Sneltoetsen voor Outlook die elke gebruiker moet weten

Outlook is een van de meest voorkomende e-mailclienttoepassingen die tegenwoordig in de praktijk worden toegepast. Maar de complexiteit van de app maakt het ook behoorlijk vervelend vanwege een aantal beschikbare opties. Ongetwijfeld zijn er echter veel Outlook-sneltoetsen.

Met sneltoetsen hoeft u niet door alle frames van Outlook te gaan en uw tijd te verspillen. Als je al deze snelkoppelingen kunt oefenen en ze feilloos kunt toepassen, is het meer dan genoeg om je werk op tijd af te maken.

Dus als u een van de vele Outlook-gebruikers bent, heeft dit artikel sneltoetsen voor Outlook om u veel tijd te besparen.

Natuurlijk! U vindt alle sneltoetsen voor Outlook op de officiële ondersteuningssite van Microsoft Office. Maar wat ik vandaag ga delen, zijn de sneltoetsen van Outlook die je zeker helpen bij het verminderen van je muisklikken. Met andere woorden, hier zijn de essentiële (moet weten!) Sneltoetsen voor Outlook, die zowel tijd als energie besparen.

Lijst met sneltoetsen voor Outlook:

1. Snelkoppelingen om met e-mails te werken

 • CTRL + U en CTRL + Q: een e-mail markeren als gelezen of ongelezen

Ongelezen optie helpt bij het organiseren van belangrijke e-mails, zodat u eraan kunt denken om terug te gaan en het later te behandelen. In Outlook kunt u dit snel doen door de e-mail te selecteren en vervolgens op CTRL + Q of U te drukken.

CTRL + U wijzigt de e-mail in de ongelezen status. CTRL + Q verandert de status in leesstatus.

 • CTRL + SHIFT + F: Om het venster Geavanceerd zoeken te openen

Het venster Geavanceerd zoeken bespaart levens wanneer u met meer e-mails werkt. En met CTRL + SHIFT + F wordt het venster Geavanceerd zoeken geopend.

 • INSERT: E-mails markeren

Wanneer je een e-mail hebt gemarkeerd, klik je op de knop INVOEGEN om het betreffende bericht snel te markeren. Als het al is gemarkeerd, wordt de markering ongedaan gemaakt door op INSERT te tikken.

 • CTRL + SHIFT + G: Een e-mail markeren voor follow-up

Met deze sneltoets kunt u een e-mail met een specifieke datum en herinnering op maat markeren (als u dat wenst).

2. Snelkoppelingen voor het navigeren in Outlook

 • CTRL + SHIFT + M: Om een nieuwe e-mail te openen

Probeer CTRL + SHIFT + M snelkoppeling voor het openen van een opstelvenster (Nieuwe e-mail) en u bent klaar om in te typen.

 • CTRL + SHIFT + Q: Om een nieuwe vergadering te openen

Gebruik CTRL + SHIFT + Q om het nieuwe vergadervenster te openen. Stel gewoon de tijd en plaats in en u bent klaar.

 • F7: Spellingscontrole

Terwijl u een nieuwe e-mail of nieuwe uitnodiging voor een vergadering schrijft, moet u altijd één keer op F7 drukken voordat u deze verzendt. Dit activeert de ingebouwde spellingcontrole voor Outlook.

Ik ben het ermee eens, zelfs terwijl je iets in het venster Nieuwe e-mail van Outlook typt, zie je een rode golvende lijn wanneer je de woorden verkeerd hebt gespeld, maar op F7 tikken voordat je het verzendt, is een geweldige manier om dingen nog beter te maken.

 • CTRL + Y: Om een andere map te bereiken

Als u een persoon bent die veel e-mailaccounts beheert in een enkele Outlook-client, dan helpt CTRL + Y sneltoets u waarschijnlijk veel.

Deze snelkoppeling opent het venster Ga naar map, van daaruit kunt u sneller van de ene naar de andere e-mailmap springen.

 • F3 / CTRL + E: Zoekvak

Om een zoekvenster in Outlook te openen, hoeft u niet precies op het zoekpictogram te klikken. Probeer maar F3 van CTRL + E-combinaties om het zoekvak te openen.

Info toegevoegd: Lost or deleted important Tasks from your Outlook profile? Then, here is how to herstel verloren taken in Outlook op een gemakkelijke en snelle manier.
 • F9 / CTRL + M: Nieuwe e-mails controleren

U ontvangt mogelijk niet altijd nieuwe berichten direct, ongeacht hoe vaak u uw Outlook hebt ingesteld om te synchroniseren met e-mailaccounts. U kunt dus een F9-toets of CTRL + M-sneltoets gebruiken om de taak Verzenden / ontvangen uit te voeren

 • Pijl omhoog / omlaag / links / rechts: om te navigeren en samen te vouwen

Een andere eenvoudige manier om de navigatie van uw e-mails in de inbox te stimuleren, is via de pijltoetsen op het toetsenbord.

Gebruik dus de pijl naar links / rechts om categorieën samen te vouwen of in te pakken. Gebruik ook de pijl omhoog / omlaag om omhoog en omlaag door de attributen van elke categorie te bladeren.

 • CTRL + SHIFT + V: E-mail verplaatsen naar map

Als u snel een e-mail naar een geselecteerde map wilt verplaatsen, gebruikt u CTRL + SHIFT + V sneltoets in plaats van met de rechtermuisknop op de e-mail te klikken en vervolgens Verplaatsen te kiezen.

Wanneer u een e-mail markeert en u gebruikt deze snelkoppeling, opent Outlook het venster Items verplaatsen, daar kiest u gewoon een doelmap om de e-mail te verplaatsen naar.

3. Sneltoetsen voor het navigeren door e-mails

 • SPACE / SHIFT + SPACE: Door een e-mail omhoog of omlaag bladeren

Het scrollen met de muisknop is erg lastig als je heel lange e-mails leest. Om dit probleem op te lossen, gebruikt u de Spatie- en SHIFT + SPACE-toetsen om omhoog of omlaag door een bericht te bladeren.

Ook kan het scrollen door een e-mail met behulp van muis of toetsenbord (pijlen) soms wat traag werken, dus het gebruik van snelkoppelingen of PgUp- en PgDn-toetsen kan wat tijd besparen.

 • CTRL + . / CTRL + ,: Door e-mails bladeren

Bijna alle Outlook-gebruikers geven er de voorkeur aan een voorbeeldvenster te gebruiken, omdat de gebruiker hiermee snel door e-mails kan bladeren en berichten kan bekijken.

Maar met behulp van “CTRL +.” (Naar beneden scrollen om het volgende bericht te openen) en “CTRL +” (naar achteren scrollen om het vorige bericht te openen) sneltoetsen kunt u het gebruik van een extra voorbeeldvenster elimineren. Ja, u kunt gewoon de eerste e-mail in uw Postvak IN openen en deze sneltoetsen gebruiken om de rest van uw e-mails direct in Postvak IN te bekijken.

 • F12: Mails opslaan

Als je een e-mail tegenkomt die heel belangrijk is, dus je wilt hem dan niet kwijt, dan kun je hem opslaan. Ja, door op te drukken F12 Met de functietoets met de e-mail (die u wilt opslaan) kunt u het bericht opslaan als MSG-bestand.

4. Snelkoppelingen voor het opmaken van berichten

 • CTRL + K: Hyperlink invoegen

Wanneer u een e-mail schrijft, markeert u eerst de tekst en kijkt u vervolgens in het menu om de invoegoptie te vinden terwijl u een hyperlink toevoegt. Druk in plaats daarvan op de CTRL + K-knop en bespaar tijd; omdat dit direct het venster Hyperlink invoegen opent.

 • CTRL + SHIFT + P: To Find Font Wizard

Gebruik de sneltoets CTRL + SHIFT + P om het dialoogvenster Lettertype te openen.

Dit werkt als een real-time saver. U hoeft niet door het opmaakmenu te navigeren om complexe opmaak te bereiken tijdens het opstellen van e-mails. Met de sneltoets heb je alles binnen handbereik.

U kunt ook eenvoudige sneltoetsen gebruiken voor het opmaken, zoals CTRL + B, CTRL + I en CTRL + U om vet, cursief en onderstrepen te doen.

 • CTRL + SHIFT + L: Opsommingstekens toevoegen

CTRL + SHIFT + L voegt snel opsommingstekens toe aan gemarkeerde items in uw e-mail.

En om een gemarkeerde tekst links, rechts of in het midden uit te lijnen, kunt u respectievelijk CTRL + L, CTRL + R en CTRL + E gebruiken.

 • CTRL + SHIFT + H: Om het volgende woord te verwijderen

En gebruik de toetsen CTRL + SHIFT + H om het hele volgende woord na uw cursor te verwijderen. Dit bespaart weinig tijd in vergelijking met het gebruik van de toetsen Delete of Backspace om elk teken tegelijk te verwijderen.

Kortom, alle applicaties zijn bedoeld om een werk productiever te maken. En met sneltoetsen kunnen we de taak nog productiever en effectiever maken

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *