Vast – Macintosh HD is niet Gemonteerd op High Sierra / Schijfhulpprogramma

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/05/Macintosh-not-Mounted.jpg

U hebt zojuist belangrijke bestanden van uw vriend naar uw externe schijf gekopieerd. U sluit het alleen aan op uw systeem om erachter te komen dat de schijf niet wordt gekoppeld. U verwijdert de schijf, probeert een andere poort, start het systeem opnieuw op en plaatst deze opnieuw. De drive wordt niet weergegeven als gemonteerd. De montage betekent om de schijf beschikbaar te maken voor het besturingssysteem om lees- en schrijfbewerkingen uit te voeren.

U kunt de schijf selecteren en op de houder klikken om de schijf toegankelijk te maken voor het besturingssysteem.

Zelfs nadat u uw schijf op het systeem hebt aangesloten, wordt deze mogelijk niet weergegeven in de lijst met verbonden apparaten. Hier zijn enkele redenen waarom dit zou kunnen gebeuren:

  • Onjuiste opmaak van de schijf: De schijf die u probeert aan te sluiten, moet worden geformatteerd in Mac OS Extended (Journaled) -indeling of andere door Mac ondersteunde indelingen. Als dit niet het geval is, wordt schijf niet herkend.
  • Beschadigde schijf: De schijf zelf is beschadigd, waardoor u geen toegang hebt tot gegevens erin.
  • Onjuiste verwijdering van de schijf: Als u de schijf hebt verwijderd zonder deze op de juiste manier uit het systeem te verwijderen, zijn de schijfmachtigingen beschadigd, wat een correcte schijfmontage verhindert.
  • Stroomstoring: Een plotselinge stroomonderbreking kan de schijf beschadigen en problemen veroorzaken tijdens het monteren op het systeem.
  • Hardware probleem: De kabel die de schijf met het systeem verbindt, is defect en daarom heeft u er geen toegang toe.

Hoe schijfkoppelingsproblemen op te lossen?

U kunt de optie Disk Utility gebruiken om de harde schijf montage probleem op te lossen.

  • Als de schijf zichtbaar is in Schijfhulpprogramma maar niet kan worden gekoppeld, selecteert u de schijf en klikt u op Verify Disk.
  • Als u fouten vindt, klikt u op Herstelschijf om alle gedetecteerde problemen te herstellen. Als dit proces met succes is voltooid, verwijdert u uw schijf en sluit u deze opnieuw aan.
  • Als bovenstaande methode niet werkte, kunt u kiezen voor “live verificatie”. Schakel uw systeem uit. Start uw systeem opnieuw op met de schijf nog steeds verbonden.
  • Nadat het systeem is opgestart, drukt u op Command+R. Er verschijnt een menu. U kunt hier Schijfhulpprogramma selecteren. Selecteer uw schijf en volg de procedure die in de tweede stap wordt vermeld.
  • Als het schijfhulpprogramma niet correct functioneert, kunt u het openen via de Terminal.

Ga naar Applications -> Terminal.

Invoeren: diskutillijst (dit toont alle beschikbare volumes)

Controleer het volume-ID in de tabel.

Invoeren: diskutil-reparatie Volume [schijfvolume-ID].

Gegevensherstel met Yodot Mac Data Recovery-software

Als geen van de bovenstaande methoden werkte, kunt u de schijf opnieuw formatteren en opnieuw proberen te mounten.

Voordat u opnieuw formatteert, is het belangrijk om een back-up van al uw gegevens te maken. Yodot Mac Data Recovery-software is een van de beste tools om gegevens te herstellen van corrupte, niet-monterende, niet-reagerende harde schijven.

De algoritmen zijn extreem sterk en kunnen gegevens uit vrijwel elke omstandigheid herstellen. Alle soorten harde schijven, USB-schijven, geheugensticks worden ondersteund door de tool voor gegevensherstel.

Als uw harde schijf is gecrasht terwijl u een herstelmethode probeert of toegang probeert te krijgen tot de schijf, kunt u gegevens herstellen met Yodot Mac Data Recovery Tool. Het kan gegevens herstellen van gecrashte imac vrij naadloos en in een zeer korte periode.

De software werkt op alle versies van Mac-besturingssystemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *