Opnieuw Formatteren USB-Stick of SD Kaart Met Behulp van Schijfhulpprogramma in Mac

Redenen waarom u een USB- of SD-kaart opnieuw wilt formatteren

Misschien wilt u een USB-drive om verschillende redenen opnieuw formatteren en hier beginnen we dit artikel door ze uit te leggen.

  • Wanneer u een USB-schijf koopt, wordt deze meestal geformatteerd met behulp van het FAT32-bestandssysteem. Dit is perfect voor gebruik met Windows-pc’s omdat Windows-pc’s zijn ontworpen om goed te werken met FAT32. Met de dingen van Mac zijn de dingen echter een beetje anders. Hoewel Mac-systemen zijn ontworpen om te lezen en te schrijven naar USB’s met FAT32, biedt dit niet de beste ervaring en kunt u soms tegen problemen aanlopen. Om dit probleem op te lossen, kunt u de USB opnieuw formatteren met een bestandssysteem zoals HFS + dat Mac-vriendelijk is.
  • Als uw USB- of SD-kaart is getroffen door een virus, werken de dingen mogelijk niet zoals verwacht, zelfs als het virus is verwijderd. In dat geval is opnieuw formatteren de beste optie.
  • Als uw USB-schijf of SD-kaart beschadigd is en andere stappen voor probleemoplossing zoals CHKDSK niet werken, is opnieuw formatteren vrijwel de enige keuze die u hebt. Hoewel deze stap alle gegevens op de USB verwijdert, is het een goede optie om de USB-schijf te repareren op voorwaarde dat u een back-up hebt.

Nu we de redenen voor het opnieuw formatteren van een USB hebben begrepen, laten we doorgaan met begrijpen hoe we de USB-schijf of SD-kaart in Mac daadwerkelijk opnieuw kunnen formatteren.

Hoe het USB Stick Opnieuw te Formatteren met Mac Schijfhulpprogramma

Macintosh HD

Een USB-flashstation of SD-kaart opnieuw formatteren is eenvoudig met behulp van het hulpprogramma Schijfhulpprogramma van Mac. Volg de onderstaande stappen om een USB-schijf opnieuw te formatteren. Maar voordat we doorgaan, is het een goed idee om een back-up te maken van alles op de USB-schijf, omdat bij het opnieuw formatteren alle gegevens erop worden verwijderd.

  1. Klik op Finder in het dock en selecteer Applications
  2. Selecteer vervolgens Utilities > Disk Utility
  3. Kies uw USB-drive of SD-kaart in het menu aan de linkerkant en klik Erase
  4. Kies vervolgens een naam voor het station en een geschikt bestandssysteem
  5. Klik op Security Options als u wilt instellen hoe u uw bestanden wilt verwijderen. Verplaats de schuifregelaar naar rechts om bestanden veiliger te verwijderen. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat bestanden niet gemakkelijk kunnen worden hersteld na het opnieuw formatteren
  6. Klik ten slotte op Erase

Gegevensherstel van USB-stick of SD-kaarten met Yodot-herstelsoftware

Uw USB-apparaten of SD-kaarten werken mogelijk niet in alle situaties perfect. U kunt situaties tegenkomen waarbij deze niet kan worden geactiveerd of ontoegankelijk wordt. In dergelijke gevallen is het het beste om gegevens van dergelijke apparaten te herstellen met Yodot-gegevensherstelsoftware en vervolgens andere stappen voor probleemoplossing uit te voeren. Als u problemen ondervindt met uw SD-kaart niet geactiveerd, raadpleeg deze link om gegevens te herstellen en tips te krijgen over het oplossen van de fout.

Yodot is een geweldig alles-in-één hulpmiddel voor gegevensherstel om gegevens te herstellen van verschillende opslagapparaten zoals USB-sticks, SD-kaarten en externe harde schijven enz. Het kan worden gebruikt in situaties met meerdere gegevensverlies zoals corruptie, ontoegankelijkheid van apparaten, virussen aanvallen en nog veel meer. Bovendien kunnen al uw afbeeldingen en video’s in verschillende formaten worden hersteld met behulp van deze fantastische tool.

Als u gegevensverlies bent tegengekomen en op zoek bent naar herstelopties, download dan een proef van Yodot en herstel uw gegevens gratis. Probeer het vandaag nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *