Wat te Doen Wanneer Time Machine Werkt Niet Na Mojave Update?

Mac OS Mojave is een ongelooflijk snel en stabiel besturingssysteem dat veel gebruikers blij heeft gemaakt. Sommige van de nieuwe functies zoals stacks, de donkere modus, verbeteringen in de Finder, nieuwe applicaties, finder en screenshotverbeteringen enz. Zijn bijzonder nuttig.

Maar zoals elke andere OS-versie, ervaren gebruikers die Mojave gebruiken ook bepaalde problemen. Bepaalde apps van derden werken niet, Mac loopt vaak vast, Mac loopt vast op het inlogscherm, Time Machine werkt niet en zijn enkele van de meest voorkomende problemen die gebruikers ervaren. In deze blogpost behandelen we oplossingen om het probleem op te lossen dat Time Machine niet werkt na de Mojave-upgrade.

Oplossingen op te Lossen ‘Time Machine Werkt Niet Na Mojave Update’

Oplossing 1

Sommige gebruikers klagen dat wanneer ze de Time Machine-back-up proberen te gebruiken, ze een foutmelding krijgen ‘Er is een fout opgetreden bij het kopiëren van bestanden’. Om dit Time Machine-probleem op te lossen, volgt u de onderstaande stappen.

  1. Ga naar de Apple-menubalk en selecteer Time Preferences
  2. Kies dan Time Machine > Beurt OFF
  3. Ga dan naar Macintosh HD en selecteer Library Preferences
  4. In de Preferences map, verwijder het bestand ‘com.apple.TimeMachine.plist’
  5. Selecteer nu Time Preferences en open Time Machine opnieuw
  6. Kies een externe schijf als doel om Time Machine-back-up op te slaan en het back-upproces te starten

Deze stappen helpen u de fout op te lossen waardoor u geen back-up kon maken.

Oplossing 2

Mac OS Mojave staat het gebruik van Terminal’s hulpprogramma-opdracht met Time Machine niet toe en daarom ontvangt u mogelijk een foutmelding. Bijvoorbeeld, het uitvoeren van de opdracht ‘$ sudo tmutil listbackups’ via de terminal geeft een foutmelding ‘De bewerking kon niet worden voltooid omdat‘ tmutil ’geen toegang kon krijgen tot de privétoepassing op de back-upschijf’.

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

  1. Klik op het Apple-menu en selecteer System Preferences
  2. Klik op de Security & Privacy icoon
  3. Onder de Privacy tabblad, selecteer ‘Terminal’ toe te voegen aan de lijst met apps die toegang hebben tot applicatiegegevens.

Nu zou u Time Machine zonder problemen moeten kunnen gebruiken en een back-up van gegevens kunnen maken.

Gegevens herstellen met Yodot-gegevensherstelsoftware

Time Machine is ongetwijfeld een betrouwbaar middel om een back-up van gegevens te maken en deze indien nodig te herstellen. Er kunnen echter situaties zijn waarin Time Machine kan uitvallen of er kan schade aan de schijf zijn waarbij Time Machine de back-up heeft opgeslagen. In andere gevallen kan Time Machine-back-up per ongeluk worden verwijderd vanwege menselijke fouten. Het wordt dus onvermijdelijk dat u in dergelijke gevallen gegevens herstelt en daarvoor is bewezen dat gegevensherstelsoftware zoals Yodot uiterst nuttig is.

Het is ontworpen om per ongeluk verwijderde Time Machine-back-upbestanden binnen enkele minuten te herstellen. Met deze tool worden gegevens hersteld in dezelfde vorm als die oorspronkelijk was wanneer een back-up werd gemaakt met Time Machine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *