Opgelost – “Harde Schijf Verschijnt als Onbekend Apparaat in Apparaatbeheer Windows 10/8/7 ”Fout.

https://www.yodot.com/blog/wp-content/uploads/2018/05/Unknown-Device-Error.gif

USB-apparaten zijn populair vanwege hun gebruiksgemak, draagbaarheid, overdrachtssnelheden en gemakkelijke toegang. Er zijn momenten waarop het systeem deze USB-drives niet herkent en het kan frustrerend zijn om toegang te krijgen tot inhoud erin.

Wanneer u een dergelijk USB-apparaat in uw systeem plaatst, krijgt u het volgende foutbericht te zien:

“USB apparaat niet herkend. Een van de USB-apparaten die op deze computer is aangesloten, heeft een storing en Windows herkent deze niet. Klik op dit bericht voor hulp bij het oplossen van dit probleem. “

Zodra u op het berichtvenster klikt, krijgt u een aanbeveling: “Probeer het apparaat opnieuw te verbinden. Als Windows het nog steeds niet herkent, werkt uw apparaat mogelijk niet correct. “

In Apparaatbeheer ziet u een geel waarschuwingspictogram en wordt het apparaat weergegeven als Onbekend apparaat onder Universal Serial Bus-controllers.

Laten we een paar oplossingen voor dit probleem bekijken.

 1. Probeer een andere USB-poort
 • Zorg ervoor dat er geen probleem is met de USB-poort.
 • Koppel uw USB-apparaat los en sluit het opnieuw aan via een andere USB-poort. Als u een desktop gebruikt, kunt u proberen uw USB-apparaat aan te sluiten via een USB-poort aan de achterkant van de behuizing.
 • U kunt het USB-apparaat ook op een ander systeem aansluiten en kijken of het werkt.

2.Apparaat opnieuw scannen

 • Meld u aan op uw systeem met een beheerdersaccount. druk op Windows + R knop om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
 • Typ nu msc in het vak Uitvoeren en druk op Enter om Apparaatbeheer te openen.
 • Klik in Apparaatbeheer op Action -> Scan for hardware changes. Het systeem probeert verbinding te maken met nieuwe apparaten die op uw systeem zijn aangesloten.

3.Verwijder de computervoeding

 • Op het moederbord is al uw hardware aangesloten, inclusief uw USB-poorten. U moet het moederbord opnieuw opstarten op momenten dat er problemen zijn met het systeem.
 • Zodra de stroom is uitgeschakeld, laadt de microprocessor op het moederbord stuurprogramma’s voor USB-poorten opnieuw op, het bericht waarop uw USB-apparaat mogelijk opnieuw wordt herkend.

4.Update USB-apparaatstuurprogramma’s

Stuurprogramma’s zijn instructies die door de computer kunnen worden gelezen om met apparaten te communiceren. De stuurprogramma’s bevatten handleidingen die de computer laten weten waar het elementaire invoer- / uitvoeracties met het apparaat probeert uit te voeren.

 • Klik op Start. Type Device Manager in het zoekvak en druk op Enter.
 • Nu uitbreiden Universal Serial Bus Controllers. U kunt het apparaat vinden met de tag Onbekende apparaten.
 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende apparaat en selecteer Properties. Now click on Driver tabblad vanuit het venster Eigenschappen.
 • Klik Update Driver button and choose knop en kies “Search automatically for update driver software”.

Als dit niet werkt, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat en downloadt u de nieuwste stuurprogramma’s. Vervolgens kunt u het stuurprogramma-installatieprogramma uitvoeren om de stuurprogramma’s te installeren. Start het systeem opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

5.Repareren USB Root Hub

Probleem met USB-apparaten kan ook worden veroorzaakt door een instelling voor energiebeheer.

 • Open Device Manager en uit te breiden Universal Serial Bus Controllers om de USB-hoofdhub te vinden.
 • Klik met de rechtermuisknop op USB Root Hub en selecteer Properties.
 • In het venster Eigenschappen, selecteer Power Management tab en schakel het selectievakje uit Allow the computer to turn off this device to save power. Klik vervolgens op OK.

Als er meerdere USB-hubs op uw systeem zijn, moet u deze methode voor allemaal herhalen.

Gegevens herstellen met Yodot Hard Drive Recovery

Als uw harde schijf niet toegankelijk is op uw systeem, kan dit heel goed te wijten zijn aan corruptie of schade. U kunt nog steeds alle gegevens van de harde schijf herstellen met de Yodot Hard Drive Recovery-software.

De software toont u in eenvoudige stappen hoe gegevens herstellen van beschadigde externe harde schijf.

 • Downloaden en installeer de nieuwste versie van Yodot Hard Drive Recovery-software.
 • Sluit uw USB-schijf aan op het systeem.
 • Op het volgende scherm ziet u twee opties – “Partition Recovery” en “Formatted/Re-formatted Recovery”. Klik op Partition Recovery.
 • Selecteer de beschadigde USB-harde schijf en klik Next.
 • De software scant de USB-stick en toont u een lijst met herstelde bestanden door Preview

De software werkt op alle soorten harde schijven, waaronder externe schijven, USB-schijven, geheugenkaarten, geheugensticks enzovoort. Als er slechte sectoren op uw USB-apparaat zijn die ontoegankelijkheid van gegevens veroorzaken, maakt de software een schijfkopie van de schijf die alle slechte sectoren omzeilt en herstelt vervolgens gegevens uit de afbeelding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *