpen dat deze fout vaak het gevolg is van onjuiste bestands- / mapmachtigingen of eigendomsproblemen. In dit artikel bieden we enkele oplossingen om het probleem op te lossen.

Oplossing 1: Wijzig bestands- / mapmachtigingen

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Documents map en klik Properties
  2. In de Properties venster, kies de Security tab
  3. Klik op uw gebruikersnaam om uw machtigingen te verifiëren
  4. Als u de machtigingen moet wijzigen, klikt u op Edit en voeg de benodigde machtigingen toe.

Hiermee kunt u machtigingen verkrijgen en moet u de map Documenten kunnen bekijken. Als u dat niet doet, moet u waarschijnlijk het eigendom van het bestand nemen.

Oplossing 2: Neem de eigendom van de map Documenten

  1. Zoek de map Documenten, klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Properties
  2. Kies de Security tab, en klik op Advanced
  3. In Geavanceerde beveiligingsinstellingen, klik op Owner tab
  4. Als u de eigenaar wilt wijzigen, klikt u op de knop Bewerken en selecteert u de gewenste gebruiker. Als de gewenste eigenaar wordt vermeld, selecteert u deze in de lijst en klikt u op OK.
  5. Als de gebruiker niet in de lijst staat, klik dan op Other users or groups. In de prompt die verschijnt, selecteert Advanced. Klik dan op Find Now om alle gebruikers weer te geven. Selecteer een gebruiker uit de lijst en klik Ok
  6. Klik op OK in de Windows-beveiligingsprompt en sluit het venster Eigenschappen.

Nu hebt u de gewenste gebruiker als eigenaar toegevoegd. Zodra dit is gedaan, probeert u de map Documenten opnieuw te openen. U zou moeten kunnen openen zodra u de nieuwe gebruiker als eigenaar hebt vermeld. Als u nog steeds problemen ondervindt bij het openen van de map, wilt u misschien naar herstelopties kijken.

De documentenmap is mogelijk per ongeluk van het systeem verwijderd of vanwege malware. Het kan ook gebeuren als het gebruikersaccount van uw systeem is verwijderd. In dat geval worden alle gegevens die aan dat specifieke account zijn gekoppeld, verwijderd.

Gebruik Yodot File Recovery Software

Om deze bestanden te herstellen, hebt u gespecialiseerde hulpprogramma’s voor gegevensherstel nodig, zoals Yodot Recovery Software. Het is een geweldig hulpmiddel om herstel uw documenten, bestanden, mappen enz. Alle soorten bestanden zoals Word-documenten, Excel-sheets, PDF’s, archieven enz. kunnen worden hersteld. Honderden bestandstypen kunnen worden geïdentificeerd en hersteld door de software.

Het is ontworpen met een eenvoudige interface, dus je hebt geen speciale kennis nodig om je bestanden te herstellen. Raadpleeg mijn documentenmap herstellen voor gedetailleerde stappen over het herstelproces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.