Vast -Systeemback up Mislukt in Windows 10

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/06/Backup-Failed-Windows-10.jpg

Systeemback-ups zijn uiterst nuttig bij gebeurtenissen zoals systeemstoringen of virusaanvallen. Als u met belangrijke gegevens werkt, is het altijd een goed idee om op elk moment een back-up te hebben.

In sommige situaties kunt u echter fouten tegenkomen bij het maken van een back-up van gegevens. Sommige fouten zijn onder andere ‘Windows 10-back-up is niet voltooid’ of ‘Windows 10-back-up is niet voltooid’.

Dit artikel behandelt enkele mogelijke redenen en oplossingen om de fout op te lossen.

Oplossing 1: Verwijder eerdere back-ups

U kunt mogelijk geen systeemback-ups maken als de vorige back-upbestanden nog steeds op dezelfde locatie staan. Zoek de oude back-up door naar C: \ System Volume Information \ te gaan, zoek de map met de naam ‘WindowsImageBackup’ en verwijder deze. Als u nog steeds de oude back-ups wilt, verplaatst u deze naar een andere locatie.

Oplossing 2: Voer Systeembestandscontrole uit

Corruptie in systeembestanden kan ervoor zorgen dat u geen systeemback-up kunt maken. Om dit probleem op te lossen, is SFC, kort voor systeembestandscontrole, een geweldig hulpmiddel. Het vindt en repareert corruptie in uw systeembestanden. Om het hulpprogramma uit te voeren,

  • Pers Windows + X en open command prompt (Admin)
  • Typ vervolgens ‘SFC / SCANNOW’ en druk op Enter
  • Wanneer het gereedschap reparatie is voltooid, typt u QUIT om de opdrachtprompt af te sluiten en het systeem opnieuw opstarten.

Nu zou u een systeemback-up moeten kunnen maken. Als u dit nog steeds niet kunt, gaat u door naar de volgende stap.

Oplossing 3: Gebruik de opdracht CHKDSK

Corrupte bestanden kunnen ervoor zorgen dat u geen systeemkopie kunt maken. CHKDSK is een ingebouwde tool om de integriteit van bestanden te controleren en eventuele beschadigingen op te lossen. Om CHKDSK uit te voeren,

  • Pers Windows + X en open Command Prompt (Admin)
  • Typ ‘CHKDSK <Uw drive>: / R’.

Met deze opdracht worden eventuele corruptieproblemen in de opgegeven schijf opgelost. Herhaal de stappen voor alle partities op uw harde schijf. Het kan even duren voordat het hulpprogramma het proces heeft voltooid. Nadat de corruptie is gerepareerd, kunt u mogelijk een systeemkopie maken.

Oplossing 4: Schakel systeembescherming in

Het kan nodig zijn dat u systeembescherming inschakelt om een systeemkopie te maken. Om het in te schakelen,

  • Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en klik Search
  • In de zoekbalk typt System
  • Klik vervolgens op Systeem. Wanneer het systeemvenster wordt geopend, klikt u op System Protection aan de linkerkant om te openen System Properties
  • Ga vervolgens naar het tabblad Systeembescherming en selecteer Windows 10 (System) en klik Configure
  • kiezen Turn on system protection en klik Apply

Oplossing 5: Schakel schijfopruimers of optimizers uit

Sommige apps zoals schijfopruimers of optimizers die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen bepaalde conflicten veroorzaken waardoor u geen systeemkopie kunt maken. Het is dus een goed idee om deze apps uit te schakelen voordat u probeert een systeemkopie te maken.

Conclusie: het is geweldig dat u denkt aan een systeemback-up en voorbereid bent op ongelukkige situaties en gegevensverlies. Als u echter gegevens bent verloren en op zoek bent naar herstelopties, gebruikt u Yodot Software om u te helpen. Het biedt een uitgebreide hersteloplossing voor harde schijven voor al uw behoeften, of het nu gaat om fouten bij het partitioneren of vanaf RAW-harde schijven. Het kan ook worden gebruikt om gegevens te herstellen na het formatteren van een schijf. Raadpleeg voor meer informatie bestanden herstellen van geformatteerde harde schijf Windows 10.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *