Wat te Doen Wanneer Mac Herstellen Werkt Niet voor Gegevensherstel?

Mac Time Machine not Working

Over Time Machine functie Mac’s

Je bent misschien al bekend met de Time Machine-functie die op de meeste Mac’s beschikbaar is. Met deze functie kunt u een back-up van alle bestanden en mappen op uw Mac opslaan op een extern opslagapparaat. Een extern apparaat kan zoiets zijn als een externe harde schijf of SSD verbonden via USB, FireWire, Thunderbolt of via een Wi-Fi-verbinding.

Het instellen van Time Machine voor de eerste keer kan enige tijd duren, dus wees geduldig en wacht tot het proces is voltooid. Zodra dat is gebeurd, wordt Time Machine automatisch bijgewerkt zonder dat u zich daar druk over hoeft te maken. Zodra de back-upschijf van Time Machine vol is, worden oude bestanden automatisch verwijderd om plaats te maken voor nieuwe.

Om deze reden gebruiken veel gebruikers Time Machine voor reguliere back-ups, maar slaan volledige back-ups op een extern opslagapparaat op met andere back-uptools zoals Carbon Copy Cloner.

Maar vanwege verschillende factoren kunt u situaties tegenkomen waarin Time Machine faalt of problemen veroorzaken. Wat kunt u doen als Time Machine de Mac niet naar een eerdere datum kan herstellen? Laten we hier in dit artikel kijken.

Redenen waarom u Mac niet kunt herstellen met Time Machine

 • Fouten zoals ‘Het back-upvolume is alleen-lezen’ in de Time Machine-schijf
 • Beschadigde bestanden in de Time Machine-schijf
 • Problemen met Time Capsule
 • Fouten in de configuratie van Time Machine
 • Fysieke schade aan de schijf waar Time Machine zijn bestanden heeft opgeslagen

Wat te doen als u Mac niet kunt herstellen met Time Machine?

Overweeg een situatie waarin u probeert een back-up van bestanden te maken op Time Machine. Maar om de een of andere reden kunt u ze niet herstellen en ontvangt u een foutmelding. Wat te doen in dergelijke situaties?

Gebruik Yodot Mac data herstel software om bestanden te herstellen voor het geval Time Machine faalt en u uw Mac niet naar een eerdere datum kunt herstellen.

Stappen om gegevens te herstellen van Time Machine-schijf met behulp van Yodot-gegevensherstelsoftware

De volgende stappen helpen u bij het herstellen van bestanden met Yodot als Time Machine mislukt en u uw Mac niet kunt herstellen.

 1. Downloaden en installeer Yodot data recovery software op uw Mac-systeem en sluit de Time Machine backup schijf
 2. Selecteer vervolgens de optie met het label Recover Volumes/Drives vanuit het hoofdscherm gevolgd door Partition Recovery
 3. Selecteer nu de schijf die Time Machine-schijf vertegenwoordigt en klik Next
 4. De software scant de Time Machine-schijf en geeft alle gevonden bestanden weer
 5. Nu kan je preview bestanden om de effectiviteit van de software te controleren
 6. Selecteer ten slotte de gewenste bestanden en sla ze op een geschikte locatie op

Nadat het herstelproces is voltooid, hebt u toegang tot Time Machine-bestanden op de locatie die is opgegeven in de laatste stap (stap 6) van het herstelproces.

Opmerking: Er is ook een versie voor bestandsherstel van Yodot beschikbaar waarmee u dat kunt herstel verwijderde bestanden van Mac. Per ongeluk verwijderde bestanden, bestanden die verloren zijn gegaan tijdens knippen en plakken en bestanden die verloren zijn gegaan door een virus kunnen allemaal worden hersteld met deze tool.

Conclusie

Om problemen met Time Machine te voorkomen, moet u er als algemene vuistregel voor zorgen dat u een opslagstation gebruikt zonder bestaande problemen. Ook als uw Time Machine is mislukt vanwege een eenmalig iets zoals stroomuitval of willekeurige redenen, dan komt het waarschijnlijk wel goed. Maar als het probleem zich opnieuw voordoet, kan dit om andere redenen zijn, waarbij u beter de schijf kunt vervangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *