Vast – Kan Bestanden niet Opslaan in USB Stick

Soms kunt u met uw USB-flashdrives er geen bestanden op opslaan. Laten we de belangrijkste redenen voor dit probleem en mogelijke oplossingen voor hetzelfde in dit artikel bekijken.

Oplossing 1: Controleer of uw USB tegen schrijven is beveiligd

Sommige USB’s worden geleverd met een fysieke schakelaar en als deze schakelaar is ingeschakeld, wordt schrijfbeveiliging ingeschakeld. Als dit gebeurt, kunt u er geen bestanden naartoe schrijven.

Controleer uw USB-station en ONTGRENDEL de schakelaar als deze is vergrendeld. Als deze stap niet helpt, kunt u ook het delen van uw USB-stick inschakelen en controleren of deze werkt (uitgelegd in de volgende stap).

Oplossing 2: Schakel het delen van uw USB-stick in

 1. Sluit uw USB aan op het systeem en open File Explorer
 2. Identificeer uw USB-schijf en klik erop met de rechtermuisknop
 3. Selecteer vervolgens Properties > Sharing > Advanced Sharing
 4. Vink aan Share this folder selectievakje en klik op Permissions
 5. Klik op Allow onder ‘Full Control’ en klik Ok

Nadat de wijzigingen zijn opgeslagen, controleert u of u bestanden op uw USB kunt opslaan. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.

Oplossing 3: Machtigingen verkrijgen

U kunt mogelijk geen bestanden op uw USB opslaan vanwege toestemmingsproblemen en u kunt ook fouten ontvangen zoals ‘U heeft geen toestemming om op deze locatie op te slaan’.

Om toestemming te krijgen om bestanden op USB op te slaan,

 1. Klik op Windows + R openen Run dialoog
 2. Typ ‘netplwiz’ en klik op Enter
 3. Selecteer uw gebruikersaccount
 4. Klik op Properties > Group Membership > Administrator

U hebt nu machtigingen om bestanden op uw USB-schijf op te slaan. Probeer uw bestanden op te slaan en controleer of u dit zonder problemen kunt doen.

Oplossing 4: Controleer of uw bestand te groot is

Uw USB-schijven worden normaal geformatteerd met behulp van het FAT32-bestandssysteem. Het nadeel van dit bestandssysteem is dat het individuele bestanden tot 4 GB ondersteunt. Dus als uw bestand groter is dan 4 GB, kunt u het mogelijk niet opslaan op uw USB en ontvangt u mogelijk foutmeldingen.

Om dit probleem op te lossen, raden we u aan de schijf te formatteren met NTFS of ExFAT. ExFAT kan worden gebruikt als u de USB-drive met zowel Windows als Mac gaat gebruiken. Gebruik echter NTFS als u het apparaat alleen met Windows gaat gebruiken.

Volg de onderstaande stappen om het apparaat te formatteren.

 1. Sluit uw USB aan op het systeem en klik op Windows + X sleutels
 2. Klik op File Explorer vanuit het menu en klik met de rechtermuisknop op uw USB-apparaat
 3. Klik op Format
 4. Kies in het scherm Opmaak een bestandssysteem (NTFS of exFAT) en wijs een naam toe aan het apparaat
 5. Klik op Quick Format en raak Start

Uw USB-stick wordt geformatteerd met behulp van het geselecteerde bestandssysteem en u zou uw bestanden in de toekomst moeten kunnen opslaan.

Oplossing 5: Corruptie op de USB-schijf

Uw USB-schijf kan beschadigd raken door verschillende redenen, zoals het verwijderen van het apparaat zonder veilig hardware te verwijderen of door virusaanvallen. Als dit gebeurt, kunt u mogelijk geen bestanden op de schijf schrijven.

Als de schijf beschadigd is, zal formatteren het in de meeste gevallen helpen. Maar voordat u de schijf formatteert, moet u ervoor zorgen dat u alle gegevens ervan herstelt, omdat tijdens het formatteren alle inhoud erop wordt verwijderd. Als u problemen ondervindt bij het ophalen van inhoud van een beschadigde USB, kunt u gebruik maken van Yodot Software bestanden terughalen van beschadigde USB.

Het biedt een complete oplossing voor al uw gegevensherstelbehoeften. Downloaden een proefversie en herstel uw bestanden gratis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *