Stappen om Reparatie Mac harde schijf Exit Code 8

Fix Mac disk error

Hoewel Mac OS X wordt beschouwd als een van de stabiele besturingssystemen, kan soms, zelfs normaal functionerende Mac-machine een plotselinge waarschuwing verschijnen met de melding “Mac harde schijf exit-code 8” of “Bestandssysteem controleren exit-code is 8”. Het oplossen van deze Mac-harde schijf exit code 8 foutmelding kan een zware klus worden, vooral als de gebruiker geen idee heeft van wat er gaande is in de OS X-machine.

Dus, in deze blogpost wordt gedetailleerd uitgelegd, wat zijn de oorzaken voor het uiterlijk van het bestandssysteem, controleer exit-code 8 / Mac-harde schijf exit-code 8 en hoe het foutbericht op een eenvoudige manier kan worden opgelost.

Wat zijn de oorzaken achter Mac Hard Drive Exit Code 8?

Bestandssysteemcontrole exitcode 8 / Mac harde schijf exitcode 8 foutmelding kan ontstaan vanwege een aantal redenen. En hier volgen er enkele:

  • Onjuist omgaan met de Mac of geïnstalleerde applicaties erop
  • Gebroken Mac-bestandssysteem, systeembestanden of mappen
  • Onjuist geconfigureerde systeeminstellingen
  • Virusaanval, malware of spyware-infectie
  • Geïnfecteerde / verdachte bestanden downloaden van internet
  • Aanwezigheid van incompatibele of verouderde stuurprogramma’s / software
  • Mac-opstartstation of -map is geladen met ongewenste bestanden / programma’s

En de lijst gaat verder …

Stappen om Reparatie Mac harde schijf Exit Code 8:

Volg deze eenvoudige methoden om exit-code 8 van de Mac-harde schijf te repareren.

  1. Start Mac opnieuw op

Veel problemen op OS X kunnen worden opgelost door eenvoudig opnieuw op te starten, dus start uw Mac-machine eenmaal opnieuw op. Als dit u niet helpt, start u de Mac opnieuw op in de veilige modus.

Als de fout “Mac harde schijf exit-code 8” is opgelost Safe Mode, controleer vervolgens het opstarten en verifieer de login-items; probeer inlogitems te wissen. Om opstartaanmelditems te wissen,

Ga naar System Preferences, en klik Users & Groups.

System Preferences

Selecteer uw account (in het linkerdeelvenster) en klik op Login Items.

Click Login Items

Selecteer de items die u uit de aanmeldingslijst wilt verwijderen en klik op het minteken.

Items to remove

Start de Mac opnieuw op.

Als de exitcode 8-fout wordt opgelost na bovenstaande probleemoplossing, wordt gewist dat een van uw aanmeldingsitems de fout veroorzaakt. Dus probeer elk opstartitem te laden en zoek de dader.

2. Weg met Temp-, Cache- en Junk-bestanden

Het is een bekend feit dat tijdelijke bestanden, voorkeuren en cache worden gegenereerd door zowel het Mac-systeem als geïnstalleerde toepassingen erop. Wanneer deze bestanden niet vaak worden gewist of beschadigd raken, heeft dit verschillende problemen tot gevolg, zoals het systeem vastloopt, de toepassing crasht of fouten.

Probeer dus de cache (gebruikerscache, systeemcache en browsercache), tijdelijke en dubbele bestanden van uw Mac te wissen. Om dit te doen, zijn er verschillende manieren om te proberen ze handmatig te verwijderen of met behulp van tools van derden die op internet beschikbaar zijn.

Vergeet in de tussentijd niet de prullenbak van uw Mac te legen. Wanneer alles is ingesteld, start u het systeem opnieuw op om te kijken of de exitcode 8 van de Mac-harde schijf is opgelost.

3. Verwijder defecte applicaties

Als u alleen Mac-harde schijf-exitcode 8 tegenkomt wanneer u bepaalde apps-programma’s gebruikt, geeft dit aan dat het respectieve programma verantwoordelijk is voor de fout. Om dit te verifiëren, logt u in als een andere gebruiker (vanuit een ander gebruikersaccount) en vinkt u dezelfde fout aan wanneer u dezelfde app gebruikt.

Wanneer een toepassing beschadigd raakt, verouderd raakt of niet compatibel is met uw besturingssysteem of met andere geïnstalleerde programma’s, kan de fout “Mac harde schijf exit code 8” verschijnen tijdens het gebruik van de respectieve app. U moet dus de app repareren of bijwerken om deze fout te verhelpen. Anders verwijdert u het volledig en installeert u de nieuwe versie ervan opnieuw.

Om je Mac-systeem en daarop geïnstalleerde apps te upgraden naar de nieuwste versie,

Ga naar Apple menu en selecteer App Store.

Select App Store

Klik op de Updates knop op het bovenste paneel.

Click on Updates

Controleer de beschikbare updates voor uw systeem en applicaties.

4. Voer Schijfhulpprogramma uit

Problemen met schijfrechten zijn vaak verantwoordelijk voor veel foutcodes, waaronder Mac-harde schijf exit-code 8. U kunt dus het ingebouwde schijfhulpprogramma van Mac gebruiken om fouten en problemen met de opstartschijf te controleren en op te lossen.

En, hier is hoe om Schijfhulpprogramma te voeren op uw Mac:

Lancering Disk Utility van de Apple Applications en selecteer de “Utilities” map.

Launch Disk Utility

Selecteer uw opstartschijf en klik op First Aid knop.

Select Startup Disk

Klik op de Repair Disk Permissions knop om het reparatieproces te starten.

Repair Disk Permissions

5. Installeer Mac OS X opnieuw

Als de fout “Mac harde schijf exit code 8” wordt veroorzaakt door corrupte / ontbrekende of beschadigde systeembestanden, moet u Mac OS X opnieuw installeren. Volg de onderstaande procedure om Mac OS X opnieuw te installeren:

Zorg ervoor dat uw Mac is verbonden met internet en start de Mac opnieuw op.

Na een herstart wordt het grijze scherm weergegeven. Houd nu ingedrukt CMD + R sleutels.

In de OS X “Utilities” dialoogvenster, klik op de Reinstall macOS knop.

Reinstall Mac OS

Volg de instructies op het scherm en voltooi het herinstallatieproces van Mac OS X.

Gegevensherstel na Mac OS X opnieuw installeren:

Het wordt strikt aanbevolen om een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden voordat u begint met het macOS-herinstallatieproces. Als u geen back-up hebt gemaakt of als er een fout optreedt tijdens het maken van een back-up van uw bestanden, is een enorm gegevensverlies gegarandeerd. In dergelijke gevallen kunt u uw gegevens herstellen nadat u macOS opnieuw hebt geïnstalleerd met Yodot Mac Data Recovery-software. De software herstelt verloren gegevens na het opnieuw installeren van macOS of na een upgrade van lagere Mac-versies naar de nieuwste Mac-versie. Bovendien is de tool compatibel op alle macOS X inclusief High Sierra, Sierra, Mavericks, Yosemite, El Capitan en eerdere versies. Download de gratis versie van de software en krijg je verloren bestanden terug voordat het te laat is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.