Vast – Kan niet Schrijven naar iPhoto Bibliotheek

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/08/Restore-iPhoto-Library.jpg

De applicatie ‘iPhoto’ in Apple is een geweldig hulpmiddel om uw foto’s te beheren. Met deze app kunt u foto’s bewerken, organiseren, delen en importeren. Foto’s die worden geïmporteerd uit de iPhoto-app worden opgeslagen in een iPhoto-bibliotheek. Deze bibliotheek kan worden opgeslagen op uw Mac of op een opslagapparaat zoals een externe harde schijf.

Hoewel iPhoto een handige app is, kun je soms problemen tegenkomen tijdens het gebruik. Gebruikers klagen over fouten zoals ‘Kan niet schrijven naar iPhoto-bibliotheek. Controleer of je toestemming hebt om naar de bibliotheekmap te schrijven’.

Dit is een veelvoorkomende fout die voornamelijk optreedt vanwege machtigingsproblemen op de schijf waar de bibliotheek is opgeslagen of vanwege corruptie in de bibliotheek.

Oplossing 1: Problemen met machtigingen oplossen

Er kunnen toestemmingsproblemen optreden wanneer de iPhoto-bibliotheek op een externe harde schijf wordt opgeslagen en de bibliotheek vanuit verschillende accounts wordt geopend. Om dit probleem op te lossen, kunt u de onderstaande stappen volgen.

  1. Verbind uw externe harde schijf die de bevat iPhoto library aan jouw Mac
  2. Open Finder en selecteer uw externe harde schijf
  3. Klik op File menu > Get Info
  4. Vink het vakje aan in het dialoogvenster dat verschijnt ‘Ignore ownership on this volume’ aan de onderkant

Als u ‘Eigendom op dit volume negeren’ aanvinkt, hebt u toegang tot bestanden op de schijf, zelfs als deze met een ander account zijn geschreven.

Oplossing 2: Corruptie in iPhoto-bibliotheek oplossen

Corruptie in de database van de bibliotheek is ook een van de belangrijkste redenen voor deze fout. Zo zal het repareren van corruptie in de bibliotheek u in de meeste gevallen helpen de fout op te lossen.

Maar voordat u met de onderstaande stappen begint, moet u een back-up van alle bestanden in de bibliotheek hebben, omdat u dan gegevens kunt verliezen.

  1. Pers Command + Option toetsen en open iPhoto
  2. Houd de toetsen ingedrukt tot de Rebuild library dialoogvenster wordt geopend
  3. In het dialoogvenster dat wordt geopend, klikt u op Repair iPhoto library database optie om corruptie in de bibliotheekdatabase te herstellen en te selecteren Rebuild.

Nadat het reparatieproces is voltooid, controleert u of de fout is opgelost. Als dit niet helpt, kunt u ook andere opties in de proberen Rebuild Photo library dialogue box.

 Foto herstel met behulp van Yodot

In sommige gevallen bent u misschien vergeten een back-up van foto’s te maken voordat u een reparatie van de iPhoto-bibliotheek uitvoert. Of sommige van uw foto’s kunnen ontbreken vanwege corruptie in de bibliotheek. In dergelijke gevallen, als u uw verloren foto’s wilt herstellen, is Yodot Mac Photo Recovery uw beste keuze.

Yodot Software kan worden gebruikt om foto’s te herstellen van beschadigde iPhoto-bibliotheek die is opgeslagen op uw Mac of andere opslagapparaten zoals externe harde schijven of USB-flashstations. De software ondersteunt verschillende fotoformaten zoals JPEG-, PNG-, BMP-, PSD- en RAW-afbeeldingen enz.

Raadpleeg voor een gedetailleerde gids over het herstelproces foto’s herstellen van beschadigde iPhoto-bibliotheek. Downloaden een proefversie van de software en zie hoe gemakkelijk gegevensherstel kan worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *