Stappen om Reparatie Mac harde schijf Exit Code 8

How to Fix Mac Hard Drive Exit Code 8

Hoewel Mac OS X wordt beschouwd als een van de stabiele besturingssystemen, kunnen zelfs normaal functionerende Mac-machines soms een plotseling waarschuwingsbericht weergeven met de tekst “Mac harde schijf exit code 8” of “file system check exit code is 8”. Het oplossen van deze Mac-foutmeldingscode 8 van de harde schijf kan een zware klus worden, vooral als de gebruiker geen idee heeft van wat er gaande is op de OS X-machine.

Wat is de ‘Bestandssysteem Controleer de Afsluitcode is 8’ Fout?

‘De bestandssysteemcontrole-exitcode is 8’ of ‘Mac harde schijf-exitcode 8’-fouten treden voornamelijk op tijdens de systeemcontrole en kunnen plaatsvinden op zowel interne als externe harde schijven.

Fouten ‘De bestandssysteemcontrole exit code 8’ of ‘Mac harde schijf exit code 8’ treden meestal op tijdens de systeemcontrole en kunnen optreden op interne en externe schijven.

Wat zijn de oorzaken achter Mac harde schijf exit code 8?

Bestandssysteemcontrole exit code 8/Mac harde schijf exit code 8 foutmelding kan om een aantal redenen optreden. En hier zijn er een paar opgesomd:

 • Onjuist omgaan met de Mac of geïnstalleerde applicaties erop
 • Kapot Mac-bestandssysteem, systeembestanden of mappen
 • Verkeerd geconfigureerde systeeminstellingen
 • Virusaanval, malware of spyware-infectie
 • Geïnfecteerde/verdachte bestanden downloaden van internet
 • Aanwezigheid van incompatibele of verouderde stuurprogramma’s/software
 • Mac-opstartstation of -map is geladen met ongewenste bestanden/programma’s

En de lijst gaat maar door ….

Hoe Mac Harde Schijf Afsluitcode 8 Lossen:

Net zoals er meerdere oorzaken zijn van de “bestandssysteemcontrole exit-code is 8” -fout, zijn er verschillende oplossingen die kunnen worden gebruikt om dit te verhelpen. Hieronder worden enkele van de meest effectieve methoden besproken die u kunt gebruiken om het probleem op te lossen.

Methode 1: Start Mac opnieuw op in veilige modus

Veel problemen met OS X kunnen worden opgelost door eenvoudig opnieuw op te starten, dus start uw Mac-machine één keer opnieuw op. Als dit u niet helpt, start u de Mac opnieuw op in de veilige modus.

Als de “Mac harde schijf exit code 8”-fout is opgelost in de veilige modus, controleer dan het opstarten en verifieer de aanmeldingsitems; probeer inlogitems te wissen. Opstartaanmeldingsitems wissen,

 • Ga naar System Preferences, en klik Users & Groups.
System Preferences
 • Selecteer uw account (in het linkerdeelvenster) en klik op de Login Items.
Click Login Items
 • Selecteer de items die u wilt verwijderen uit de inloglijst en klik op het minteken.
Items to remove
 • Start de Mac opnieuw op.

Als de exit-code 8-fout is opgelost na bovenstaande probleemoplossing, wordt duidelijk dat een van uw aanmeldingsitems de fout veroorzaakt. Probeer dus elk opstartitem te laden en zoek de boosdoener.

Methode 2: Verwijder tijdelijke, cache en ongewenste bestanden

Het is een bekend feit dat tijdelijke bestanden, voorkeuren en cache worden gegenereerd door zowel het Mac-systeem als de geïnstalleerde applicaties erop. Wanneer deze bestanden niet vaak worden gewist of beschadigd raken, resulteert dit in verschillende problemen, zoals het vastlopen van het systeem, het vastlopen van de applicatie of fouten.

Probeer dus de cache (gebruikerscache, systeemcache en browsercache), tijdelijke en dubbele bestanden van uw Mac te wissen. Om dit te doen, zijn er verschillende manieren die u kunt proberen, zoals het handmatig verwijderen of met behulp van tools van derden die beschikbaar zijn op internet.

Vergeet in de tussentijd niet de prullenbak van je Mac te legen. Als alles is ingesteld, start u het systeem opnieuw op om te zien of de foutcode 8 van de Mac-harde schijf is opgelost.

Methode 3: EHBO uitvoeren

 1. Ga naar Applications > Utilities > Disk Utility.
 2. Selecteer de beschadigde schijf en klik op First Aid op de bovenste menubalk.
 3. Klik Done en herstart je Mac.

Methode 4: Deïnstalleer defecte applicaties

Als u alleen exit-code 8 van de Mac-harde schijf tegenkomt wanneer u bepaalde apps-programma’s gebruikt, geeft dit aan dat het respectieve programma verantwoordelijk is voor de fout. Om dit te verifiëren, logt u in als een andere gebruiker (van een ander gebruikersaccount) en controleert u of dezelfde fout optreedt bij het gebruik van dezelfde app.

Wanneer een toepassing beschadigd raakt, verouderd raakt of incompatibel is met uw besturingssysteem of met andere geïnstalleerde programma’s, kan de foutmelding “Mac harde schijf exit code 8” verschijnen tijdens het gebruik van de betreffende app. U moet de app dus repareren of bijwerken om deze fout te verhelpen. Anders, verwijder het volledig en installeer de nieuwe versie ervan opnieuw.

Om uw Mac-systeem en de daarop geïnstalleerde apps te upgraden naar de nieuwste versie,

 • Ga naar de Apple menu en selecteer App Store.
Select App Store
 • Klik op de Updates knop op het bovenste paneel.
Click on Updates
 • Controleer beschikbare updates voor uw systeem en toepassingen.

Methode 5: Schijfhulpprogramma uitvoeren

Problemen met schijfmachtigingen zijn vaak verantwoordelijk voor veel foutcodes, waaronder exitcode 8 van de harde schijf van de Mac. U kunt dus het ingebouwde schijfhulpprogramma van Mac gebruiken om de fouten en problemen met de opstartschijf te controleren en op te lossen.

En hier is hoe schijfhulpprogramma op uw Mac uitvoert:

 • Lancering Disk Utility uit de Apple Applications en selecteer de “Utilities” map.
Launch Disk Utility
 • Selecteer uw opstartschijf en klik op de First Aid knop.
Select Startup Disk
 • Klik op de Repair Disk Permissions knop om het reparatieproces te starten.
Repair Disk Permissions

Methode 6: Gebruik het FSCK commando in de modus voor één gebruiker

Voer in de modus voor één gebruiker de opdracht fsck-consistentiecontrole (bestandssysteemconsistentie) uit om het corrupte bestandssysteem op het Mac-opslagstation met problemen te herstellen. Volg de onderstaande stappen:

 • Houd de ingedrukt Command + S toetsen zodra het start en laat ze los wanneer je de tekst ziet zoals-Mac opstart in de modus voor één gebruiker.
 • Type de opdracht /sbin/fsck – fy in de prompt en druk op Return. Als de fsck de corrupte schijf heeft gerepareerd, wordt weergegeven: “File System Was Modified.”
 • Herhaal het bovenstaande fsck-commando totdat het verschijnt “The Volume (name) appears to be OK”.
 • Start uw Mac normaal opnieuw op.

Methode 7: Installeer Mac OS X opnieuw

Als de foutmelding “Mac harde schijven exit code 8” wordt veroorzaakt door corrupte/ontbrekende of beschadigde systeembestanden, moet u Mac OS X opnieuw installeren. Om Mac OS X opnieuw te installeren, volgt u de onderstaande procedure:

 • Zorg ervoor dat uw Mac is verbonden met internet en start de Mac vervolgens opnieuw op.
 • Na een herstart wordt het grijze scherm weergegeven. Nu, houd ingedrukt CMD + R sleutels.
 • In het OS X “Utilities” dialoogvenster, klik op de Reinstall macOS knop.
Reinstall Mac OS
 • Volg de instructies op het scherm en voltooi het herinstallatieproces van Mac OS X.

Gegevensherstel nadat Mac OS X opnieuw is geïnstalleerd:

Het wordt ten strengste aangeraden om een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden voordat u begint met het herinstallatieproces van macOS. Als u geen back-up hebt gemaakt of als er een fout optreedt tijdens het maken van een back-up van uw bestanden, is een enorm gegevensverlies gegarandeerd. In dergelijke gevallen kunt u uw gegevens herstellen nadat u macOS opnieuw hebt geïnstalleerd met Yodot Mac Data Recovery-software. De software herstelt verloren gegevens na het opnieuw installeren van macOS of na het upgraden van lagere Mac-versies naar de nieuwste Mac-versie. Bovendien is de tool compatibel met alle macOS X, inclusief Big Sur, Catalina, High Sierra, Sierra, Mavericks, Yosemite, El Capitan en eerdere versies. Download de gratis versie van de software en verloren bestanden terughalen voordat het te laat is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *