Hoe een Beschadigde Partitie Repareren en Gegevens Herstellen? | Bewezen oplossing – [2024]

Vraagt u zich af hoe u gegevens van een beschadigde partitie kunt herstellen? Op zoek naar de mogelijke manieren om een beschadigde partitie te herstellen en hoe u deze kunt repareren, biedt deze pagina een eenvoudige en duidelijke handleiding waarmee u alles kunt leren wat u moet weten over het herstellen van beschadigde partities. Het biedt ook verschillende doe-het-zelf-methoden om de beschadigde partitie te repareren.

Een partitie is een sectie of divisie van een opslagapparaat, zoals een harde schijf. Het helpt bij het organiseren en beheren van gegevens door deze in verschillende secties te verdelen. Elke partitie heeft zijn eigen bestandssysteem en wordt behandeld als een onafhankelijke eenheid. Het zorgt voor een beter gegevensbeheer en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het installeren van besturingssystemen of het organiseren van gebruikersbestanden.

Maak je geen zorgen als je partities hebt beschadigd en gegevens bent kwijtgeraakt. Dit artikel zal u helpen begrijpen wat ze zijn, waarom gegevensverlies optreedt en hoe u uw verloren gegevens kunt herstellen met behulp van eenvoudige methoden en een betrouwbare tool genaamd Yodot Hard Drive Recovery.

Beschadigde/beschadigde partities begrijpen

Een partitie is een gedeelte van de opslagruimte van een computer dat wordt gebruikt om gegevens te ordenen en op te slaan. Wanneer een partitie beschadigd raakt, is er iets misgegaan met die specifieke sectie en functioneert deze niet goed. Corruptie kan om verschillende redenen voorkomen, zoals softwarefouten, stroomstoringen of hardwarefouten.

Vergeet niet altijd voorzichtig te zijn en preventieve maatregelen te nemen, zoals het up-to-date houden van uw systeem en het gebruik van betrouwbare opslagapparaten om beschadigde partities te repareren.

Als uw harde schijfpartitie beschadigd is, ga dan onmiddellijk verder met het herstellen van gegevens van de partitie en ga verder met het repareren ervan.

Om uw beschadigde partitie gemakkelijk te herstellen, kunt u een professionele partitiehersteltool zoals Yodot gebruiken.

Yodot is krachtige software die is ontworpen voor het herstellen van verloren of verwijderde bestanden van verschillende opslagapparaten. Het biedt een geavanceerde partitieherstelfunctie waarmee verloren partities snel kunnen worden hersteld en waardevolle gegevens kunnen worden hersteld. Als u een beschadigde of corrupte partitie heeft ervaren, hoeft u zich geen zorgen te maken. Download eenvoudigweg Yodot Hard Drive Recovery om uw waardevolle gegevens in een mum van tijd efficiënt op te halen.

Herstel beschadigde/corrupte Partitie met Behulp Van dataherstelsoftware

I. Yodot Herstel van Harde Schijf

Yodot Hard Drive Recovery-software is een betrouwbare oplossing voor het herstellen van beschadigde of beschadigde gegevens van uw computer of opslagapparaten. Het is compatibel met alle soorten harde schijven en kan effectief gegevens herstellen van beschadigde of beschadigde schijven.

Als je daar een hulpmiddel voor nodig hebt recover data from your corrupted hard drive, Yodot Herstel van harde schijven is een uitstekende keuze.

Stappen om beschadigde partitie herstellen:

Stap 1: Download EN Run de Yodot Herstel van harde schijf

Stap 2: Nadat u de software hebt geïnstalleerd, opent u de applicatie en kiest u de optie voor partition recovery.

download-and-run-yodot-hard-drive-recovery

Stap 3: Zoek en selecteer in de lijst met schijven de beschadigde gepartitioneerde harde schijf. Ga verder door op te klikken “Next.” Kies vervolgens de specifieke partitie die u wilt herstellen en klik op “Next” om het herstelproces te starten.

select-the-corrupted-partition-hard-drive-and-click-on-next

Stap 4: Markeer de mappen en bestanden die u wilt herstellen met behulp van de Data View of File Type View tabbladen.

mark-the-folder-you-want-to-restore-using-data-view-or-file-type-view

Stap 5: U kunt een voorbeeld van de herstelde bestanden van de beschadigde partitie bekijken met behulp van de Preview optie.

you-can-preview-the-recovered-files-using-preview-option

Stap 6: Sla ten slotte de herstelde bestanden op de gewenste bestemmingslocatie op door op het Save button.

save-your-recovered-files-to-your-preferred-destination-by-clicking-on-save

II. Herstel van Windows-bestanden

Microsoft biedt een gratis tool voor gegevensherstel genaamd Windows File Recovery, die werd uitgebracht in mei 2020. Hiermee kunt u bestanden herstellen met uw Microsoft-account.

Hier zijn de stappen om Windows Bestandsherstel te installeren en te gebruiken voor gegevensherstel:

Stap 1: Open de Microsoft Store, zoek naar Windows-bestandsherstel en klik op Ophalen.

Recover-a-damaged-partition-using-windows-file-recovery

Stap 2: Open de opdrachtprompt en voer de opdracht in “winfr C: D:\RecoveredFiles /regular” (vervang”C:” met de stationsletter en “D:\RecoveredFiles” met het uitvoerpad) en druk vervolgens op Enter.

open-command-prompt-and-type-winfr C: D:\Recoverdfiles/regular"-to-fix-corrupted-partition

Stap 3: druk op “Y” verder gaan. Zodra het herstelproces is voltooid, drukt u op “Y” nogmaals om de herstelde bestanden te openen.

press-y-to-proceed-to-recover-corrupted-partition

Zodra u klaar bent met het herstellen van de gegevens, volgt u het volgende gedeelte om de beschadigde schijfpartitie te repareren en problemen daarin op te lossen.

Oplossingen om Beschadigde of beschadigde partities te repareren

Er zijn verschillende manieren om beschadigde/beschadigde partities te repareren en gegevens ervan te herstellen. In het onderstaande gedeelte vindt u enkele beproefde manieren om dit te doen.

Fix 1: Stationsletter toevoegen of wijzigen

Stap 1: Klik om te beginnen met de rechtermuisknop op de Start-knop in Windows en selecteer “Disk Management” uit het menu dat verschijnt.

Recover-using-Disk-management

Stap 2: Zoek eerst de schijf die het probleem veroorzaakt. Klik met de rechtermuisknop op dat station en klik vervolgens op “Change Drive Letter and Paths…”

change-drive-letter-and-paths-torecover-corrupted-partition

Stap 3: Wanneer een pop-upvenster verschijnt, zoekt u de huidige stationsletter en klikt u erop. Selecteer vervolgens de optie “Change…”

locate-the-current-drive-letter-and-select-the-option-change-to-fix-the-damaged-partition

Stap 4: Selecteer ‘Wijs de volgende stationsletter toe’, kies een letter uit het vervolgkeuzemenu aan de rechterkant en klik “OK.”

select-assign-the-following-drive-letter-and-click-ok-to-repair-the-damaged-partition

Als de bovengenoemde methode niet werkt, probeer dan de onderstaande methode te gebruiken CheckDisk (CHKDSK).

Fix 2: Repareer een beschadigde Partitie met Behulp CheckDisk

Als u een beschadigde partitie met een beschadigd bestandssysteem heeft, kunt u de ingebouwde schijfcontroletool van Windows gebruiken om deze te repareren.

Stap 1: Om de opdrachtprompt als beheerder te openen, druk op “Windows+  R,” type “CMD,” and hit enter.

Stap 2: Voer het commando in “CHKDSK” en druk vervolgens op de Enter sleutel om te scannen op partitiefouten in de beschadigde partitie.

Stap 3: Om de gewenste schijf te repareren (laten we zeggen dat het schijf F is), typt u “chkdsk G: /f /r /x” en druk op Enter.

Repair-corrupted-partition-using-checkdisk-to-recover-damaged-partition

Nadat het proces is voltooid, controleert u of de bestanden op de partitie in goede staat zijn en toegankelijk zijn.

Fix 3: Beschadigde Partitie Repareren Behulp Van TestDisk

TestDisk is een gratis en open source partitieherstelprogramma dat gespecialiseerd is in het herstellen van verloren partities. Het werkt via een opdrachtregelinterface, maar is gebruiksvriendelijk als u de meegeleverde instructies volgt. TestDisk is voor financiering afhankelijk van donaties en kan uw verloren partities effectief herstellen.

Als geen van de bovengenoemde oplossingen voor u niet heeft gewerkt, probeer dan TestDisk als alternatieve optie.

Stap 1: Download en extraheer de TestDisk map naar uw computer.

fix-damaged-partition-using-testdisk

Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op “testdisk_win” en selecteer “Run as administrator.” Als Microsoft Defender SmartScreen blokkeert het, klik “More info” en kies dan “Run anyway.”

right-click-on-testdisk-win-and-select-run-as-administrator-to-fix-corrupted-partition

Stap 3: Als u wilt doorgaan zonder een logboek aan te maken, gebruikt u de pijltoetsen om te selecteren “No Log” en druk op Enter. Als u wilt, kunt u ervoor kiezen om een logboek aan te maken.

select-no-log-and-press-enter-to-recover-corrupted-partition

Stap 4: Kies de harde schijf met de beschadigde partitie door deze te markeren en druk vervolgens op Enter.

choose-the-corrupted-hard-drive-partition-and-press-enter-tofix-partition

Stap 5: Kies het juiste type partitietabel. TestDisk detecteert dit doorgaans automatisch en gaat naar de juiste optie. Druk gewoon op Enter verder gaan.

testdisk-detects-automatically-and-moves-to-correct-option-to-repair-corrupted-partition

Stap 6: druk op Enter toelaten TestDisk om de schijf te analyseren.

press-enter-to-allow-testdisk-tofix-damaged-partition

Step 7: druk op Enter nogmaals om het snelle zoekproces te starten.

press-enter-to-begin-quick-search-process-to-repair-corrupted-partition

Stap 8: Selecteer de lost partition en druk op Enter nadat de scan is voltooid.

select-the-lost-partition-and-press-enter-to=fix-corrupted-partition

Stap 9: Navigeer naar de “Write” optie en druk op Enter.

navigate-to-right-and-click-enter

Stap 10: druk op Y om de nieuwe partitietabel te bevestigen en te schrijven.

Stap 11: druk op Enter verder gaan. Uw computer moet dan opnieuw opstarten.

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u uw beschadigde partitie herstellen. Zodra het reparatieproces succesvol is voltooid, heeft u toegang tot uw gegevens.

Als u de beschadigde partitie niet zelf kunt repareren, raadpleeg dan een gegevensherstelservice waarvan bekend is dat zij dit doen. Omdat experts over alle gespecialiseerde hulpmiddelen en expertise beschikken om de beschadigde partitie te repareren.

Wat veroorzaakt partitieschade?

Verschillende factoren kunnen schade aan de partitie veroorzaken. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van partitieschade:

Symptomen Beschrijving
Slechte sectoren:Wanneer bepaalde gebieden op een harde schijf lees-/schrijffouten ontwikkelen of defect raken, kan dit leiden tot partitieschade.
Schijffragmentatie:Wanneer een partitie na verloop van tijd te gefragmenteerd raakt, kan deze langzamer gaan werken en mogelijk beschadigd raken.
Hardwareproblemen:Als de kabels, connectoren of onderdelen in uw computer niet correct werken, kunnen ze schade aan uw partities veroorzaken.
Menselijke fout:Het per ongeluk verwijderen of formatteren van partities, het maken van fouten tijdens het beheer ervan of het gebruik van onbetrouwbare tools kan tot schade leiden.
Malware-aanval:Schadelijke virussen of malware kunnen partities infecteren en schade veroorzaken. Hierdoor kunnen uw bestanden ontoegankelijk worden of zelfs verloren gaan.

Vergeet niet dat het belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals regelmatige back-ups en het gebruik van betrouwbare hardware en software om het risico op partitieschade te minimaliseren.

Veel voorkomende symptomen van beschadigde/beschadigde Partities

Hier zijn enkele veelvoorkomende symptomen die erop wijzen dat u mogelijk beschadigde partities heeft:

  • Foutmeldingen: Mogelijk ziet u regelmatig foutmeldingen wanneer u probeert te werken met bestanden op de partitie.
  • Ontbrekende bestanden of mappen: Bestanden of mappen binnen de partitie kunnen plotseling verdwijnen of ontoegankelijk worden.
  • Vreemde geluiden uit het opslagapparaat: Als u ongebruikelijke klik- of knarsgeluiden vanaf uw harde schijf hoort, kan dit duiden op fysieke schade aan de partitie.
  • Systeem crasht: De computer kan onverwachts crashen of opnieuw opstarten vanwege de beschadigde partitie.
  • Mislukte schijfcontroles of scans: Wanneer u schijfcontroles of scans uitvoert, kunt u foutmeldingen ontvangen die wijzen op problemen met de partitie.

Als u een van deze symptomen opmerkt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verder gegevensverlies of schade te voorkomen. In het volgende gedeelte begeleiden we u door verschillende methoden voor het repareren en herstellen van partities.

Bonus punten:

Hoe beschadigde partities voorkomen?

Om beschadigde partities in de toekomst te voorkomen, kunt u de volgende stappen volgen:

  • Wees voorzichtig bij het wijzigen van de grootte of het formatteren van partities, omdat onjuiste acties kunnen leiden tot gegevensverlies of partitieschade. Controleer uw acties nogmaals en zorg ervoor dat u een back-up heeft van uw belangrijke gegevens voordat u wijzigingen aanbrengt.
  • Wanneer u externe opslagapparaten zoals USB-drives of externe harde schijven loskoppelt, zorg er dan voor dat u deze veilig verwijdert met behulp van de optie “Hardware uitwerpen” of “Hardware veilig verwijderen” in uw besturingssysteem. Dit helpt gegevenscorruptie en mogelijke schade aan de partitie te voorkomen.
  • Het maken van back-ups van uw bestanden zorgt ervoor dat u, zelfs als een partitie beschadigd raakt, nog steeds een kopie van uw gegevens heeft.

Door deze preventieve maatregelen te volgen, kunt u het risico op beschadigde partities minimaliseren en uw waardevolle gegevens beschermen.

Conclusie

Omgaan met een beschadigde partitie kan frustrerend zijn, maar je kunt deze herstellen met tools als Yodot Hard Drive Recovery en deze repareren met tools als CHKDSK en TestDisk. Voorkom toekomstige problemen door een back-up van gegevens te maken, betrouwbare antivirussoftware te gebruiken en opslagapparaten veilig te verwijderen.

Volg de instructies zorgvuldig tijdens het herstel. Door dit te doen, kunt u gegevens herstellen en de beschadigde/beschadigde partitie herstellen.

Veel Gestelde Vragen:

1. Welke stappen kan ik ondernemen om partitieschade in de toekomst te voorkomen?

Om partitieschade te voorkomen, wordt aanbevolen om regelmatig een back-up te maken van belangrijke gegevens, betrouwbare antivirussoftware te gebruiken om u te beschermen tegen malware-infecties, opslagapparaten veilig te verwijderen, plotselinge stroomuitval of onjuiste systeemuitschakelingen te voorkomen en regelmatig de gezondheid van uw harde schijf te controleren met behulp van diagnostische tests. hulpmiddelen.

2. Moet ik zelf proberen een beschadigde partitie te repareren??

Het repareren van een beschadigde partitie kan complex en riskant zijn. Het is raadzaam om basiskennis te hebben van technieken voor partitieherstel en de instructies zorgvuldig te volgen. Als u niet zeker bent of zich niet op uw gemak voelt bij het proces, kunt u het beste professionele hulp zoeken bij experts op het gebied van gegevensherstel.

3. Hoe kan ik vaststellen of een partitie beschadigd is?

Veel voorkomende symptomen van een beschadigde partitie zijn onder meer het onvermogen om toegang te krijgen tot bestanden of mappen, foutmeldingen bij het openen van de partitie, plotselinge systeemcrashes of vastlopen en ongewoon gedrag van het opslagapparaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *