Vast – Kan niet Schrijven naar iPhoto Bibliotheek

De ‘iPhoto’-applicatie in Apple is een geweldig hulpmiddel om je foto’s te beheren. Met deze app kun je foto’s bewerken, ordenen, delen en importeren. Foto’s die uit de iPhoto-app zijn geïmporteerd, worden opgeslagen in een iPhoto-bibliotheek. Deze bibliotheek kan worden opgeslagen op uw Mac of op een opslagapparaat zoals een externe harde schijf.

Hoewel iPhoto een handige app is, kun je soms problemen tegenkomen tijdens het gebruik ervan. Gebruikers klagen over fouten zoals ‘The iPhoto Library is locked’ of ‘Unable to write to iPhoto library. Check that you have permission to write to the library directory’.

Dit is een veelvoorkomende fout die voornamelijk optreedt als gevolg van toestemmingsproblemen in de schijf waar de bibliotheek is opgeslagen of vanwege corruptie in de bibliotheek. Laten we de verschillende redenen bespreken waarom de iPhoto-bibliotheek niet meer werkt.

Waarom werkt Mijn iPhoto Bibliotheek niet op Mijn Mac?

De corruptie van de iPhoto-bibliotheek kan een schrijnende ervaring zijn die je angstig en paniekerig maakt. Hier zijn een paar redenen waarom de iPhoto-bibliotheek is vergrendeld:

Toegang op meerdere apparaten: Wanneer u vanaf meerdere apparaten toegang probeert te krijgen tot de iPhoto-bibliotheek, kan dit tot deze fout leiden. U moet de iPhoto-bibliotheek op andere apparaten sluiten voordat u iPhoto op uw huidige apparaat kunt openen.

eigendomsgeschil: Het is mogelijk dat er een toestemmingsgeschil is op een externe schijf die door veel Mac-gebruikers wordt gedeeld. Dit voorkomt dat andere gebruikers of apparaten toegang krijgen tot uw iPhoto-bibliotheek.

Mac OS Update probleem: U zult waarschijnlijk problemen met de iPhoto-bibliotheek tegenkomen als uw Mac OS al geruime tijd niet is bijgewerkt. De meeste problemen worden opgelost door uw Mac OS bij te werken.

Geen vrije ruimte meer: De reden dat uw iPhoto-bibliotheek mogelijk is vergrendeld, kan zijn dat de schijf waarop deze wordt bewaard, bijna geen vrije ruimte meer heeft.

Hoe Ontgrendel ik Mijn iPhoto Bibliotheek?

We hebben hieronder alle oplossingen samengevat die nuttig zijn geweest voor de gebruikers bij het oplossen van de ‘Unable to write to iPhoto library’ of ‘The iPhoto Library is locked’.

Oplossing 1: Problemen met machtigingen oplossen

Er kunnen machtigingsproblemen optreden wanneer de iPhoto-bibliotheek is opgeslagen op een externe harde schijf en de bibliotheek wordt geopend vanuit verschillende accounts. Om dit probleem op te lossen, kunt u de onderstaande stappen volgen.

 1. Sluit uw externe harde schijf aan die de iPhoto library aan jouw Mac
 2. Open Finder en selecteer jouw external hard drive
 3. Klik op File menu > Get Info
 4. Vink in het dialoogvenster dat verschijnt het vakje aan ‘ Ignore ownership on this volume ’ aan de onderkant

Controle ‘Ignore ownership on this volume’ geeft u toegang tot bestanden op de schijf, zelfs als deze met een ander account zijn geschreven. Controleer nu of uw probleem is opgelost. Ga verder met de volgende oplossing als u nog steeds dezelfde fout krijgt. 

Oplossing 2: Bouw iPhoto bibliotheek opnieuw op

Met de fotobibliotheek EHBO-tool kunt u de database van de fotobibliotheek repareren en opnieuw opbouwen. Hieronder staan de 4 opties die door de tool worden geboden en er kan slechts één optie tegelijk worden geselecteerd. U kunt selecteren volgens uw probleem:

 • Reparatiemachtigingen: Selecteer deze optie als de iPhoto-bibliotheek niet wordt geopend of een foutmelding krijgt met de melding ‘de iPhoto-bibliotheek is vergrendeld’. Meestal heeft het de voorkeur om het reparatieproces met deze optie te starten.
 • Miniaturen opnieuw opbouwen: Selecteer deze optie als u grijze vakken op een afbeeldingsbestand ziet of als de miniaturen in iPhoto niet correct worden weergegeven.
 • Reparatiedatabase: Selecteer deze optie als de iPhoto-bibliotheek zich abrupt gedraagt met ontbrekende afbeeldingen.
 • Database opnieuw opbouwen: Selecteer deze optie als iPhoto onverwacht stopt, niet kan worden geladen, iPhoto vastloopt bij het importeren van foto’s of als de database volledig onleesbaar is. 

Stappen om de fotobibliotheek opnieuw op te bouwen:

 1. Sluit de Foto’s-app door te selecteren Photos en klikken op Quit Photos.
 2. Open de applicatiemap en zoek de iPhoto-app.
 3. Houd nu de Option en Command toets en klik op de iPhoto app. Houd de toetsen ingedrukt totdat iPhoto wordt geladen en je het dialoogvenster van Photo Library First Aid ziet.
 4. Selecteer de Repair Permissions optie en klik op Repair.

Oplossing 3: Corruptie in de iPhoto bibliotheekdatabase reparatie

Corruptie in de database van de bibliotheek is ook een van de belangrijkste redenen voor deze fout. Dus het repareren van corruptie in de bibliotheek zal u in de meeste gevallen helpen de fout op te lossen.

Maar voordat u met de onderstaande stappen begint, moet u ervoor zorgen dat u een back-up hebt van alle bestanden in de bibliotheek, omdat u gegevens kunt verliezen.

Stappen om iPhoto bibliotheek te repareren:

 1. Druk op Command + Option sleutels en open de iPhoto
 2. Houd de toetsen totdat de Rebuild library dialoogvenster wordt geopend
 3. Klik in het dialoogvenster dat wordt geopend op de Repair iPhoto library database optie om corruptie in de bibliotheekdatabase te herstellen en selecteer Rebuild.

Nadat het reparatieproces is voltooid, controleert u of de fout is opgelost. Als dit niet helpt, kun je ook andere opties proberen in de Rebuild Photo library dialogue box.

In sommige gevallen bent u misschien vergeten een back-up van foto’s te maken voordat u een reparatie van de iPhoto-bibliotheek uitvoert, of sommige van uw foto’s kunnen ontbreken vanwege corruptie in de bibliotheek. In dergelijke gevallen, als u uw verloren foto’s moet herstellen, Yodot Mac foto herstel is uw beste keuze.

downloadnow-mac

Raadpleeg voor een gedetailleerde gids over het herstelproces foto’s van beschadigde iPhoto bibliotheek herstellen. Download een proefversie van de software en zie hoe gemakkelijk gegevensherstel kan worden!

Suggesties:

 • Onderhoud meerdere back-ups van uw vitale bestanden
 • Voeg, verwijder of wijzig de bestandsstructuur van uw iPhoto-bibliotheek niet buiten iPhoto. Het kan uw fotobibliotheek beschadigen waardoor deze ontoegankelijk wordt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.