Stappen om Partitie Mac OS Mojave Opstartschijf Zonder Gegevensverlies

Voordelen van meer dan één partitie op uw Mac

Uw Mac-systemen hebben over het algemeen een ingebouwde standaardpartitie genaamd Macintosh HD. Je kunt er echter voor kiezen om meer partities op je Mac te hebben als je wilt en er zijn verschillende voordelen als je ervoor kiest om dit te doen. Als u bijvoorbeeld 2 partities hebt, kan er een worden gebruikt voor het besturingssysteem en de andere kan worden gebruikt om uw persoonlijke gegevens op te slaan. Dus als uw systeem crasht, blijven uw persoonlijke gegevens waarschijnlijk veilig, omdat deze op een andere partitie worden opgeslagen.

Naast gegevensbeveiliging kunt u met meerdere partities ook meerdere besturingssystemen op dezelfde computer hebben, wat in bepaalde situaties voordelig kan zijn. Uw harde schijf presteert ook beter wanneer deze in meerdere secties is verdeeld in plaats van één groot deel.

Nu we de voordelen van partities hebben gezien, laten we nu kijken hoe we een partitie maken op uw Mac OS Mojave-opstartschijf.

Stappen om partities op Mac OS Mojave te maken zonder gegevensverlies:

Zorg er als eerste stap voor het partitioneren voor dat u een back-up van alle gegevens op de harde schijf hebt en ga dan verder met het proces. Als u een partitie op uw Mac OS Mojave wilt maken, moet u de herstelmodus inschakelen. Schakel hiervoor uw Mac-systeem in en houd de toets ingedrukt Command + R sleutels en volg dan de onderstaande stappen:

  1. Vanuit het menu herstel, kiezen Disk Utility
  2. Kies uw opstartschijf uit de weergegeven lijst met stations; het wordt meestal Macintosh HD genoemd. Als u het niet kunt vinden, ga dan naar View > Show All Devices en kies vervolgens uw opstartschijf.
  3. Klik op het tabblad met de naam Partition
  4. Klik vervolgens op de ‘+’ teken
  5. Pas de grootte van de partitie aan die u wilt maken met behulp van de functie Formaat wijzigen
  6. Wijs een naam toe aan de nieuwe partitie, kies een bestandssysteem en klik vervolgens op Apply

Nu wordt een nieuwe partitie met de opgegeven naam en het bestandssysteemformaat gemaakt. Houd er rekening mee dat u dezelfde stappen kunt volgen om het Mac OS-systeem met High Sierra of Sierra te partitioneren.

U kunt een extern opslagapparaat ook op dezelfde manier partitioneren als de opstartschijf, behalve dat u de herstelmodus niet hoeft te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is het externe opslagapparaat op uw Mac aan te sluiten en Schijfhulpprogramma te openen om door te gaan met het partitioneringsproces zoals hierboven beschreven.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat het partitioneren van een harde schijf een eenvoudig proces is, maar u moet onthouden dat er een back-up moet worden gemaakt van de gegevens op de schijf voordat u kunt partitioneren. Als u echter geen back-up beschikbaar hebt maar gegevens verloren gaan door partitionering, kunnen hulpprogramma’s voor gegevensherstel zoals Yodot uw beste vriend zijn. Yodot herstelschijf voor harde schijven is speciaal ontworpen om gegevens te herstellen die verloren zijn gegaan door partitionering, formattering en andere schijfgerelateerde bewerkingen. Het kan ook worden gebruikt in gevallen waarin de schijf beschadigd is of slechte sectoren bevat.

Er is ook een bestandsherstelversie van Yodot die is ontworpen om herstel verloren bestanden/verwijderde bestanden van uw Mac-systemen. Het kan bestanden herstellen die verloren zijn gegaan tijdens knippen en plakken, bestanden die verloren zijn gegaan door virusaanvallen, bestanden die per ongeluk en in veel andere scenario’s zijn verwijderd. Dus als je een van deze situaties bent tegengekomen, gebruik dan Yodot Mac-bestandsherstel software en herstel uw bestanden eenvoudig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.