Hoe kan Ik Mac Opstarten vanaf USB Stick

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/07/Mac-Boot-USB.jpg

Of u nu een Mac of een Windows-besturingssysteem gebruikt, één ding is zeker; ze kunnen beide op een of ander moment opstartproblemen tegenkomen. In dergelijke gevallen wordt een opstartmedium gebruikt, zoals een cd of dvd.

Maar voorbij zijn de dagen dat computers met opstartbare CD of DVD kwamen, in plaats daarvan zijn opstartbare USB-drives tegenwoordig de norm geworden.

In dit artikel leert u hoe u een Mac kunt opstarten vanaf een USB met opstartbaar besturingssysteem. Er zijn 2 manieren om dit te doen – één gebruikt het ingebouwde hulpprogramma Startup Manager en andere gebruikt Systeemvoorkeuren en beide methoden worden hier behandeld.

Lees meer: Hoe Verwijderde Notities op Mac Gratis Herstellen?

 1. Opstarten vanaf USB met ‘Startup Manager’

Deze methode is vrij eenvoudig, maar u moet de USB-schijf selecteren telkens wanneer u uw Mac start. Volg de onderstaande stappen om op te starten vanaf USB.

 1. Verbind de ‘USB met opstartbare Mac OS’ met uw systeem
 2. ‘Restart’ uw Mac en wanneer u het opstartgeluid hoort, drukt u op ‘Option’ Dit opent de ‘Startup Manager’ waar alle opstartbare schijven worden vermeld
 3. Selecteer de ‘USB-schijf’ waarvan u wilt opstarten
 4. Volg daarna de instructies op het scherm om op te starten vanaf de USB

2. Opstarten vanaf USB met ‘System Preferences’

Een andere manier om je Mac te starten met opstartbare USB is via ‘Systeemvoorkeuren’. Dit vertelt uw Mac om deze USB te gebruiken om op te starten telkens wanneer deze opnieuw wordt opgestart. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Klik in het dock op ‘System Preferences’
 2. kiezen ‘Startup disk’ en u wordt weergegeven met verschillende schijfopties
 3. Selecteer de ‘USB-schijf’ van waaruit u uw Mac wilt opstarten
 4. Klik op ‘Restart’ om uw Mac opnieuw op te starten met de geselecteerde schijf

Naast deze 2 methoden zijn er andere manieren om je Mac op te starten zoals ‘Safe Mode’, ‘Verbose Mode’ en ‘Target Disk Mode’.

 • Safe Mode

Deze modus is ontworpen om het systeem te laten beginnen met een beperkte set stuurprogramma’s en software. Het wordt voornamelijk gebruikt om opstartproblemen op te lossen. Om naar de ‘Veilige modus’ te gaan, Macbook opnieuw opstarten en wanneer u het opstartgeluid hoort, houdt u de ‘Shift’-toets ingedrukt.

 • Verbose Mode

Dit wordt voornamelijk gebruikt om problemen met opstarten en kernelextensies op te lossen. Dit is vooral handig als u statusberichten wilt ontvangen tijdens het opstartreparatieproces. Om de ‘Verbose-modus’ te openen, start u uw Mac opnieuw op en houdt u de toetsen Command + V ingedrukt wanneer u het opstartgeluid hoort..

 • Target Disk Mode

Deze modus wordt gebruikt wanneer u twee Macs met elkaar wilt verbinden om bestanden over te dragen of om toegang te krijgen tot het opstartschijf Mac wanneer een van je Macs opstartproblemen heeft. Om de ‘doelschijfmodus’ te openen, start u uw Mac opnieuw op en houdt u de toets ‘T’ ingedrukt wanneer u het opstartgeluid hoort.

Gegevens herstellen na een crash

Natuurlijk kunnen de hierboven beschreven methoden worden gebruikt om problemen op te lossen met uw Mac wanneer deze niet opstart of een crash ondervindt. Maar wat gebeurt er met de gegevens bij dergelijke gebeurtenissen? Er zijn kansen op gegevensverlies!

Het is geweldig als je een back-up hebt, maar zo niet, dan kan het heel moeilijk zijn om ermee om te gaan. Gelukkig zijn er tools voor gegevensherstel voor dergelijke incidenten.

Yodot Software is een geweldig hulpmiddel om gegevens van een te herstellen gecrashte Mac harde schijf. Niet alleen dat, het kan ook worden gebruikt om gegevens te herstellen van een beschadigde of beschadigde harde schijf. Download vandaag een gratis proefversie en probeer het eens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *