Outlook Fout Oplossen: Exchange is Momenteel in Herstelmodus

Normaal Outlook maakt verbinding met de Exchange Server op 2 manieren; de ene is de online modus en de andere via Cached Exchange. Zoals de naam al doet vermoeden, onderhoudt de online modus een directe verbinding en behoudt Cache Exchange aan de andere kant een lokale kopie genaamd Offline opslagtabel en kunt u offline werken in Outlook.

Exchange met cache is beschikbaar in Outlook 2003 en latere versies om offline mappen efficiënter en handiger te maken. En een dergelijke functie onder Exchange met cache is Exchange Recovery Mode.

Bij gebruik van de Exchange-modus met cache komen gebruikers af en toe problemen tegen die meestal verband houden met het OST-bestand. U kunt fouten tegenkomen zoals ‘Exchange bevindt zich momenteel in de herstelmodus. U kunt via het netwerk verbinding maken met uw Exchange-server, offline werken of annuleren ‘. Wat zijn de redenen voor deze fout? En wat zijn de oplossingen om hetzelfde op te lossen? Deze blogpost is ontworpen om deze details aan te pakken, dus lees verder.

Redenen voor de Outlook-fout ‘Exchange is momenteel in herstelmodus’

  • Verschillen in de kopie van het OST-bestand opgeslagen op de lokale machine en die op de MS Exchange-server
  • Wanneer de database, Exchange-server of mailbox die is gekoppeld aan het OST-bestand opnieuw wordt ingesteld
  • Als u Outlook 2003 of latere versies gebruikt, maar de Exchange-modus in cache is ingeschakeld en u Exchange Mail opnieuw instelt, wordt een nieuw OST-bestand gemaakt. Maar het oude OST-bestand wordt ontoegankelijk. Dit kan conflicten veroorzaken en tot de fout leiden

U hebt 2 opties in de Exchange-herstelmodus. Een daarvan is de offline modus, hiermee hebt u toegang tot gegevens in uw oude OST-bestand, maar hebt u geen toegang tot gegevens die beschikbaar zijn op de Exchange-server. De tweede is de Online-modus, waar u toegang hebt tot de Exchange Server, maar niet tot het oude OST-bestand. Daarom moet u selectief kiezen tot welke gegevens u toegang wilt.

Als de mailbox echter niet beschikbaar is of als er inconsistenties zijn met het oude OST-bestand (kan het gevolg zijn van corruptie in het OST-bestand), moet u de onderstaande stappen volgen om de Exchange Recovery Mode te verlaten en het probleem op te lossen.

Oplossingen om op te lossen ‘Exchange is momenteel in herstelmodus

  1. Vind de OST-bestand

Sluit Microsoft Outlook en zoek het oude OST-bestand. (U kunt de zoekfunctie gebruiken of deze vinden in: \ Users \ <gebruikersnaam> \ AppData \ Local \ Microsoft \ Outlook op Outlook 2016). Evenzo moet u mogelijk de locatie van het OST-bestand vinden voor andere versies van Outlook

2. Converteer OST naar een PST-bestand

Breng nu alle gegevens over van het oude OST-bestand naar het PST-bestand met de Yodot OST naar PST-converter. Met deze tool hebt u toegang tot gegevens over een beschadigde of ontoegankelijke OST en kunt u deze converteren naar een PST-bestand. Op deze manier kunt u al uw Outlook-attributen zoals e-mails, agenda’s, notities, tijdschriften, contacten enz. Veilig onderhouden in een PST-bestand dat op elk moment in Outlook kan worden geïmporteerd.

3. Schakel Exchange-cachemodus uit

  1. Open Outlook en klik op de Tools menu
  2. Kiezen Email accounts > View or Change existing email accounts > Next
  3. Kies het bijbehorende e-mailaccount en klik Change
  4. Schakel vervolgens uit Use Cached Exchange Mode onder het tabblad Microsoft Exchange Server
  5. Sluit Outlook

4. Maak een nieuw OST-bestand

Start Outlook opnieuw en controleer of het probleemloos verbinding kan maken met de server. Verzend of ontvang vervolgens e-mails met de bijbehorende mailbox. Hiermee wordt automatisch een nieuw OST-bestand gemaakt en wordt het bestand bijgewerkt met gegevens die in de mailbox beschikbaar zijn. Als deze methode echter niet werkt, moet u mogelijk een nieuw profiel maken.

Zodra dit is ingesteld, hebt u toegang tot het nieuwe OST-bestand en dat blijft geopend zolang u bent verbonden met de Exchange-server. Nu kunt u ook gegevens importeren uit het PST-bestand dat u in stap 3 hebt gemaakt om toegang te krijgen tot informatie die beschikbaar was in het oude OST-bestand. Indien nodig kunt u de vereiste items ook naar uw nieuwe OST-bestand kopiëren. Op die manier hebt u zowel gegevens uit het nieuwe OST-bestand als het oude OST-bestand in uw Outlook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *