Oplossen WEBM Video Speelt Niet in Browser of Mediaspeler?

Fix WEBM videos

WEBM is een type video-indeling die vaak wordt gebruikt in webbrowsers zoals Firefox en Chrome en ook in apps zoals Skype, YouTube en Wikimedia. Hoewel WEBM een betrouwbaar videoformaat is, kunt u soms problemen ondervinden tijdens het afspelen in de mediaspeler of browser.

De redenen waarom WEBM niet in de browser of mediaspeler speelt, kunnen om een aantal redenen voorkomen, zoals

  • Verouderde / corrupte browser
  • Incompatibele codecs
  • Onvolledige download of overdracht van WEBM-bestanden
  • Corruptie in WEBM-bestanden als gevolg van onjuiste conversie- of compressietechnieken

Hoe op te Lossen ‘WEBM Video Speelt Niet in Browser of Mediaspeler’?

Oplossing 1: Gebruik de juiste codecs en filters

Om een videobestand af te spelen, zijn de juiste codecs en filters nodig. Dus als u niet over de juiste codecs / filters beschikt, kunnen WEBM-bestanden niet worden afgespeeld.

Als u bijvoorbeeld WEBM-bestanden in Windows wilt afspelen, hebt u een filter met de naam DirectShow-filter nodig. Nadat u het filter hebt geïnstalleerd, kunnen alle apps die Direct Show-filters gebruiken WEBM-bestanden afspelen.

Oplossing 2: Downloaden het videobestand opnieuw

Verlies van internetverbinding, trage internet- of serverproblemen kunnen leiden tot onvolledige download of onvolledige overdracht van het WEBM-bestand. In dergelijke gevallen kunt u het WEBM-bestand mogelijk niet op uw computer afspelen.

Om dit probleem op te lossen, downloadt u het bestand opnieuw en probeert u het op uw computer te spelen. Als de reden te wijten was aan onvolledige download, zal het opnieuw downloaden waarschijnlijk uw probleem oplossen.

Oplossing 3: Ontvang een bijgewerkte versie webbrowser

Soms kan het voorkomen dat een verouderde browser problemen veroorzaakt en het WEBM-bestand onbespeelbaar maakt. Of u Chrome, Firefox of Explorer gebruikt, zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt die is ontworpen om het afspelen van WEBM-bestanden te ondersteunen.

Oplossing 4: Verwijder cache en tijdelijke bestanden

Veelvoorkomende problemen zoals video’s die niet worden afgespeeld of een lange buffertijd kunnen vaak worden opgelost door de cache en andere tijdelijke bestanden te verwijderen. Om tijdelijke bestanden te wissen, klikt u op het menu Start en typt u ‘schijfopruiming’. Selecteer in het venster Schijfopruiming de optie ‘Schijfruimte vrijmaken door onnodige bestanden te verwijderen’ op het tabblad Instellingen. Nu kunt u desgewenst de te verwijderen bestanden selecteren en het opruimproces voltooien.

Om het cachegeheugen te wissen, klikt u op Windows + R om Uitvoeren te openen. Typ ‘WSReset’ in het venster Uitvoeren en klik op OK. Door deze opdracht uit te voeren, wordt uw cache automatisch gewist. Controleer nu of u WEBM-bestanden kunt afspelen. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.

Oplossing 5: Herstel corrupte WEBM-bestanden

Als geen van de bovenstaande oplossingen u helpt, is het mogelijk dat het WEBM-videobestand corrupt is. In dat geval kan corruptie worden hersteld met behulp van hulpprogramma’s van derden die werken met WEBM-bestanden.

Repareer MP4- en AVI-bestanden

Zoals met alle soorten videobestanden, is het mogelijk dat je MP4 bent; MOV- en AVI-bestanden kunnen af en toe beschadigd raken. Om deze bestanden te repareren, is Yodot video-reparatiesoftware een uitstekende keuze. Yodot AVI Repair tool is ontworpen om corruptie in AVI-bestanden te herstellen. Koptekstproblemen, problemen met synchronisatie, AVI-bestanden werken niet enz. Kunnen allemaal worden opgelost met behulp van deze tool.

Net als AVI-reparatie biedt Yodot ook een MOV-reparatietool die corruptie in MOV- en MP4-bestanden kan repareren. Het kan wazige video’s oplossen, audio-video niet gesynchroniseerd, onspeelbare MP4-video’s op Mac- en Windows-computers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.