Reparatie: Automatische Reparatie Kan Uw PC Niet Repareren in Windows 10

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/09/Automatic-Repair-Windows-10.jpg

‘Opstartherstel’ wordt uitgevoerd wanneer uw computer niet correct opstart of wanneer u andere opstartproblemen hebt. Als de reparatie is geslaagd, worden problemen opgelost en start uw computer goed op. In sommige gevallen, als de reparatie mislukt, ziet u mogelijk een foutmelding ‘Automatische reparatie kan uw PC niet repareren’.

Opmerking: als u het volledige foutbericht leest, ziet u een logboekbestand voor meer informatie over de fout. Neem een kijkje in dat bestand om te zien of u kunt identificeren wat het probleem veroorzaakt, zodat u direct naar de overeenkomstige oplossing kunt springen.

Laten we nu verder gaan met de stappen voor probleemoplossing om de fout op te lossen.

Oplossing 1: BCD opnieuw opbouwen

 1. In het venster foutmelding, klik op Advanced Options
 2. Selecteer vervolgens Command Prompt (Admin)
 3. Voer uw inloggegevens in en typ in de opdrachtprompt de volgende opdrachten en druk op Enter na elk van hen.
 • exe /rebuildbcd
 • exe /fixmbr
 • exe /fixboot

‘Rebuildbcd’ wordt gebruikt om de bootsector opnieuw aan te maken. ‘Fixmbr’ wordt gebruikt om eventuele MBR-corruptieproblemen te verhelpen en ‘Fixboot’ wordt gebruikt wanneer de opstartsector is beschadigd. Deze opdrachten helpen dus bij het oplossen van problemen met de opstartsector en helpen u bij het oplossen van het probleem met automatische reparatie. Als sommige van uw gegevens ontbreken als gevolg van MBR-corruptie, kunnen deze worden hersteld met behulp van hulpmiddelen voor gegevensherstel en is Yodot herstel van de harde schijf een goede keuze. Verwijzen gegevensherstel na MBR-corruptie voor meer details.

Oplossing 2: Voer CHKDSK uit

Corruptie in de bestandsstructuur of beschadigde sectoren in de schijf kunnen ook fouten veroorzaken tijdens het opstarten. Voer dit uit om dit probleem op te lossen terwijl u zich in de opdrachtprompt bevindt CHKDSK om dergelijke corruptieproblemen te herstellen.

Houd er rekening mee dat u CHKDSK op alle schijven op de harde schijf moet uitvoeren. Een voorbeeld van D-drive wordt hier getoond.

Type ‘CHKDSK /r d:’ om corruptie in D te herstellen: rijden en ook controleren op slechte sectoren.

Zodra dit is gebeurd, start u uw computer opnieuw op om te controleren of het probleem is opgelost. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.

Oplossing 3: Wis fout die bestanden veroorzaakt

Zoals eerder gezegd, open het bestand dat wordt aangegeven in het foutbericht voor meer informatie over de fout. In sommige gevallen kunnen de details in dit bestand u wijzen op een bestand dat dit probleem veroorzaakt. Het verwijderen van dit specifieke ‘probleem veroorzaakt bestand’ kan de fout oplossen. Het betreffende bestand kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van een toepassing van derden of een antivirusprogramma. Maar zorg er voordat u het bestand verwijdert 100% zeker van dat het bestand dat u verwijdert niet belangrijk is voor uw systeem, anders kunt u schade veroorzaken .

Oplossing 4: Schakel automatische reparatie uit

Dit is een goede oplossing als u vastzit in de automatische reparatielus. Volg de onderstaande stappen om automatisch repareren uit te schakelen.

 1. Start uw systeem opnieuw op en blijf drukken F11
 2. Kiezen Repair your computer > Troubleshoot > Advanced Options
 3. Selecteer vervolgens Command Prompt, typ de volgende opdracht en druk op Enter

bcdedit /set recovery-enabled NO

Start ten slotte uw computer opnieuw op en kijk of dit u helpt de fout op te lossen.

Oplossing 5:  Herstel register

Corrupt Windows-register is ook een van de redenen voor de fout ‘Windows-reparatie kon uw pc niet repareren’. Om deze fout op te lossen,

 1. Open Command Prompt met behulp van de stappen in Oplossing 4
 2. Typ vervolgens de volgende opdrachten
 • ‘copy c:\windows\system32\config\RegBack\*’
 • ‘c:\windows\system32\config’
 1. Type ‘All’ als u wordt gevraagd of u bestanden wilt overschrijven en klikken Enter
 2. Dan restart uw computer en controleer of het probleem hiermee is opgelost

Oplossing 6: Reset je computer

Als geen van de bovenstaande oplossingen u helpt de fout op te lossen, Reset your PC opnieuw te installeren OS en opnieuw beginnen.

 1. Start uw systeem opnieuw op en blijf drukken F11
 2. Kiezen Repair your computer > Troubleshoot > Advanced Options
 3. Kiezen Reset This PC

Wacht tot de computer klaar is met het opnieuw installeren van het besturingssysteem en log vervolgens in op uw systeem. Dit kan u helpen de fout op te lossen.

Gevolgtrekking

We begrijpen dat deze fout frustrerend kan zijn en u hulpeloos kan maken. Daarom hebben we deze uitgebreide lijst met oplossingen samengesteld en hopen dat u met een van deze oplossingen de fout kunt oplossen. Als u echter nog steeds problemen ondervindt, kunt u dit het beste doen herstellen van een niet-opstartende harde schijf omdat het riskant kan zijn om deze schijf te gebruiken. Nadat de gegevens zijn hersteld, kunt u verder zoeken naar andere mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *