Deze PC Heeft een de Schijflay-Out voor UEFI-Firmware Wordt niet Ondersteund Fout Repareren

featured-image-this-pc-has-an-unsupported-disk -layout-for-uefi-firmware

Vanaf de dag dat Microsoft Windows 10 lanceerde, hebben miljoenen gebruikers hun besturingssysteem geüpgraded naar de nieuwste editie van Windows. Maar weinig van de Windows-gebruikers die een upgrade naar Win 10 hebben uitgevoerd, hebben een foutbericht ontvangen waarin staat dat Windows 10 niet kan worden geïnstalleerd. Windows kan niet worden geïnstalleerd omdat deze pc een niet-ondersteunde schijflay-out heeft voor UEFI-firmware “tijdens het downloaden en installeren van Windows 10-updates.

U kunt deze fout niet negeren, omdat deze voorkomt dat u de Windows-updates installeert, aangezien Windows-updates worden vrijgegeven deze PC heeft een de schijflay-out voor UEFI-firmware wordt niet ondersteund fout repareren en verhoog de systeemprestaties.

Waar bij sommige gebruikers een andere vorm van hetzelfde foutbericht wordt aangetroffen: ‘Deze pc kan niet worden uitgevoerd Windows 10. Windows kan niet worden geïnstalleerd omdat deze pc een niet-ondersteunde schijflay-out heeft voor UEFI-firmware.” Daarom kunnen ze Windows 10 niet op de computer installeren.

Welke oorzaken heeft deze pc een niet-ondersteunde schijflay-out voor UEFI-firmwarefout?

Over het algemeen verschijnt dit foutbericht op computers met zowel UEFI- als BIOS-firmware (hybriden). Dit komt omdat het Windows 10-besturingssysteem of de Windows 10-update niet kan worden geïnstalleerd / uitgevoerd op een MBR-schijf van een UEFI-computer.

Zelfs als u Windows 10 met succes kunt installeren op een MBR-schijf van het UEFI-systeem, zult u later vastlopen bij het installeren van Windows 10-updates.

GPT en UEFI zijn dus direct aan elkaar gekoppeld, net als uw Windows 10 OS- en Windows 10-updates. U kunt dus upgraden naar Windows 10 / de updates alleen installeren op een GPT-harde schijf van de UEFI-firmwarecomputer.

Hoe Deze PC Heeft een de Schijflay-Out voor UEFI-Firmware Wordt niet Ondersteund Fout Repareren:

Voorzichtigheid: Het wordt aanbevolen om een back-up te maken van uw belangrijke of volledige gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen voordat u aan de slag gaat met het reparatieproces. U kunt dit doen door eenvoudig een afbeeldingsbestand (systeemimage) van uw harde schijf te maken en dit later te herstellen wanneer u succesvol bent deze PC heeft een de schijflay-out voor UEFI-firmware wordt niet ondersteund fout reparatie. Zo niet, verplaats dan de vereiste gegevens of al uw bestanden rechtstreeks van de harde schijf (HDD) naar een extern opslagapparaat zoals een externe harde schijf, SSD, USB-flashstation.

Methode 1: Maak een MSR-partitie

 • Open Command Prompt net zo Beheerder (van de Start menu zoek opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op opdrachtprompt en selecteer Run as administrator).
cmd-run-as-admin
 • Typ diskpart en raak Enter knop. 
 • Typ vervolgens list disk en druk op Enter.
https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2019/02/diskpart-disk-list.png
 • Nu ziet u alle schijven die op het systeem zijn aangesloten. Als u een * -teken ziet onder GPT voor uw schijf (waarop u Windows 10 probeert te installeren), is het duidelijk dat uw systeem de GPT-partitiestructuur gebruikt, dus ga door met het maken van een MSR-partitie met de volgende instructies.

Typ onderstaande opdrachten om een MSR-partitie te maken en druk op Enter na elke:

 • select disk D (vervangen D met uw schijfnummer waarop u Windows 10 wilt installeren)
 • List partition
 • create partition msr size=128
 • list partition
 • exit

Als u niets (geen * -markering) ziet onder de GPT van uw schijf, moet uw harde schijf worden geconverteerd naar GPT-indeling door Windows 10 schoon te installeren. Zo ja, ga dan direct naar Method 2.

Wees voorzichtig bij het gebruik van de opdrachtprompt om de partities en structuur van uw harde schijf te wijzigen. Omdat er geen manier is voor jou om gegevens te herstellen van een per ongeluk verwijderde partitie, van de harde schijf met een ontbrekende partitietabel, na beschadiging / beschadiging van de partitietabel, of om de verloren partitie te herstellen vanuit een niet-toegewezen ruimte op de harde schijf anders dan met behulp van een programma voor gegevensherstel.

Lees dus goed de uitvoer, fouten of waarschuwingen die u ziet in het opdrachtprompt-editorvenster. Typ elk commando zorgvuldig en wacht tot het voltooid is. Typ vervolgens de volgende.

Methode 2: Clean Installeer Windows 10

 • Start uw systeem op met een opstartbare Windows 10 dvd / USB
 • Klik op de Install Now knop
click-install-now-button-windows10-setup
 • Voer uw Windows 10-licentiesleutel in (u kunt ervoor kiezen I don’t have a product key optie als u Windows 10 opnieuw installeert)
product-key
 • Selecteer de versie van Windows 10 die u wilt installeren
 • Vink het selectievakje aan I accept the license terms to agree en gaan Next
 • Kiezen Custom: Install Windows only (advanced)
custom-install-windows-only
 • In de “Where do you want to install Windows?” scherm, selecteer en Delete alle vorige partities één voor één

Nu wordt uw schijf weergegeven als Drive D Unallocated Space (uw schijfnummer zal aanwezig zijn in plaats van D) samen met de totale grootte.

 • Selecteer Drive D Unallocated Space en klik Next
drive-d-unallocated-space

Volg de instructies op het scherm om de installatie van Windows 10 schoon te maken. Windows converteert de niet-toegewezen ruimte op uw harde schijf naar partities en tegelijkertijd wordt de schijf geconverteerd naar GPT-indeling. Wanneer u met succes bent voltooid met het installatieproces van Windows 10, stelt u uw account in en voltooit u de configuraties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.