Windows Geïnstalleerd Schijf Vergrendeld Fout Windows 10 Repareren

error-the drive-where-windows-is-installed-is-locked

Als u de fout tegenkomt ‘Het station waarop Windows is geïnstalleerd, is vergrendeld. Ontgrendel de schijf en probeer het opnieuw’, het betekent dat de schijf is vergrendeld en niet kan worden gebruikt. Daarom hebt u geen toegang tot alle beschikbare gegevens op die schijf. Deze fout treedt meestal op wanneer u probeert Windows bij te werken, wanneer u een reset uitvoert of wanneer u opstart vanaf een Windows-installatieschijf.

Hoe Windows geïnstalleerd schijf vergrendeld fout Windows 10 repareren?

Oplossing 1: voer opstartreparatie uit

Opstartherstel is een ingebouwd hulpprogramma om bepaalde opstartproblemen te verhelpen. Het kan beschadigde systeembestanden repareren, waardoor u op uw systeem kunt opstarten. Om opstartherstel uit te voeren, hebt u een Windows-installatieschijf nodig.

 1. Plaats de Windows 10-installatieschijf en start op
 2. In het installatiescherm van Windows, klikt u op Next
 3. Klik in het volgende scherm op Repair Your Computer
 4. U wordt naar de Advanced Start up Options waaruit u moet selecteren Troubleshoot Advanced Options
 5. In de Advanced Options menu, selecteer Start up Repair

Wacht tot Opstartherstel om de te voltooien Windows geïnstalleerd schijf vergrendeld fout Windows 10 reparatie en start uw computer opnieuw op. Controleer vervolgens of het probleem is opgelost.

Oplossing 2: voer CHKDSK uit

De fout ‘De schijf waarop Windows is geïnstalleerd is vergrendeld’ kan ook optreden als gevolg van corruptie in het bestandssysteem. Dit probleem kan worden gerepareerd met een hulpprogramma genaamd CHKDSK, dat weer een ingebouwd hulpprogramma op uw computer is.

 1. Gebruik dezelfde instructies als beschreven in Oplossing 1 en ga naar de Advanced Options menu
 2. In het menu, selecteert Command Prompt
 3. Wanneer de opdrachtprompt wordt geopend, typt u de volgende opdracht

‘CHKDSK /f X:’ (waarbij ‘X’ de naam is van de schijf die u wilt repareren)

Wacht tot CHKDSK klaar is met het repareren van bestandssysteemfouten en start vervolgens uw systeem opnieuw op.

Oplossing 3: herstel opstartbestanden

Een van de meest voorkomende oorzaak van de fout ‘De schijf waarop Windows is geïnstalleerd is vergrendeld’ is corruptie in opstartbestanden. Dit kan worden opgelost door de opstartbestanden te repareren met behulp van de onderstaande instructies.

 1. Ga naar de Advanced Options menu met dezelfde instructies als uitgelegd in Oplossing 1
 2. In het menu, selecteert Command Prompt
 3. In de opdrachtprompt, typt u de volgende opdrachten en hit Enter na elk van hen

‘/FixMbr’

‘/FixBoot’

‘/RebuildBcd’

Nadat u deze opdrachten hebt uitgevoerd, start u de computer opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Oplossing 4: voer SFC Scan uit

Als de systeembestanden die verantwoordelijk zijn voor het opstarten van het systeem beschadigd zijn, kan SFC-scan worden gebruikt Windows geïnstalleerd schijf vergrendeld fout Windows 10 repareren. Om SFC-scan uit te voeren, gaat u gewoon naar de opdrachtprompt zoals hierboven uitgelegd en typt u de volgende opdracht.

‘sfc /scannow’

Nadat de scan is voltooid, moet de corruptie in systeembestanden worden opgelost en dit zou u op zijn minst moeten helpen het systeem in de veilige modus te starten, waardoor u de fout verder kunt onderzoeken.

Oplossing 5: voer een reset uit

Als deze oplossingen u niet helpen de fout op te lossen, maakt u een back-up van de gegevens op de schijf en voert u een reset uit. Als u een back-up van gegevens op de schijf wilt maken, sluit u deze harde schijf als een extern apparaat aan op een andere machine en kopieert u bestanden. Nadat de bestanden zijn gekopieerd en geback-upt, moet u de fabrieksinstellingen herstellen. Dit zou u moeten helpen de fout op te lossen.

Gegevens herstellen met behulp van Yodot data recovery software

Als u na een fabrieksreset bestanden kwijtraakt en er geen back-up beschikbaar is, is het mogelijk om verloren gegevens te herstellen met de Yodot-software voor gegevensherstel. Raadpleeg de link voor instructies over gegevens van windows harde schijf herstellen. Als u meer wilt weten over de kwaliteit van herstelde bestanden, hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat het is ontworpen om bestanden perfect te herstellen op dezelfde manier als oorspronkelijk. Deze tool kan niet alleen bestanden van reguliere HDD’s herstellen, maar kan ook presteren SSD herstel, IDE en SATA harde schijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.