Repareren Fout: Spoor 0 Onjuiste Schijf Onbruikbaar

Spoor 0 is de eerste sector van de harde schijf dat de MBR en een partitie tabel bevat. MBR, kort voor Master Boot Record, bevat informatie om uw systeem op te starten en een partitietabel is een tabel met informatie over de lay-out van de schijf.

Deze details zijn uiterst noodzakelijk om uw computer op te starten en normaal te laten werken. Om deze reden is elke fout met betrekking tot Track 0 behoorlijk ernstig. In dit artikel bespreken we een dergelijke fout ‘Track 0 slechte schijf onbruikbaar’. De belangrijkste redenen voor deze fout, enkele ideeën om problemen op te lossen en methoden om gegevens van schijf met track 0 bad te herstellen, worden in dit artikel behandeld.

Over de fout ‘Spoor 0 Onjuiste Schijf Onbruikbaar’

Fix Track 0 Error

De fout ‘Track 0 bad’ wordt normaal gezien wanneer u probeert een schijf te formatteren en kan optreden op elk opslagapparaat zoals externe harde schijven, USB-flashstations of SD-kaarten. De belangrijkste reden voor deze fout zijn slechte sectoren op het respectieve opslagapparaat, vooral in het gebied Track 0. Of het kan ook voorkomen als u het apparaat probeert te formatteren met een ongepast bestandssysteem.

Voordat we verder gaan met de oplossingen om deze fout op te lossen, raden we u aan om gegevens te herstellen van de schijf met de melding ‘Track 0 bad’. Yodot harde schijf herstel is een goede keuze voor dit doel. Het kan worden gebruikt om gegevens van te herstellen corrupte harde schijven, corrupte geheugenkaarten en beschadigde USB.

De manier waarop Yodot werkt is, als het slechte sectoren op het geselecteerde station tegenkomt, slaat het deze over en maakt een schijfkopie van het station. Deze afbeelding kan vervolgens worden gebruikt om de vereiste gegevens te herstellen.

Hoe de Fout op te Lossen Spoor 0 Onjuiste Schijf Onbruikbaar

Nu u gegevens van de schijf hebt hersteld met de Yodot-herstelsoftware voor de harde schijf, kunt u doorgaan met de stappen voor probleemoplossing om de Track 0 slechte fout op te lossen.

Oplossing 1: Probeer te formatteren met een ander bestandssysteem

Het is ook bekend dat het formatteren met een ongepast bestandssysteem ‘Track 0 bad error’ veroorzaakt. Om dit probleem uit te sluiten, formatteert u de schijf met een ander bestandssysteem. Als u bijvoorbeeld een SD-kaart van meer dan 4 GB gebruikt; formatteer het met het FAT32-bestandssysteem. En voor een externe harde schijf heeft NTFS de voorkeur, tenzij u deze met zowel Mac als Windows gaat gebruiken. Gebruik ook een geschikt bestandssysteem voor het soort opslagapparaat dat u gebruikt, dus er zijn geen problemen.

Oplossing 2: Voer CHKDSK uit

CHKDSK is een ingebouwd hulpprogramma dat wordt gebruikt om corruptie in schijven op te lossen. Het is ook in staat om slechte sectoren te repareren en te proberen uit deze sectoren te herstellen. Om CHKDSK uit te voeren, kunt u de onderstaande stappen volgen.

Run CMD to fix Track 0 Error
  • Klik op Windows + X en selecteer Command Prompt uit het menu dat opent
  • Typ vervolgens ‘CHKDSK <your drive letter:> /R’

Deze CHKDSK-opdracht probeert zowel problemen met corruptie van het bestandssysteem als slechte sectoren op de schijf op te lossen. Wacht tot de CHKDSK het proces heeft voltooid en fouten op uw schijf heeft hersteld. Nadat het proces is voltooid, moet de Track 0-fout worden opgelost. Als de fout zich echter blijft voordoen, moet u mogelijk gegevens herstellen zoals hierboven uitgelegd en de schijf vervangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.