Wat te Doen Wanneer MP4 Bestand Wordt Niet Afgespeeld op Windows Media Player

“Ik heb een belangrijk MP4-videobestand gemaakt met Camtasia Studio. De video speelde goed in Camtasia Studio Player, maar niet op Windows Media Player. De WMP kan geen video van mijn MP4-bestand afspelen. Hoe herstel je het?”

MP4 is het bekende videobestandsformaat dat op verschillende apparaten en mediaspelers kan worden afgespeeld. Het is echter mogelijk dat uw Windows Media Player deze MP4-video’s niet afspeelt of dat u problemen ondervindt met het afspelen van video of audio in het bestand.

Waarom geeft MP4-bestand geen video weer met Windows Media Player?

Volgens de Microsoft-lijst van bestandstypen die worden ondersteund door Windows Media Player, is het duidelijk dat Windows Media Player 7, WMP voor Windows XP, WMP 9-serie, Windows Media Player 10/11 geen MP4-bestandsindeling ondersteunt.

Hoewel Windows Media Player 12 MP4-video’s afspeelt, ondersteunt het niet het afspelen van alle MP4-bestandsindelingen.

MP4 is een containerindeling die meerdere video- en audiostreams omvat. In het geval, de video- of audiostreams die worden gecodeerd door codecs die niet worden ondersteund door WMP 12, dan zal Windows Media Player uw MP4-videobestanden niet afspelen of ondervindt u problemen zoals geluid speelt niet, geen video, andere synchronisatieproblemen of al deze .

Hoe Windows Media Player te Maken Speel MP4 Video?

Om het MP4-bestand te repareren wordt geen video weergegeven met Windows Media Player-probleem dat u hieronder stapsgewijs kunt volgen.

Oplossing 1# Installeer Codecs voor WMP

Ten eerste, check voor de laatste updates beschikbaar zijn voor uw Windows-gebruik Automatic Updates keuze. Automatic Updates zal downloaden en installeren van nieuwe / vereiste codecs voor Windows. Windows-updates te installeren, gaat u naar Start menu, klik op de Control Panel en selecteer Windows Updates. Als u de nieuwste of aanbevolen updates ziet, installeer deze dan.

Automatische updates installeren in WMP,

  • Open Windows Media Player en selecteer Tools
  • Klik op Options en schakel over naar Player tab
  • Onder Automatic updates, controleren Once a day en klik OK

Om noodzakelijke codecs in WMP voor uw MP4-bestanden te installeren,

  • Start Windows Media Player, ga naar Tools en selecteer Options
  • Onder het tabblad Player en kies Download codecs automatically en raak OK
  • Speel het MP4-bestand af, klik op Install wanneer u wordt gevraagd om de codec te installeren

Soms worden MP4-videobestanden geen video weergegeven in Windows Media Player of kan WMP de videoclip helemaal niet afspelen als het videobestand beschadigd of beschadigd is. Probeer in dat geval uw niet-afspeelbare MP4-bestand af te spelen op andere spelers zoals VLC mediaspeler, KM-speler, GOM Media Player, enz.

Als je de video niet in een van de spelers kunt afspelen, repareer vervolgens het corrupte MP4-videobestand met behulp van aanbevolen video-reparatiesoftware zoals Yodot MOV Repair in enkele eenvoudige stappen. Deze krachtige video reparatie tool repareert efficiënt gebroken of beschadigde MP4-, MOV- en M4V-videobestandsindelingen op een probleemloze manier. Download dus gratis de video-reparatiesoftware en repareer eenvoudig uw MP4-videobestanden.

Oplossing 2# Converteer MP4-video’s in Windows Media Player

Converteer MP4-bestand naar ondersteunende bestandsindelingen van Windows Media Player met behulp van onderstaande stappen.

Notitie: Probeer deze stappen op een kopie van uw MP4-videobestand.

  • Open uw MP4-bestand in Windows Media Player, klik op Organize en selecteer Options
  • Overschakelen naar Rip Music sectie, klik op de Change en vermeld de bestemmingslocatie om het geconverteerde videobestand op te slaan
  • In Rip settings, onder Format kiezen MP3 en druk op de OK knop

Nu kunt u het geconverteerde MP4-videobestand zonder problemen afspelen in Windows Media Player.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *